Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Marksizm doğru ama hayata uygun değil; çünkü hayat doğru değil

Marksizm doğru ama hayata uygun değil; çünkü hayat doğru değil
 

“Herkes mutlu olsun” hangi düzende var? Böyle bir düzen yanlış olabilir mi? Peki niye yürümedi?

Yürütemediler; artı insanların işine gelmedi…

Ama bakılırsa eğer komünist ya da sosyalist ülkelerde o kadar fazla ciddi sorunlar yaşanmadı. Artı Bulgaristan, Romanya ve Yugoslavya’dan gelen soydaşlarımızla konuştuğumuzda “Biz her şeyi Komünizmden öğrendik” dediler.

Kapitalizm ya da serbest piyasa insanların işine geldiği için doğru. Bir liraya al 5 liraya sat, oh ne ala. Halk da zaten bir şey bilmiyor; fakirliğe, şükre alıştırılmış.

Komünizmde milyarder olunmazmış; ne yapacaksın milyarder olup da? Malının sahibi olamazmışsın. İyi ya işte, apartmanlarınızın kapısına “Mülk Allah’ındır” yazmıyor musunuz? Ne yapacaksın sahip olup da malın gibi kullan. Sonunda sana da kalmıyor zaten.

Şu an ki dünya düzeni kötü bir düzen olduğu için sürüyor; iyi bir düzen olsaydı çoktan yıkılmıştı. İyi bir düzen insanların işine gelmez.

Bir zamanlar da iğrenç bir iftira çıkardılar, komünizmde ana bacı yok diye… Şimdilerde kimse yutmuyor!

Komünizm yeryüzünden silindi; sanırım şimdi daha mutluyuz! Özellikle fakir insanların Komünizm tek şanslarıydı. Zenginler neyse ne de fakirlerin böyle bir düzene karşı çıkmaları inanılır gibi değil. Kıyamete kadar sürünürler artık.

Komünizmle yönetilen ülkeler bu düzeni yürütemediler. Ama aynı nedenle, insanların işine gelmedi. Zaten bu nedenle zorla yürütüldü. Zorla yürütülen bir düzen de yıkılmaya mahkûmdu ve yıkıldı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..