Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Sinema
 

Marko’nun cezaevi anıları film oldu

Marko’nun cezaevi anıları film oldu
 

Kamuoyunda “Marko Davası” olarak bilinen ve Side’de 4 yıl önce ailesiyle tatil yaparken 13 yaşındaki İngiliz kızına tacizde bulunduğu suçlamasıyla tutuklanan Marco Weiss’ın hapishane günlerini ve yaşadığı zorlukları ‘işkenceleri’ konu alan “247 gün” adlı film Alman SAT 1 kanalında gösterildi. 

Marko’nun Türk avukatlarından Manavgatlı Avukat Ahmet Ünal Ersoy, film hakkında yaptığı değerlendirmede, filmin senaryosunun çok kötü olduğunu kaydederek, “Aslında bu tür olaylar dünyanın her yerinde film olabilir. Film kamuoyun abartıldığı kadar iyi bir film değil. Filmin Türkiye’de çekilmesi daha doğru olurdu. ” dedi. Senaryonun ve filmin hazırlanması esnasında kendilerinden hiçbir görüş alınmadığına dikkat çeken Ersoy; “Biz filme katkı yapmadık Zaten bize bu konuda bir başvuruda olmadı” dedi. 

1 saat 50 dakikalık filmi seyrettiğini söyleyen Avukat Ersoy, “Filmde cezaevi sahneleri hariç diğer konular oldukça objektif işlenmiş. Cezaevi sahnelerine gelince o konuda yorum yapacak veya değerlendirme yapabilecek durumda değilim. Türkiye’de cezaevlerinin sorumluluğu Adalet Bakanlığı ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde. Gerekli açıklamayı onlar yaparlar” dedi. 

Malta’da ve Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde sahneleri çekilen film için, Weiss’ın kaldığı Antalya E tipi cezaevine benzer bir cezaevi inşa edildi. 

Kaynak: Sahil Gazetesi 

 

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..