Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '15

 
Kategori
Astroloji
 

Marilyn Monroe’nun Astrolojik harita analizi

Marilyn Monroe’nun Astrolojik harita analizi
 

20. yüzyılın en güzel kadını ve dişiliğin sembolü olarak bilinen ünlü oyuncu Marilyn Monroe; gerçek adı Norm Jean Baker… Yasak bir aşkla dünyaya gelmiştir ve babasını hiç görmemiştir. Annesi şizofreni hastası olduğu için çocukluk yılları yetimhanede ve evlat verildiği ailelerle geçiriyor. 16 yaşında ilk evliliğini yapıyor ve boşandıktan sonra mankenlik ajansına girerek modellik yapmaya başlıyor. Kısa sürede dikkat çekerek gazetelerde, dergilerde ve sinema filmlerinde boy göstermeye başlıyor.
 
"Küçükken yürümeyi öğrendim ve o günden beri ders almadım."
 
Oyunculuk yeteneği ve sanatsal becerileri doğuştan gelen, hayat görüşü ve hayal dünyası diğerlerinden çok farklı olan sıra dışı bir kadın… Parlak ışığı ve göz alıcı güzelliği nedeniyle seks ikonu olarak ünlenen, medyanın onun için seçtiği rolü başarıyla oynayan ve içindeki “insan kadını” gösteremeyen ve çoğu zaman yanlış anlaşılan mutsuz bir kadın… Ölümünden sonra gelen asıl şöhreti, hayattayken yaşadığı zorlukların ödülü mü peki ?
 
"Sadece öldüğünde seni önemserler."
 
Renkli ve ışıltılı görünen hayatının çekimler dışında kalan bütün zamanını, psikiyatri kliniklerinde, zamanın en başarılı doktorlarından tedavi alarak geçiriyordu. Bipolar bozukluk başta olmak üzere Marilyn’in çeşitli hastalıkları bulunmaktaydı. Yaşadığı bu hastalıkların en büyük nedeni, aile kavramından yoksun olmasıydı… Marilyn Monroe, dışarı gösterdiği özgüvenli duruşuna rağmen, kendine hiç güvenmeyen ve her zaman yetersizlik duygusu yaşayan bir kadındı.

"Tuhaf ama biri bana iltifat ettiğinde içimi bir endişe kaplıyor. Izdırap duyuyorum çünkü bu iltifatı hak etmediğimi düşünüyorum, gerçeğin ortaya çıkmasından korkuyorum."
 
Genç yaşta hayatını kaybeden Hollywood oyuncusu "Jean Harlow" Marilyn Monroe'nun idolüydü. Filmlerinde oynadığı aptal sarışın imajının ve saf görüntüsünün aksine, Marilyn çok akıllı ve zeki bir kadındı. Fiziki güzelliği ve seksi vücudu, ruhunun güzelliklerini gölgelemeyi başardı… En sevdiği adamlar bile, onunla güzelliği için birlikte oldular. Ailesinden bile alamadığı, deli gibi ihtiyaç duyduğu sevgiyi hayatı boyunca bulamadı…  
 
"Elbette benim de duygularım var. Ben de bir insanım. Tek istediğim sadece ben olduğum için ve yeteneklerim için sevilmek..."
 
 
"Eğer aptal bir kızı oynuyorsam ve aptalca bir soru sormam gerekiyorsa bunu yaparım. Benden ne bekleniyor, zeki olmam mı ?"
 
 

"Neden olaylar gerçekten olmuyor ya da rol oynuyormuşum gibi geliyor ? Neden bu işkenceyi hissediyorum ? Neden kendimi diğer insanlardan daha az insan gibi hissediyorum? Kendimi hep insan-altı bir varlık gibi hissettim."
 
 
Güneş İkizler Burcunda 11.Evde
Hepimizin bildiği Güneş burcumuz, eril enerjimizi, parladığımız konuları ve dünyayı algılama şeklimizi gösterir. Bir kadın haritasında Güneş, ne tür erkeklere çekildiğini ve ilişkilere olan yaklaşımını gösterir. Entelektüel yönü gelişmiş, bilgili ve zeki erkekler Marilyn’in her zaman ilgisini çekiyor. İkizler burcunun yeni insanlar tanımaktan hoşlanan sosyal ve meraklı kişiliği, sık partner değişikliğine neden oluyor. Marilyn Monroe’nun okumaya, araştırmaya ve yazmaya verdiği önem İkizler burcundan geliyor. İş dışında kendine kalan bütün zamanını kitap okuyarak ve günlük tutarak geçiriyor. Film çekimlerinden sonra kütüphanelerde saatlerce vakit geçirmesi, eğitime her zaman önem vermesi araştırmacı ruhunu ortaya koyuyor. İkizler burcunun rahat ve umursamaz doğası, Marilyn’in kişiliğinde rahatça görülebiliyor. Güneş’in 11.evdeki güçlü yerleşimi; kalabalık gruplara hitap edebilmesini, tanınmasını ve popüler olmasını kolaylaştırıyor. Bu konum aynı zamanda özel hayatında ilişki kurduğu erkeklerle arkadaşlık ve dostluk temalarına önem verdiğini gösteriyor.
 
 
 
 
Ay Kova Burcunda 7.Evde
Ay burcu, duygularımızı, dişil enerjimizi, bilinç katmanımızın derinlerini, kontrol edemediğimiz güdülerimizi temsil eder. Kova burcunun özgür ve bağımsız doğası, insan sevgisi ve bütünlük bilinci Marilyn’in duyguları üzerinde etkin rol oynuyor. İkizler ve Kova yerleşimi, Monroe’nun çok zeki ve akıllı bir kadın olduğunu gösteriyor. Toplum kurallarına isyan ederek kendi doğrularının peşinden gidiyor ve her zaman bildiğini okuyor. Özgürlüğünün kısıtlanmasına ve hareketlerine sınır koyulmasına kabul gösteremiyor. Ay’ın 7.evdeki yerleşimi, kişinin ilişki kurmaya duygusal olarak ihtiyaç duyduğunu ve ilişkisiz hareket etmekte zorlandığını, ilişkilerinde dengesizlikler yaşadığını gösteriyor. 

"İnsanlara ve tüm dünyaya ait olduğumu biliyordum. Bu yetenekli ya da güzel olduğum için değildi. Aslan birine ya da bir yere ait olmadığımdandı."
 
 
 
 
Yükselen Aslan
Yükselen burç, kişinin hayatta ki öncelikli arayışlarını, fiziksel görünümünü ve kendini ortaya koyma şeklini gösterir. Aslan burcunun temsil ettiği dikkat çekici özellikler, sanatsal yetenekler, kaliteli yaşam Marilyn’in birincil motivasyonlarını oluşturuyor. Fiziksel görünümüne ve bakımına son derece önem vererek, kendinden emin duruşuyla kendi farkını ortaya koyuyor. Aslan burcu sahne sanatlarıyla yakından ilişkili olduğu için oyunculuk yeteneği doğuştan geliyor. 
Kariyerinin üst zirvelerine tırmanmaya başladıktan sonra 1955 yılında New York’ta özel bir okulda oyunculuk eğitimi aldı. (Yükselen yöneticisi Güneş İkizler) Eğitimini bitirdikten sonra, oynadığı filmlerde ki yönetmenleri kendi seçmek üzere anlaşma yapıyor ve Aslan burcunun lider ve otoriter özelliklerini ortaya koyuyor.
 
 
 
 
Neptün 1.Evinde
Neptün’ün 1.evdeki yerleşimi Marilyn’in yaratıcı yeteneklerini, ruhsal farkındalığını ve hayal dünyasını ön plana çıkarıyor. Bu yerleşim aynı zamanda hipnotik bir güzellik ve duru bir çekicilik veriyor. Karşısındaki kişileri kolayca etkisi altına alarak kendisine hayran bırakıyor. Buğulu bakan gözleri Neptün’den geliyor. Alkol ve ilaç bağımlılığı, bu yerleşimin getirdiği olumsuz etkilerin başında geliyor… Bu yerleşim aynı zamanda, Marilyn’in ilişkilerinde kendini olduğu gibi tanıtamamasına ve yanlış anlaşılmasına neden oluyor. Karşısındaki kişiler, onun hayal ettikleri biri gibi olduğunu düşünüyor ve genelde yanlış değerlendiriyorlar. 
 
“ Yalanlara inanırsın ve sonunda kendin hariç hiç kimseye güvenmemen gerektiğini öğrenirsin. “ 
 
 
Ay – Satürn ve Neptün Arasında Sabit T-Kare
Marilyn Monroe’nun ilişkilerinde gerçeklerden uzaklaşarak hayal kırıklığı yaşadığını ve aldatılmalara, aldanmalara açık olduğunu gösteriyor. Dışarıya gösterdiği imajının aksine, duygusal dünyasında güçlü ve aşılması zor depresyonlardan geçiyor. Korku ve kaygıları oldukça yüksek.  Neptün – Satürn arasındaki sert açı, yaratıcılığının ve sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkamamasına, sorumluluk ve ciddiyet gereken projelerde istikrarlı olamamasına ve yanlış tanınmasına neden oluyor…  4.evdeki Akrep Satürn, ailesiyle ve özellikle babasıyla ilgili yaşadığı gizemli olayları ve zorlanmaları ifade ediyor.
 
 
 
Venüs Koç burcunda “Mirach” Yıldızı & Şans Noktasıyla Kavuşumda…
Venüs burcumuz, aşk ve ilişkileri yaşama şeklimizi, insanları sevme biçimimizi, zevklerimizi gösterir. Venüs Koç yerleşimi, elde edemediğine tutulan bir kişiye işaret eder. Marilyn Monroe’nun evli erkeklerle yaşadığı ilişkiler ve yasak aşklar bu yerleşimin getirilerindendir. Aşkta tutku ve heyecan ihtiyacı, cesur doğasını ön plana çıkarıyor. İlişkilerinde güç savaşlarına girmesi ve fazla risk alması, aradığı mutluluğu bulmasını zorlaştırıyor. Venüs’ün “Mirach” yıldızıyla olan kavuşumu; dişiliğinin ve güzelliğinin herkes tarafından dikkat çekmesine ve feminen özelliklerinin vurgulanmasına neden oluyor. Bu kavuşum aynı zamanda güçlü insanlarla bir araya gelerek iyi evlilikler yapacağını gösteriyor.
 
 
 
Mars Balık Burcunda “Uranüs” ile Kavuşumda…
Mars burcumuz, cinsel ve fiziksel enerjimizi, dürtüsel tepkilerimizi gösterir. Marilyn’in hareketlerine, yaklaşımlarına ve tepkilerine duyguları yön veriyor. Çevresine karşı duyarlı hareket eden, insanlara yardım etmekten hoşlanan oldukça hassas bir kadın… Uranüs kavuşumu; cinsellikle ilgili konularda sınır tanımamasına, cinselliğini rahatça ortaya koymasına ve farklı cinsel eğilimlere açık olduğunu gösteriyor. Heyecan duygusunun yüksek olması yaşadığı yasak aşkların bir diğer nedeni olabilir. Orijinal ve bağımsız kişiliği, ne zaman ne yapacağı belli olmayan tepkileri, modern ve ilerici yaşam tarzı bu etkileşimden kaynaklanıyor. Kadın haritasında bir diğer eş göstergesi Mars’tır. Marilyn’in sanatçı eş seçimleri,  aniden başlayan ve biten evlilikleri yine bu kavuşumun getirdiği etkilerin başında geliyor.
 
 
Haritada Toprak Elementi Eksik…
Haritada herhangi bir element eksik olduğunda, kişi bu özellikleri doğru kullanamaz ve bu konuda kendini yetersiz hisseder. Yaşadığı yetersizlik duygusu, elementin temsil ettiği özellikleri abartılı bir şekilde kullanmasına, elementin gölgelerinin ortaya çıkmasına neden olur. Toprak elementi, maddeyle, parayla, pratik olmakla ve sorumluluk almakla ilgilidir. Elle tutulan, gözle görülen somut şeyleri ifade eder. Marily’in kendini dünyaya ait hissetmemesi, paraya ve başarıya takıntılı olması, herşeyin en mükemmelini arzulaması, gerçekçi olmakta zorlanması toprak elementi eksikliğinden gelmektedir…
 
 
 
Hayata Geliş Amacı; Pars Hyleg Noktası Terazi Burcunda
 3.evde bulunan bu nokta, Marilyn’in bilgilerini iletişim ve yazı yoluyla paylaşması gerektiğini, aklını ve iletişim becerilerini kullanabileceği projelerde yer alması gerektiğini gösteriyor. Hayattayken kitap yazsaydı çok başarılı olabilirdi. Günlüklerinde yazdığı yazıların, ölümünden sonra kitap haline getirilmesi, düşünce ve fikirlerinin sosyal medyada büyük ilgi görmesi, bu noktanın getirilerinden biridir.

"Sadece bir kaç kırık parçamız bir gün diğer insanların kırıklarına temas edecek. Gerçek bundan ibaret. Bir tek insanın gerçeği. Sadece "prezentabl" kırıklarımızı paylaşabiliriz. Bu yüzden hemen her zaman yanlızız.(...)"
 
 
 
Esrarengiz Ölümü…
5 Ağustos 1962 tarihinde, 36 yaşında odasında ölü bulunan Marilyn Monroe’nun kanında yüksek doz uyku ilacı tespit edilmişti. Medyada intihar ettiği haberleri yer alsa da, ölüm nedeni hala net olarak bilenememektedir... Monroe eşi Arthur Miller’dan boşandıktan sonra, Abd başkanı Kennedy’le ve kardeşiyle olan ilişkisi gündemdeydi. Bu ilişkilerin bitmesiyle birlikte, ilişkilerinde aradığı mutluluğu ve sevgiyi bulamadığı için ağır bir depresyondan geçiyordu. Bu yasak aşkın Kennedy’nin politik hayatına zarar verdiği düşüncesiyle FBI’a talimat verdiği ve intihar süsü vererek suikast düzenlediği bu teoriler arasında yer alıyor. 1 sene sonra Kennedy’nin suikast sonucu öldürülmesi ise, karma teorisine göre iddiayı gerçeğe dönüştürüyor… Bir diğer teori ise; Marilyn’e doktorlarının yanlış ilaç tedavisi uyguladığı yönünde.
 
 
 
 8.ev Astroloji ’de ölümü ve ölümün nedenini anlatır. Marilyn’in 8.evinde bulunan Mars ve Uranüs gezegenleri, şiddet içeren ve aniden gerçekleşen bir ölüm olacağını gösteriyor. Uranüs aynı zamanda cinayetle ve şiddetli ölümle ilişkili olan Scheat yıldızıyla kavuşumda…  Bu evi Balık burcunun kesiyor olması, bağımlılıklardan kaynaklanan, zehirlenmelerin ve uyarıcı maddelerin devreye girdiği, üzerinde sis perdesi olan bir ölümü açıklıyor. 8.ev yöneticisi Jüpiter 7.evde bulunuyor. 7.ev ikili ilişkileri ve açık düşmanları anlattığı için, Marilyn’in ölüm nedeninin, ilişki kurduğu kişilerden kaynaklanma ihtimali oldukça yüksek... (7.ev yöneticisi 4. Ve 8.’nci evlerde…)
 
Ölümle ilişkilendirilen bir diğer nokta 4.evdir. Marilyn’in 4.evinde Satürn var ve bu evi Akrep burcu kesiyor. 4.evin klasik yöneticisi Mars, ölüm evi olarak bilinen 8. Evde bulunuyor. Modern yöneticisi Plüto ise; gizli düşmanlıkları ve arkadan dönen işleri, kontrol dışında gelişen durumları, gizli kapaklı olayları ifade eden 12.evde yer alıyor. Marilyn’in ölümünün esrarengizliği ve belirsizliğinin nedeni, bu göstergelerle daha net anlaşılıyor.
 
 
 
 
Marilyn’in haritasında “öldüren gezegen noktası” Mars, ölüm noktası 28 derece Aslan burcunda, ölüme tanıklık eden gezegen noktası 20 derece Koç burcunda yer alıyor. Marilyn’in öldüğü gün ki ilerletilmiş progress haritasını incelediğimizde, ölümün cinayet olma ihtimali daha da güçleniyor… 11.evdeki Güneş – Plüto kavuşumuna, 8.evdeki Mars kare açı yapıyor. Plüto, şiddet unsurlarını, güç odaklı karanlık olayları, yıkımı ve ölümü temsil eder.
 
5 Ağustos 1962 tarihinin gökyüzü durumunu ve Marily’in transitlerini incelediğimizde oldukça ilginç göstergeler ortaya çıkıyor.
 
 
 
4.evin yöneticisi olan transit Plüto, 8.evde transit halde bulunan ve bu evi yöneten Jüpiter’e karşıt açı yapıyor… (Ölüm evleri; 4. Ve 8.) Transit Mars, Marilyn’in öldüğü gün Güneşine oldukça yakın pozisyonda, natal Mars’a kare açı yapıyor…  
 
Satürn ve Neptün’den sert açılar alan, ölüm noktası yöneticisi Güneş, Asc ile kavuşumda… Bu zorlu açı Marilyn’in haritasında 1. , 7. Ve 4. Evlerde yer alıyor.
 
 Plüto’dan karşıt açı alan ve 8.evde bulunan transit Chiron ve Jüpiter, 8.evin bir diğer yöneticisi olan ve 4.evde bulunan Neptün’e üçgen yapıyor. Bu etkileşimin 12.ev girişindeki Plüto ile, 4. , 8. Ve 12. Ev aksında büyük su üçgeni oluşturması, ölüm nedeninin ört pas edilerek gizli tutulmasını kolaylaştırıyor.
 
Tüm etkileri birleştirdiğimizde ve progress haritayı göz önünde bulundurduğumuzda, Marilyn’in ölüm nedeninin ilişkileriyle çok yakından bağlantılı olduğunu, ölümünde dış etkenlerin devrede olduğunu görüyoruz.
 
 
 
Ölümünden Sonra Gelen Büyük Şöhret…
Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala resimleriyle ve güzelliğiyle günümüze gelmeyi başaran, tarzıyla akımlar yaratan, bir çok kadına ilham olan, ekonomiyi canlandıran, öldükten sonra açık artırmayla satılan eşyaları hala elden ele dolaşan Marilyn Monroe… Hayatının büyük kısmı depresyonlarla geçen, yaşarken değeri bilinmeyen ve genç yaşta ölümüyle dünyada büyük iz bırakan Marilyn, yaşlanarak ölseydi böyle sevilir miydi?
 
 
 
Tanınma ve şöhret getiren en önemli gösterge Güneş’tir. Marilyn’in haritasında Güneşin 10. Evde ve 11.ev girişine yakın konumda bulunuyor, Asc’den sesktil, 7.evde bulunan Ay’dan üçgen açı alıyor. Tüm bu etkiler popüler olmasını, tanınmasını ve dikkat çekmesini kolaylaştırıyor. Jüpiter’in 7.evde ki yerleşimi de bu durumu destekliyor. 9.evinde bulunan Şans noktası ve Venüs kavuşumu, güzelliğinin farklı kültürler tarafından sevilmesine, uluslarası alanda ün yapmasına imkan veriyor. Seks ikonu olarak anılmasının ve cinselliğiyle ön planda olmasının en büyük nedeni, 8.evinde bulunan Mars – Uranüs kavuşumu…
 
 Marilyn’in haritasıyla Amerikan’nın haritasını incelediğimizde şöhretinin nedeni daha net anlaşılıyor… Amerika’nın yükselen burcu Yay, Marilyn’in Güneş ve Merkür’ü 7.eve düşüyor. Ülke haritalarında Ay, kadınları ve halkı temsil eder. Amerika haritasında Ay Kova burcunda yer alıyor. Marilyn’in Ay ve Jüpiteriyle kavuşumda olması, yükselen Aslan olması, başarısını tescilliyor… Bu yerleşimler, Monroe’nun tarzının ve duruşunun, Amerika halkına hitap ettiğini ve ülke tarzını başarılı bir şekilde ortaya koyduğunu gösteriyor.
 
Güneş, yükselen burcumuza geldiğinde, ışığımız her zamankinden daha yüksek olur. Marilyn’in ölüm tarihinde, Güneş yükselen çizgisinde yer alıyor… Bu yerleşimde ölümünden sonra gelen şöhretin işareti olabilir. 28 derece Aslan burcundaki Ölüm noktasının üzerinde  transit Uranüs var.  Marilyn’in “Ölüme Tanıklık Eden Gezegen” noktası 20 derece Koç burcunda yer alıyor ve şans noktasıyla kavuşuyor… 9.evde bulunan bu yerleşim, ölümle gelen şöhreti ve şansı kanıtlar nitelikte…
 
 
 
"Kimseyi kandırmadım. Ama insanların kendilerini kandırmalarına izin verdim. Hiç biri benim kim ya da ne olduğumla ilgilenmedi. Bunun yerine benim için bir karakter yaratmayı tercih ettiler. Onlarla elbette tartışmayacaktım. Çünkü nasılsa olmadığım birine aşıklardı..."
 
 
 
 
 


Miray Ertuğrul

 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..