Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Mars’a gitse nolur 21. yüzyılda adam asıyor; ABD Türkiye’ye referans olamaz

Mars’a gitse nolur 21. yüzyılda adam asıyor; ABD Türkiye’ye referans olamaz
 

ABD insanı yanıltan bir ülke. Özgürlükler ülkesi deniyor ama ben bunun Amerikalıların demokrasi sevdasından değil Kapitalist sistemin sonucu olduğunu düşünüyorum. İnsanları serbest bırak ki istediklerini yapsın. İstediklerini yapınca ne olacak? Alacaklar, satacaklar kapitalist baba ihya olacak. Ülkede kumar oynama serbest, kime yarıyor bu özgürlük? İnsan haklarına o kadar değer veriyorlarsa silahsız teslim olmuş suçluyu bile neden vuruyorlar?

Ne demek idam ya, sen katil misin? Mars’a giden, sözde insanlığa öncülük eden bir ülke nasıl bunu yapar? Suç işlemezsen ABD sistemi iyi, işlersen canavar. Suç işlemedikten sonra kelle kesen Arabistan da iyi.

ABD bütün dünyayı kandırıyor. Hukuk ve insan hakları anlamında Avrupa’nın tırnağı olamaz. Üçüncü dünya ülkeleri gibi.

ABD’de siyasetin uzlaşmasından bahsediliyor ve sistemi bizim başkanlık heveslilerine örnek gösteriliyor. Peki, hangi konularda uzlaşıyorlar? Suçlulara adil davranılması konusunda mı? Yoksa insanları elektrikli sandalyeye yollama konusunda mı? İşlerine gelen konularda.

Orada bizdeki gibi yok dindar, milliyetçi, yok Atatürkçü benzeri saçma sapan ayrımlar yok ki neyin kavgasını yapacaklar. Ekonomik ve sosyal konularda da zaten mantık işler ve mantık konularında uzlaşmak kolaydır. Bizde saydığım deli zırvalarından bunlara sıra gelmiyor ki.

ABD kimseye referans olamaz, asıl ona referans gerekiyor, Avrupa’dan biraz demokrasi dersi alsın. Bu karma toplum yarattığı müthiş ilerlemeye rağmen henüz medeni bir ülke değil. Kovboy psikolojisi Amerikalıların ruhuna yerleşmiş.

ABD yarım demokrasi… Kapitalizmi koruyan güç insanlara nefes aldırmıyor. Özgürlükler ülkesi olmasının demokrasiyle ilgisi yok, kapitalizmin talebi. Türkiye’deki zenginlere sor özgürlük olsun diyecekler. Çünkü özgür insan para harcar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..