Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Özel Günler
 

Marmaris'i güzeller bastı, yürekler hopladı.

Marmaris'i güzeller bastı, yürekler hopladı.
 

Marmaris Yat Marina


 

Marmaris, ülkemizdeki festivallerin başşehri. Bu festivalle birlikte turizm, start alır. Bereketli başlar, sonuna kadar turizm dolu dizgin gider.  Bir bahar  karşılaması gibidir bu festival.

Marmaris 9-13 Mayıs arası, benliğini yaşadı. Kıştan kalan kirli kan damarlarını değiştirerek atılım yaptı. Bahara ve turizme merhaba dedi.

Cuma günü görkemli bir yat festivalinin gecesinde  kokteylde buluştuk. Tarihi kalenin içinde, soğuk taşların arasında  sıcak rüzgarlar estirdik.

Dünyanın yedi denizinden demir alan milyonluk tekneler Marmaris Limanına demir attı. Çeşitli milletlerin bayrakları ile süslü gemiler bir yüzen şehir peydahladı koynunda. Yedi ülkenin yedi veren gülleri gibi bu gemiler, görücüye çıktı.

Marmaris Belediyesinin organize ettiği festival kokteylinde içkiler su gibi aktı. Orkestra eşliğinde, her milletin dilinden  şarkılar döküldü ortalıklara. Görsel olarak rengarenk tablolar çizildi. Zarafet yarışmasının mankenleri de aramıza katıldı. Güzellikleri ile yürekler hoplattı. Bir çığlık gibi neşe, her masadan   fışkırıyordu. Yerlilerimiz, kızları masalarına davettiler. Her masada Marmaris’in güzellikleri anlatıldı onlara. Sonra da topluca resim çektirdiler.

Kızların gelişi ile, deniz de ısındı, masalardaki içkiler de ısındı.  Buz yetiştiremedi garsonlar. Mükemmel bir servis vardı.

Yat sahipleri, personeli ilke gelmişti. Acentelerle tanıştı. Baş başa fiskoslarla pazarlıklar, turlar ayarlandı. İçki ile yanaklarda yedi veren gülleri açtı. Hiç bitmesin istendi bu kokteyl. Herkes birbiriyle sımsıkı tanıştı.

Gözler, Marmaris Belediye Başkanını aradı. Ali Acar, çok önemli iş için seyahatteydi. Onun basın sözcüsü Sedat Kirt, başkanın yokluğunu belli etmedi.  Sonuna kadar kalarak organizenin mükemmelliği temin etti.   Teşekkürler, başkan adına kabul etti. Memnuniyet, bütün misafirlerce sere serpe ortaya kondu. İşte bir Marmaris akşamın ilk festival aktivitesi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, daldan eğme değil, kökten sürme bir turizmci olarak, üst üste seçildiği Başkanlıktan sonra, kolları sıvayarak atılımlarını, önümüz

Basın ve iletişim uzmanı Basın İşleri Müdürü Sedat Kirt, şimdiden Yazı İşleri  Müdürlüğüne aday gösteriliyor. Teşkilatçılığı ve fırsatları değerlendirmesi,ni bilen Sedat Bey, o gece kokteylin yıldızı idi. Etrafını çeviren dostları onu hep  sual yağmuruna tuttular

MARMARİS' İ GÜZELLER BASTI . ÇEŞİTLİ ÜLKELERİN GÜZELLERİ, PODYUM KIYAFETİYLE KALE İÇİNDEKİ YATÇILARIN KOKTEYLİNE TAM  KADRO GELEREK YÜREK HOPLATTILAR.

Her yıl Mayıs ayında Uluslararası Yat Kulübü tarafından düzenlenen Yat Festivali, tekne meraklılarına sektördeki en son gelişmeleri tanıtmayı amaçlıyor. Marmaris Yat Festivali, dünyada ve Türkiye’de bu konuda düzenlenen organizasyonlar içinde 21 yıl sürekliliğini koruyan birkaç faaliyetten biri. Belediye Marinasında yerlerini alan yatlar yerli ve yabancı ziyaretçilere 1 hafta boyunca kapılarını açıyor. Geleneksel olarak Marmaris Kalesinde verilen kokteylle başlayan festival boyunca her akşam farklı bir mekanda eğlenceler düzenleniyor.

Festival alanı, teknelerin rahatlıkla bağlanabildiği, Marmaris Belediye Marinada yer alan mendirek üzerinde kurulmakta. Mayısta düzenlenen festival yatlar için sezonun açılışı anlamına gelir. Ziyaretçiler ve katılımcılar hafta boyunca düzenlenen aktivitelerle, hem dinlenip hem de eğlenirler. Festivalin sonunda yer alan tanıtım gezisi katılmak isteyen tüm acentelere  açık.

.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..