Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '12

 
Kategori
Emlak
 

Markalı Konut projeleri yarışıyor!

Günümüzde her alanda olduğu gibi, yatırım konusunda da bilinçlenen tüketici bu sektörde güvenebileceği firmalar arıyor. Özellikle deprem gerçeği insanları uzman firmalara yönlendirirken, bu alanda kendinden söz ettiren projeler kurumsallaşmış ve kimliğini ispatlamış firmalardan doğmaktadır. Anahtar teslimi konut alımına yönelen tüketici daha fazla para ödemek pahasına da olsa, markalı konut projelerinin sunduğu;

 

·         Kaliteli

·         Çevreci

·         Enerji tasarruflu

·         Özgün tasarımlı

·         Fonksiyonel

·         Konforlu

·         Sosyal olanakları gelişmiş,  kısaca müşteriye beklediklerinden fazlasını sağlayan firmalar ile çalışmayı tercih ediyor.

 

Beklentilere cevap verebilmek için rekabet içinde olan firmalarda, müşteri odaklı çalışmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla konut alırken marka olmanın verdiği ayrıcalık müşterilerce aranan ilk özellik olmuş durumda. Markalı konut projeleri, ev sahiplerine sunduğu olanakların yanısıra bulunduğu çevredeki gayrimenkullerin değerinin artmasına katkı sağlıyor ve çevre halkının yaşam standartlarını da yükseltiyor.

 

Müşteri üzerinde güven problemini aşmış bu firmaların en büyük avantajı şu ki; kimliklerini kullanarak, fotoğraflar ve maket çalışmaları üzerinden kolaylıkla satış yapabiliyorlar.

 

Bu yönde ilerlemek gibi bir misyonu olan firmaların; öncelikle kurumsal altyapılarını oluşturması, yönetim bilincini standartlaştırması, projelerinin sürdürülebilir olması ve güçlü referanslara ve sponsorlara sahip olması gerekiyor.

 

Ülkemizde belirli periyotlarda yaşanan ekonomik krizlerde, en kritik sektörlerden biri olan garimenkul sektöründe krizi deneyim kazanarak atlatan bu firmalar markalaşma yolunda en büyük sınavlarını vermiş durumdalar. Hizmetlerindeki devamlılığı sağlayarak toplum üzerindeki güvenilirliklerini kanıtlamış oldular.

 

Bu aşamadan sonra yeni fikirler üretilmeli, uygulanmalı ve bu fikirlerin sürdürülebilirliği sağlanmalıdır.

 

Tüketicinin bu alandaki beklentileri artmaktadır ve artmaya devam edecektir.

Birol Polat

 
Toplam blog
: 6
: 6709
Kayıt tarihi
: 09.02.12
 
 

Birol Polat Sakarya /Adapazarı Sivil toplum örgütlerinde görev yaptıktan sonra portal sitelerinde..