Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '08

 
Kategori
İftar Menüleri
 

Mardin yemekleri(İftarlık)-Patlıcan ezmesi (Babağannuç)

Mardin yemekleri(İftarlık)-Patlıcan ezmesi (Babağannuç)
 

Bir kap ya da ziyafette açılınca avuçlar...


Onbir ayın sultanı Ramazan'a girmiş bulunuyoruz. Hoşgörü, paylaşma ve dayanışmanın katmerlendiği bu kutlu ayda, yürekleri saran sevgi ve merhamet duygularının her canlıya gösterilmesini, gitgide aşınan değerlerimize sahip çıkılmasını; nefsin köreltildiği bu günlerin esenlik, huzur, sağlık ve bereket içinde geçmesini dilerim.

Ramazan'ın manevi değerini bilip, eda edenlerin midelerini ödüllendirdiği bu ayda hergün, hazırlanması kolay, ana yemekleri zenginleştirecek değişik yemek tariflerini bu blogda bulacaksınız. Yarasın...

*P a t l ı c a n E z m e s i(Babağannuç)

-2 top veya 4 uzun patlıcan -Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur. Çekirdekleri ayıklanarak, çatalla ezilir.

-3 diş sarımsak, ezilerek eklenir.

-2 kaşık zeytinyağı Tavada ısıtılıp, yumurta kırılır. Yumurtanın sarısı çatalla dağıtılıp, iyice pişmesi sağlanır. Ezilmiş patlıcan ve 1 tatlı kaşığı tuz üstüne konup, kısık ateşte çevirerek karıştırılır.

Servis: Kayık veya yuvarlak tabağın ortasına konan ezmenin üstüne maydanoz ve taze nane yaprakları, çevresine 1 domates-1 salatalık dilimleri ve minik biberler dizilip, masaya konulur.

Not: Közlenen patlıcanların tadı farklı olsa da, haşlanmış patlıcandan da yapılabilir. Patlıcan dolması yaparken çıkarılan içler haşlanıp, suyu sıkılır. Aynı malzeme ile hazırlanıp, dolmanın yanında ara yemek olarak konulur.
-Yumurtasız da yapılabilir. Yumurta sevenler 2 tane koyabilir.

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..