Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '09

 
Kategori
Turizm
 

Marmaris' i, Rus kızları bastı !

Marmaris' i, Rus kızları bastı !
 

MARMARİS EMRE BEACH Sahillerinde Rus kızlar, incelik ve zerafetleri ile dikkati çekiyorlar.


Ruslar, Marmarisi çok sevdi. Moskova Türkoloji bölümünü bitiren koca bir sınıf, onca talebesiyle Marmarisi mesken tuttu. Marmarisi Rus kızları bastı. Her yerde onlar. Nasıl olsa Dalaman Hava Alanı da yakın. Çat kapı Türkiyedeler. Soluğu Marmaris'te alıyorlar...Her yerde onlar. Anlayacağınız, Marmarisi de, 'Komşu kapısı' yaptılar. Eeee, böylesi de güzel tabi. 'Güzellik ve zerafetlerini de, beraberinde getiriyorlar ' Hedeya' sı bu' diyerekten. Tabi bu hâller, zâtımızın hüsnükuruntusu. Koskoca kıştan çıkmışız bre!

Sarışın, mavi gözlü Slav Irkının bu güzel çıtı pıtılarına sorduk ‘ Daha var mı gelecek?’ dedik. ‘Ohoooo, dediler, sınıfta kalanlar bile burada. Dediler. Sorduk: ‘Sizler, erkek arkadaşlarınızı oralarda mı bıraktınız? ‘ Dediler ‘ Yoh, yoh…’ Hoppala! ‘Ya nedir bu filmin aslı?’ Diye de sual eyledik. Şimdi öyle ya, Türkçe konuşuyoruz onlarla. Moskovalı gök gözlüsü cevap verdi: ‘ O filmler başka makaraya sarılıyor şimdi’ Tatil bitince bir araya gelip, filmlerimizi seyredeceğiz. Hangimiz daha uyumluyuz, arkadaşlarımıza göstereceğiz.

‘Ya sevgililerle nişanlılar? Dedik bu sefer de. Bu hesabın dışında mı?’ Öyle ya canım. ‘Fark etmiyor, ’ dediler ve ‘Herkesin tadımlık yaşantıları vardır. Burası da bir okul. Dönünce yaptıklarımızı birbirimize anlatacağız! İyi, ‘eyi anlatımlar’ Ne diyelim garik?

Hımmm! Kafayı karıştırmağa hiç gerek yok! Bunca Türkoloji oku. Şimdi uygulama zamanı. Lâfın kısası, herkes dönüşte, kızlar ve erkekler karşı karşıya gelecek, ‘ Senin kanın, benimkinden kırmızı mı?’ diye sorulacak. Herkes tatilinden pasajlar verecek.

Son defa bir daha sorduk: ‘Bir araya geldiğinizde, filmin tamamını mı seyredersiniz? Arada bir kopar mı film, yapıştırıp yeniden mi seyredersiniz? Lafın açıkçası her bir şeyinizi ortaya dökerek, açık açık ortaya kor musunuz? Kıkır kıkır güldüler. ‘ Bizde film kopmaz. Sinemalar devamlı seans yaparlar’ diyerek kestirip attılar.

Şimdi Rus kızları daha çok gelecekmiş. Belki de bizlere Rusça da öğretirler her halde.

Marmaris’ te ‘Adrenalin’ eczanelerde, aktarlarda satılmıyor artık.. Piyasası iyicene düştü. Her cins at, beygir, eşek, motor, deve ve jeep’lerden adrenalin temini için kollar sıvanmış vaziyette. Buralardan sağılan adrenalin tamamı, size kalıyor. Salgılanan bu heyecan dalgasını biriktiremediğiniz için de, ancak tadı, damağınızda oluyor. İşte o ka!.... Heyecanı yaşarken salgıladığınız adrenalindir sizi o an mesut eden.

Şimdi Çamlı Köyde de at biniyorlar, motorlarla dereden sulardan geçiyorlar. Marmaris restoranlarında hem karnınızı doyurup, üstüne de eğlencenize dalıyorsunuz. Yemeğin üzerine tatlı yemiş gibi bir hoş oluyorsunuz. Marmaris’te bu işleri garsonlar yapıyor. Hepsi showmen. Hepsi de artiz. Saf bir turist sormuştu garsona ‘ Siz hangi tiyatro okulunu bitirdiniz’ diye. Garson bundan bir şey anlamamış, sadece, dişlerinin 32 si de görünecek şekilde memnuniyetini belli etmişti.

Marmaris has memleket, güzel memleket. Rus turistler, daha ikinci gün, emmisini, amca çocuklarını, kuzenlerini çağırıyorlar Marmarise. Daha ilk günden rahatlıyorlarmış burada. Her birinin diplomaları yüksek. Her evde piyanoları var. Herkes dışarılara açılıyor artık. Rus Askeri orkestrası da başı çekenlerden.

Yan yana dizili uzun ve kısa yalılardaki bitişik restoranlar, gece yarısına doğru eğlencelere tam gaz dalıyorlar. Önceden yazılı senaryo olmadan herkes, kafasından ne geçerse, sahnelerde onu döktürüyor.

16-19 Mayısta yapılan Marmaris Festivalinde Rus kızları, pür dikkat geçişleri izlediler. Durdukları yerde duramıyorlar, tempo tutuyorlardı. Her yere damgasını vuran kızların, Türk gençleri ile aralarının iyi olduğu söyleniyor. Yakın zamanda, bunun kokusu çıkar. Bekleyelim görelim. Yaz aşklarına şimdilik uzaklardan bakalım. Ne yani, yakından mı bakalım diyorum? Ne işimize gelir? Di mi?

Bu yaz aşkları çok acıklı bitiyor. Taraflardan biri bu yakada kalıyor, diğeri öbür yakada. İki elleri de böğürlerinde oluyor.
Yaz aşkları ile çok gözyaşları dökülüyor her mevsim sonu.
Ama, Rus kızı için ne gâm?!
Amasya’nın var dağı, biri olmazsa, biri var!

Ört ki, ölem!

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..