Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
Okunma Sayısı
504
 

Marjinal adamlar lazım

Marjinal adamlar lazım
 

Köfteci var, kebapçı var, dürümcü var, balıkçı var...

Neden ıspanakçı yok?

Açsa iş yapmaz mı ya... İnsanlar sadece ıspanak yemeye gelmez mi? Pirinçlisini yap, sarımsaklı yoğurtlusunu yap, kavur...

Böreğini yap!

Ispanak bu ya...

Koy tabelaya Temel Reis’in pazılarını şişirmiş fotoğrafını, alttan ver mesajı...

Vatandaş anlar...

Safinaz’ı görsellerde kullanmamak lazım, müşterinin aklı karışır... Ispanak yiyenin taliplerinin Safinaz gibi olacağını zanneder, çıkar işin içinden...

&&&

“ Bir köfteci var, inanılmaz köfte yapıyor!”

İşi bu, adı üzerinde köfteci işte... Siz barbunya yapan köfteci gördünüz mü?

Ben denk gelmedim...

Barbunyacı lazım ağabey memlekete...

Duruşa bak; “ne iş yapıyorsun?”

“ Barbunyacıyım...”

“ Başka ne var?”

“ Barbunya birader... Bize sadece barbunya sevenler gelsin yeter!”

Helal...

&&&

Yeni mekânlar açıldığı zaman gidiyorum... Adam Meksika yemeği yapıyorum diye dükkân açmış, meraklandım, paraya kıydım gittim...

Alengirli bir tabakta birer parmak genişliğinde kesilmiş, biraz tavuk biraz da et var...

Bilemeyince beyaz gömlekli, papyonluya soruyorsun;

“ Adı ne bu yemeğin?”

“ Fajita!”

“ Özelliği ne?”

“ Julyen kesilmiş inceltilmiş biftekten ve tavuktan yapılıyor”

Tavuğa ve ete bakıyor, Meksika ile olan bağlantıya takılıyorsun, bir de Jülyen var tabi...

“ Julyen kim, patron mu?”

Turizm, otelcilik mezunu papyonlu bıyık altından gülüyor;

“ Yok, etin bir parmak kesilmiş haline julyen deniyor...”

Niye julyen ya...

Biz Türklerin aklına gelmemiş mi eti bir parmak kesmek?

Niye Süleyman değil mesela...(!)

“ Et Meksika’dan mı?”

“ Cık!”

“ Tavuk?”

“ Şeker Piliç”

“ Usta Meksikalı o zaman?”

“ Bolulu”

&&&

Duruşu olan marjinal adamlar lazım memlekete...

Ispanakçı lazım, barbunyacı lazım!

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

aklın fikrin yemekte ali :) bir fikir de benden gelsin..BOYOZ izmir dışına taşsın, her şehirde yapılsın..usandım valla her gittiğim yere götürmekten:))

mis-tress 
 26.05.2011 20:52
Cevap :
Boyoz’u ilk defa senden duydum iyi mi? Şimdi internetten bakar öğerenirim ne olduğunu...  26.05.2011 22:07
 

ot kavurması üzerine açacağım. Arapsaçı ebe gümeci. Sadece ot yemeği sevenler gelsin. Julyen dogranmış ot kavurması..

Nilay Yıldırım 
 26.05.2011 16:29
Cevap :
“Sadece o yemeği sevenler gelsin” dersen vejetaryenlerin buluşma noktası olur orası...  26.05.2011 22:15
 

Bu dahiyane fikirleri... Bak ıspanakçılık kafama yattı, çok severim her türlüsünü de yerim... Üstelik fit olmak isteyen kadınların uğrak yeri olur, kafama yattı... Açsak mı acep???

Sema Sener 
 26.05.2011 12:42
Cevap :
Aç kız bir ıspanakçı, sloganı da bulmuşsun işte; “fit olmak isteyen kadınların uğrak yeri”...Adını da; “Sema’nın bahçesi” koyarız : )  26.05.2011 22:03
 

Gerçekten çok güzel bir ritim tutturmuşsunuz, hoş olmuş tebrikler.

Şahin ÖZŞAHİN 
 26.05.2011 8:55
Cevap :
Çok teşekkür ederim, selamlar : )  26.05.2011 22:10
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1280
Toplam yorum
: 7730
Toplam mesaj
: 187
Ort. okunma sayısı
: 1089
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Deniz tutkunu.Amatör kıyı balıkçısı. Aynı Şarkı ve Ilık Havada Hoşça Kal adlı kitapların yazarı ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster