Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Marmaris Festivali başlıyooooorr!

Marmaris Festivali başlıyooooorr!
 

Marmaris’ in Uluslararası Festivali, dördüncü yaşına girdi. Belediye Başkanı ile Kaymakamın yol meseleleri, inşaat süreleri üzerindeki ağız dalaşları da, son kez bir daha yapıldı, ve de bitti şükür!

Marmaris’te festivale adım atıldı artık. Hazırlıklar tamam. Ufak rötuşlar var. Her taraf bayrak bayrak, ışıl ışıl, rengârenk. Artık bundan sonra Marmaris’ i kimse tutamaz. Ta, ki, gelecek yıla kadar.

16 – 19 Mayıs arasında yapılacak festival hazırlıkları tamam. Gündüz nutuklarla, gece de patlayıncaya, çatlayıncaya kadar eğlene eğlene festivalin acısı çıkarılacak. Marmaris’ in nâmı, dünyanın dört bucağına yayılacak.

Ukraynalı kızlar, lepiska sarı saçalarını, Marmaris’in rüzgârına vererek folk duvarlarını uçarak aşacaklar. Sokaklardan meydanlarda öbeklenecek. Almanlar, Ruslar, KKTC ekipleri, gecesi ayrı, gündüzü ayrı, sahillerimizde, meydanlarımızda, barlarımızda fırtınalar estirecek. Lazer ışınları ile Gökyüzünde Atatürk’ ün resmi çizilecek.

Kumsallarda kumdan heykeller bezenecek. Denizcilik konulu yarışmalar birbirini izleyecek ve denizcilik kültürümüz artacak. Bunun şerefine de gemi güvertelerinde adım başı kokteyller verilecek. Havai fişeklerle Marmaris geceleri aydınlanırken, barlarda meydanlarda biralar su gibi akacak. Korsanlar sahile çıkarma yapacak, Yat Limanındaki La Rocca gecelerinde bira partileri devam edecek.

Bir gondola benzeyen, geçen yıl ikincisi suya indirilen Saltanat kayığı yine sahil boyunda kıyı kıyı boy gösterecek. Mehter Marşı müziğiyle rakkaseler oynayacak gemide. Gül suları, lokumlar dağıtılacak. Saltanat esvapları ile turistler, birbirlerinin resimlerini, yine çekecek.

Turizm, ilkten bu festivalle bu yıl, Marmaris’te patlayacak. Turizme soluk gelecek, esnaf morâl bulacak. Gündüzleri, Günnücek Ormanlarında piknikler olacak. Dürümler sofraları süsleyecek. Kermesler düzenlenecek. Denizlerimizde yarışmalar olacak. Marmaris kış uykusundan uyanacak, pir uyanacak. Ses verecek, ses getirecek.

Eskiden de turizm patlayacak denirdi, ortalıkta patlayan çatlayan bir şeyler gözükmezdi pek. Sen, ben, bizim oğlan, al sana deniz, al sana rüzgâr, hadi harç bitti, yapı paydos, selâmetle. Seneye yine gel!’ denirdi eskiden. Sanatçılar çağrılırdı. Bir Ahu Tuğba gelirdi. Bir Emel Sayın. Herkesler onların peşlerinden giderdi. İki şakşak, iki taktak. Al bakalım buradan yak! Al sana festival. Güle güle kullan. Festivallerden festival beğen. Festival içinde festivaller olurdu.

Şimdi yok öyle şey. Eskisi gibi idareciler, gönülleri eğlensin diye değil, halkı da eğlenceye iştirak ettirerek eğlenceyi, uluslararası yapı taşları ile birlikte kotarıyorlar, birlikte turizmin kaderini, iyiye, güzele doğru örüyorlar. İşi şansa, iyi olur maşallah’a, bırakmıyorlar.

RESİMLERDE, Marmaris' in geçen festivalden kalma görüntüleri...

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..