Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '16

 
Kategori
İstanbul
 

Marmaray'daki büyük tehlike...

Marmaray'daki büyük tehlike...
 

ABD’nin New Jersey eyaletinde 2012 yılında yaşanan Sandy kasırgası sırasında Hoboken metro istasyonunda çekilen bir fotoğraf.


Geçtiğimiz sabah 8.35 civarında Ayrılıkçeşme’den Üsküdar durağına doğru gitmekte olan Marmaray, Üsküdar’a yakın sinyal alamayınca durduruldu. 2-3 dakika kadar burada bekledikten sonra harekete geçen Marmaray birden raydan çıkarak büyük paniğe sebep oldu.

Yolcular Marmaray’dan inerek yürüyerek bir sonraki durağa ulaşırken, ulaşım çift yönlü olarak durduruldu. Kaza da şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Marmaray’da ulaşım tek yönlü olarak sağlanırken. Uzmanlar Marmaray’daki büyük tehlikeye dikkat çekti.

1600 m. uzunluğundaki batırma tüpte jeolojik deformasyonlarla karşılaşıldığı aylardır bilinmesine ve müteahhit şirketin defalarca uyarmasına rağmen bu durumun kamuoyundan gizlendiği söyleniyor. Batırma tüp güzergahında alüvyon ve denizsel çökeller hareketliliği yüzünden henüz kırılma meydana gelmemiş olmasına rağmen büyük bir eğrilme saptanmış.  Bu eğrilme boru içindeki raylara da intikal ettiğinden bu sorunun trenin raydan çıkmasına sebep olduğu belirtiliyor. Bu durum devam ederse Marmaray borularının içe doğru çökeceği ve büyük bir facianın oluşabileceği söyleniyor.

Bugüne kadar Marmaray’a  en az 10 kere binmişimdir.  Ama bundan sonra Marmaray’ı kullanacağımı hiç sanmıyorum. 

Allah korusun, orada bir felaket olursa acaba yine olayı kadere mi bağlarlar?

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..