Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Uzay
 

Mars'a gidecek gönüllüler aranıyormuş!

Mars'a gidecek gönüllüler aranıyormuş!
 

Uzun zamandan beri beklediğim bir haber kendi ayağıyla önüme geldi(!)

Haber şu; merkezi Hollanda'da bulunan "Mars One" örgütü, 2023'te Mars'ta kurmayı planladığı koloni için astronot aramaya başlamış.

Kar amacı gütmeyen örgüt, 18 yaşından büyük, meraklı, yaratıcı, güçlüklerin üstesinden gelebilecek, kolay uyum sağlayabilen, çevresindekilerle sağlıklı ilişkiler kurabilen isteklilerin Mars'ta yaşamak için başvuruda bulunabileceğini söylemiş.

Eleme süreci, 2013'ün ilk yarısında başlayacak ve mali kaynak oluşturmak için reality şov olarak televizyondan yayınlanacakmış.

Mars One Halkla İlişkiler Müdürü Suzanne Flinkenflögel, şimdiden binden fazla başvuru aldıklarını söyledi.

Seçilmeyi başaran adaylar, dörder kişilik gruplara ayrılacak. Kızıl gezegene Nisan 2023'te gidecek ilk ekip, halk oylaması ile belirlenecekmiş.

Ben de hemen müracaatımı yapıyorum ve seçilmek için elimden geleni yapacağım. Mars’ta ne işin var diyenler olabilir. Sırf merak diyelim(!)

Projenin detaylarına gelince: En az 6 grubun, Eylül 2023'de Mars'a gidip yerleşmesi öngörülüyormuş. Daha sonra iki yıllık aralarla Mars'a ekipler gönderilmeye devam edilecekmiş. Sadece ilk ekibin Mars'a gönderilmesi 6 milyar dolara mal olacakmış.

Astronotlar, Mars'a yerleşmeden önce sekiz yıllık eğitimden geçirilecekmiş. Olsun ben nasıl olsa emekli bir insanım(!)

Eğitime katılacaklara verilecek dersler arasında, kısıtlı hareket alanında yaşamayı öğrenecek astronotlar, elektronik araçların tamiri ve tıbbi müdahaleler konusunda da eğitim görecekmiş.

Bu yaştan sonra, hem tamirci, hem doktor olacağım:))

Mars One, 2016'dan itibaren Mars'a uydular, yaşam üniteleri, araçlar, yedek parçalar göndermeye başlayacakmış. Aslında bu araçlar gönderilirken bile Mars’a gidebilirim:))

Başvuruda bulunacaklar için önemli bir koşul bulunuyormuş. Astronotlar, dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkacakmış. Mars'a gitmeyi kabul edenler, bir daha dönmemek üzere Dünya'ya veda edeceklermiş. Olsun zaten bu dünyada yeterince yaşadık!

Mars One ekibinden Nobel ödüllü fizikçi Gerard't Hooft, projenin son derece heyecan verici olduğunu ve insanoğlunun geleceği için büyük önem taşıdığını söylemiş.

Mars One kurucularından Bas Landorp ise proje için mali kaynak yaratabilmek amacıyla şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük medya kampanyasını yapacaklarını söylemiş. Tüm hazırlıkların televizyondan yayınlanacağına dikkati çeken Landorp, büyük şirketlerden reklam alacaklarını da belirtmiş.

Haydi büyük şirketler, böyle büyük bin projeye sizde destek verin ve bizim rüyalarımızın gerçekleşmesine katkı yapın:))

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..