Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '13

 
Kategori
Astroloji
 

Mars'da doğan kardeşimizin astrolojik haritası ?

Mars'da doğan kardeşimizin astrolojik haritası ?
 

Astroloji


Bundan yüz yıllar sonra bu dünya artık insanoğluna dar gelmeye başlayacak ve insanlar Mars'da ya da başka bir gezegende yaşam yolculuklarına devam edecekler. Daha şimdiden Mars'a yolculuk planları yapılmaya başlandı. Örneğin 2023 yılında 8 kişinin bir daha geri dönmemek üzere Mars'a gitmesi planlanıyor. Bunun için şimdiden seçmeler yapılmaya başlandı bile. Mars'a yerleşmek isteyenler arasında 11 Türk vatandaşı bile var.

Diyelim ki Mars'a yerleştik ve orayı yaşanır hale getirdik. Acaba Mars'da doğacak çocukların astrolojik haritaları nasıl olacak ? Ben hemen mantığımı çalıştırıp bir cevap buldum bile. Mars'da doğan çocuğun haritasında Dünya Mars'ın yerini alacak. Diğer gezegenlerde bir değişim olmadığı için etkileri aynı kalacak.

Zaten Mars Dünyaya en çok benzeyen gezegen durumundadır. Yalnızca mevsimler Dünyanın 2 katı uzunluğunda sürmektedir. Yani Mars.da 1 gün 24 saat 39 dakika ve 1 yıl ise 685 gün olmaktadır. Bu durum Dünya yılının nerdeyse 2 katına eş değerdedir. Böylece mevsimler de 3 ay değil yaklaşık 6 ay sürmektedir.

Astrolojik açıdan Dünya Marsın yerini aldığından Marsın sembolize ettiği şeyler (Başlangıçlar, kişilik, dünyaya yaklaşım, cesaret, maceracılık, girişimcilik, öncülük, saldırganlık, ani öfke, kavgacılık) artık Dünya tarafından temsil edilecektir. Yani Mars doğumlu bir kişinin haritasında Mars neyi ifade ediyorsa Dünya da onu ifade edecektir.

Astrolojik haritayı Mars'da doğan biri için yorumlamak oldukça basit olabilir. Ancak esas mesele bir gün güneş sistemimizi tümden terk edip başka bir güneş sistemine yerleşirsek o zaman ne olur ?

Güneş sistemimizin de her şeyde olduğu gibi bir sonu vardır. Yaklaşık 5 milyar yıl sonra Güneş yakıtı olan hidrojeni bittiğinde helyum yakmaya başlayacak ve çıkan yüksek ısı yüzünden 250 kat büyüyecek Merkür ve Venüsü yutacak. Diğer gezegenlerde de yaşam olasılığı kalmayacak. İşte o zamana gelmeden insanoğlu başka Güneş sistemlerine gidip yerleşebilir. İnsanoğlunun yerleşeceği Güneş sistemlerinin de yaşamını devam ettirebilmesi için şu anki Güneş sistemine benziyor olması gerekecek. İşte o zaman yeni bulunan Güneş sisteminde astroloji nasıl olacak ve hangi kurallara uyulacak ?

Şu anda çok uzaklara gittiğimin farkındayım ama bunu yaparak bir yandan da astrolojinin temeline indim sayılır.

Bulunan bu yeni Güneş sisteminde astrolojinin kurallarını çok ince gözlemler yaparak belkide yeniden yazmak gerekecek. Bu gözlemler 2 aşamada oluşabilir.

1 - Mevsimsel bazda : Bulunan bu yeni Güneş sisteminde Güneşe kaçıncı gezegende olduğunuz, bu gezegende kaç mevsim olduğu (belkide 4 mevsim yerine 6 mevsim yaşanacak), Güneşin etrafını kaç günde döndüğü, 1 günün kaç saat olduğunu yapılan gözlemlerle kaydetmek durumundasınız. Mevsimler insan hayatındaki dönemlere de işaret ettiğinden önemli sayılırlar. Örneğin çiçeklerin açtığı dönem İlk bahardır. Bu gruba Koç, Boğa ve İkizler burçları girer. Koç burcu gerçekten de olayların başlangıcını enerji ve öncülüğü simgeler. Olayların olgunlaştığı dönemi yani Yaz dönemini  Yengeç, Aslan ve Başak burçları simgeler. Olayların sonuca ulaştığı dönem ise Sonbahar dönemidir ve bu dönemi Terazi, Akrep ve Yay burçları simgeler. Olayların sonlandığı dönem olan Kış dönemini ise Oğlak, Kova ve Balık burçları simgeler.

2 - Güneş sistemindeki diğer planetlerin aldıkları açılar : Bence Kelebek etkisi de denen etkidir. Burada daima 180 derece olan dik açılar ile 90 derecelik açılar sert açılar olarak tabir edilirler. Her hangi iki nesne düşünün yada iki insan düşünün aranızda 180 derece olması için karşı karşıya durmanız gerekecektir. 180 derece zıtlıkların açısıdır. Farklı fikirlerde olduğunuz insanlarla karşı karşıya olduğunuz vakit mutlaka tartışmalar ve hatta kavgalar çıkar. Örneğin biriyle kavga etmek için karşısına dikilirsiniz. 90 derecenin hikayesi ise daha farklıdır. Burada 180 derece gibi zıtlıklar direkt değil de dolaylı yollardan gelmektedir. Aslında 90 derecelik açıda 2 tane 180 derecelik açı gizlidir. Örneğin A B’yi kötü bir şekilde etkilemektedir. B de hem A’dan aldığı kötü etkiyle hem de kendinden kaynaklanan zıtlıklarla C’yi kötü yönde etkilemeye çalışmaktadır. A’nın fikirleri C’ye 180 derece olan B’nin üzerinden geldiğinden A’nın fikirleri B tarafından kötü yönde çarpıtılmış bir şekilde C’ye ulaşmaktadır. Oysa arada 60 yada 120 derece olsa hiç de böyle olmayacaktı.   

A ------------------------------------  à       B

                                                           |

                                                           |

                                                           |

                                                           |

                                                           |

                                                          C

Aslında her şey birbiri ile az yada çok etkileşim içindedir. Her şey birbirini olumlu yada olumsuz değiştirir. Bence astrolojinin mantığı da buna dayanmaktadır. İnsanın yada diğer canlıların gökyüzündeki gezegenlerden etkilenmesine astroloji denirken yeryüzündeki objelerden, şekil ve renklerden etkilenmesine de Feng Shui denilmektedir. İnsanlar gökyüzündeki gezegenlerden etkilendikleri kadar yeryüzündeki nesnelerden, renk, ses ve kokulardan da etkilenmektedirler. Bunlar da Feng Shui’nin konusuna girmektedir.  

 
Toplam blog
: 621
: 1712
Kayıt tarihi
: 27.05.09
 
 

Herşey birbirini etkiler prensibiyle astrolojiyi bilimsel bir platforma taşımaya çalışmaktayım. Asl..