Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Kitap
 

Marie Antoinette

Marie Antoinette
 

Stefan Zweig'in yazdığı biyografileri arasında yalnızca Marie Antoinette vasat bir karakter olup diğer yapıtları başarılı tarihi figürler hakkındadır. 

Vasat bir karakterin yaşam öyküsünü merak etmediğimden midir bilmiyorum, kitap elimde uzun zamandır sürünüyor. Yine de kitaptan bahsetme ihtiyacı hissettim. 

Marie A., henüz 14 yaşındayken Fransa veliahtı XVI. Louis ile evleniyor ve eşinin krallığa geçmesinin ardından Fransa kraliçesi olur. Sarayda gençliği, güzelliği, zarifliği ile bilinmesinin yanısıra havai, eğlence düşkünü ve hafifmeşrep bir kadın olarak da tanınır. Fransız devrimi sırasında halkın kendisini vatan haini bellemesi yüzünden giyotinle idam edilir. 

Stefan Zweig'e göre; yavan ruhu, vasat karakteriyle aslında hiç bir önemi olmayan bu kadın devrim olmasaydı, bütün çağlarda yaşamış yüz milyon kadın gibi yaşayıp gidecekti; dans edecek, konuşacak, sevecek, gülecek, süslenecekti, ziyaretlerde bulunacak; çocuklar doğuracaktı ve sonunda sessizce bir yatağa yatacak, dünyanın ruhuna hiç de uygun bir yaşam sürmeden ölüp gidecekti. 

 
Toplam blog
: 42
: 1612
Kayıt tarihi
: 05.04.11
 
 

Uludağ Üni. İktisat Mezunuyum. Muhasebecilik, bankacılık gibi muhtelif mesleklerde çalıştıktan so..