- Kategori
- Yemek - Mutfak
Marmelatlı poaça
MARMELATLI POAÇA
Marmelatlı poaça 1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarini 2 yumurta ile çırpalım.
İçine 1 paket kabartma tozu, 1 fıske tuz, 1 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 yemek kaşığı toz şeker ve yeterince un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.
Yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak çay tabağı büyüklüğünde açalım. 2 yemek kaşığı fındık kreması, ve 2 yemek kaşığı ahududu marmelatını bir kasenin içinde karıştıralım ve açtığımız hamurun içine kaşık yardımıyla sürelim ve yarım ay şeklinde kapatarak yapıştırdığız poaçaları fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim ve 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız poaçaların üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapalım. Afiyet olsun.