Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '18

 
Kategori
Astroloji
 

Mars Retrosu & Burçlara Etkileri – (26 Haziran – 28 Ağustos 2018)

Mars Retrosu & Burçlara Etkileri – (26 Haziran – 28 Ağustos 2018)
 

 Gökyüzünün savaş ve mücadele gezegeni Mars uzun bir süredir gölgeli günlerini yaşıyor ve 28 Haziran günü Kova burcunda Retro hareketine başlıyor… 13 Ağustos itibariyle Oğlak burcuna gerileyecek 27 Ağustos’ta durağan günlerini yaşayarak 29 Ağustos’ta Retro sürecini tamamlayacak. 13 – 19 Ağustos tarihlerinde sınır derecede ve güçlü bir pozisyonda olacağı için bugünlere ekstra dikkat etmek gerekiyor.

Psikoloji’de insanın ilkel duygularını ve dürtüsel tepkilerini temsil eden İd; Astroloji’de Mars yönetimindedir. Bir kişinin en ilkel ve dürtüsel hazlarını, nefsinin onu hangi alanlarda zorlandığını Mars’ın yerleştiği burç ve ev’e bakarak yorumlayabiliriz. Genç erkeklerin, mücadele ve enerjinin temsili olan Mars; aynı zamanda hayata karşı motivasyonumuzu da etkiler. Haritalarımızda Mars güçlü bir konumdaysa; yorulmak nedir bilmez, zor işlerin üstesinden kolaylıkla kalkarız. Fakat Mars’ın sıkıntılı yerleşimleri ve sert açıları; bir insanın içindeki en büyük karanlığı ve öfkeyi, bir insana zarar verebilme potansiyelini açığa çıkarır.
 
 Mars transitte ya da natal yerleşimde nerede olursa olsun, bulunduğu alana canlılık, hareket ve enerji katar. Mars’ın yüksek enerjisi spor ve hareketli aktivitelerle dengelendiği takdirde, Mars insana güç ve cesaret veren, harekete geçiren bir gezegendir. Ne var ki Retro günleri başladığında enerjimizde genel bir yavaşlama görülür. Mars Retro iken hareket, efor, güç ve cesaret isteyen işler istediğimiz hız da gitmez. Daha çok sabretmek, mücadele etmek durumunda kalabilir, yorgun ve güçsüz hissedebiliriz. Bu çok normaldir. Mars retrosunda başlattığımız her konu; yön bulmakta ve belli bir hedefe varmakta zorlanır. Bu nedenle rahat akmasını istediğimiz konuları bu yaz için ertelemek doğru olacaktır.
 
 Mars’ın Kova burcunda Güney Düğüm’le birlikteliği; çok derinlere atılan ve kolektif bilinçaltından gelen öfke, isyan ve ayaklanma enerjisini açığa çıkardı. Değişen hava koşulları, elektrik yüklü enerji, şimşekler ve güçlü yağışlar da bu geçişten kaynaklanıyor. Bu yaz daha serin geçebilir ve beklenmedik doğa ve hava olaylarına daha açık olabiliriz. 13 Ağustos itibariyle, 10 – 15 Mayıs 2018’de gündemimizde olan konularla ilgili benzer mücadeleler, geriye dönüp bakma gerekliliği doğabilir. 29 derecede gezegenleri olanların, Kova, Aslan, Boğa, Akrep, Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç burçlarının daha da yoğun hissedeceği bu etki zamanları ve yaz ayı; çok derinlere ittiğimiz öfke, kızgınlık gibi duygular sınav alanımız olabilir… 
 
 
 
Mars Retrosunda Neler Yapabiliriz ?
~ Dinlenebilir, kendimize daha çok zaman yaratabilir, hedef ve amaçlarımız üzerinde derin farkındalıklar çıkarabiliriz.
 
~ Geçmişte attığımız adımların, yaptığımız eylemlerin nereye vardığını ve nasıl bir sonuç verdiğini daha iyi görebilir, uygulayabileceğimiz yepyeni eylemler “planlayabiliriz.”
 
Savaştığımız, mücadele ettiğimiz, emek verdiğimiz yaşam alanlarını gözden geçirecek, nereye ne yapmamız gerektiğini, adaleti nasıl dengeleyebileceğimizi öğreneceğiz.
 
Mars’ın haritamızda geçiş yaptığı yaşam alanıyla ilgili harekete geçmek, aksiyon almak yerine süreç boyunca oradaki mevcut durumu korumaya ve gözlemde kalmaya gayret etmeliyiz.
 
~ Kendimizi, nefsimizi, hırslarımızı, ilkel ve hırslı duygularımızı süreç boyunca farklı bir perspektiften görecek; ego ve nefs oyunlarımızı bozabilecek kozlara ulaşacağız. J
 
~ Mars Kova’da bilgi ihtiyacımızı artırırken, bol bol kitap okumak, uzay ve evren hakkında daha çok bilgi sahibi olmak, astrolojiyi keşfetmek daha keyifli olacak.
 
~ Geçmişte başlattığımız ama bir türlü ilgilenemediğimiz konulara, spora ve aktivitelere vakit ayırabilir, farklı bakmaya ihtiyaç duyduğumuz yaşam alanlarını kolaylıkla bulabiliriz.
 
~ Öfke, hırs ve savaşma gibi duygularımız içselleşeceği için sakin enerjilerin tadını çıkarmak, orijinal yönlerimizi özgürce ortaya sunmak kolay ve keyifli olacak!
 
~ Bunları bilmenin verdiği sorumluluğu alarak, etkilerin içinde olduğumuzu farkettiğimiz anda dışına çıkma becerisini farkındalığımızla sağlayabiliriz.
 
Sağlık olarak; tansiyon iniş çıkışları, baş dönmesi ve göz kararması, bacaklarda oluşan ağrılar, varisler ve damarla ilgili hastalıklar da gözle görülür artış olabilir. Boyun ve boğaz bölgesi, guatr, troid ve bademcikler de, Uranüs Boğa’dan dolayı dikkat çekiyor. Mars retrosu boyunca medikal bir operasyon geçirmek sağlıklı değildir. Bu operasyon istediğimiz sonucu vermeyebilir, tekrar gerektirebilir. Önemli bir sağlık durumunuz varsa bu konuda uzman medikal astrologlardan, operasyon gün ve zamanları için danışmanlık isteyebilirsiniz.
 
27 Temmuz tutulmasının Mars’la kavuşum halinde gerçekleşeceğini düşünürsek; yukarıdaki sağlık sorunları bu tarihlerde daha da artabilir. Baş ağrıları ve migren ataklarına, fevri hareket ve davranışlar, duygusal patlamalar eklenebilir. Yaşadığımız çok büyük travmalar varsa ve bunlar iyileşmediyse; profesyonel desteğe ihtiyacımız vardır. Bu zamanda hepimiz rehberlik alıyor ve kendi duygusal blokajlarımızdan temizlenerek daha mutlu ve güçlü insanlar oluyoruz. Tüm dünyanın kolektif enerjisini aydınlatmayı ve sevgiyle doldurmayı bu sayede başarabiliriz. Kendine yaptığın iyilik, hepimizi iyileştiriyor ve buna ihtiyacımız var… Yardım istemekten çekinme… 

 
Mars Retrosunda Dikkat Etmemiz Gerekenler…
Sıfırdan bir iş kurmak, önemli bir girişim başlatmak uygun değildir. Bu süreçte başlayan işler hedefe ulaşmakta gecikebilir ve ekstra mücadele gerekebilir. Aynı durum yeni kurulan ilişki ve evliliklerde de geçerlidir.
 
~ 28 Ağustos tarihine kadar kendimizi yoracak, fazladan enerji ve efor isteyen işlerimizi erteleyebilir ya da gecikmelerle, yavaş yavaş yürütebilir ve halledebiliriz.
 
~ Bu süreçte sabırsız ve aceleci olmak sinirlerimizi yıpratırken, sakin ve akışta kalmak huzur bulmamızı sağlayacak.
 
~ İnsanların saldırıları, öfkeleri ve kızgınlıkları daima kendilerinedir. Öfke ve isyan da olan kişilere nötr kalabilmek için bu bilgiyi akıldan çıkarmamak şart. :)
 
~ Zaman zaman adaletsizliklere, bilgisizliğe, geri kalan ve eskiyen, insanlığın gelişimini durduran her türlü konu ve kişiye isyan edebilir, bastırdığımız öfkeyi tutmakta güçlük çekebiliriz. Türkiye gündeminde alınabilecek riskli bir karar, halkı kolayca harekete geçirebilir.
 
~ Çok bilmişlerden, hep isyan edenlerden yorulabilir ve arkadaşlık ilişkilerimiz başta olmak üzere insanlarla kurduğumuz ilişkileri yeniden revize edebiliriz.
 
~ Spora başlamak bu süreçte en çok karşılaştığımız şeylerden biridir. Sıfırdan başlayan ya da spor sözleşmesi düşünen kişiler bir süre daha bekleyebilirler. J Özellikle futbol dünyasında yapılabilecek yeni transferler hedeflenen başarıyı vermeyebilir.
 
~ 13 – 19 Ağustos, 4 – 11 Eylül tarihlerinde sınır derecede olan Mars; kazalara, sakarlıklara dikkat etmemiz gerektiğini, mümkünse bugünlerde operasyona girmememiz gerektiğini gösteriyor.
 
~ Bastırdığımız, yoksaydığımız, unuttuğumuz ancak şifalanması gereken öfkemizi topraklamak, bol bol kişisel gelişim çalışmaları yapmak yeni bir ben yaratacaktır. :)
 
Yaşamakta olduğumuz Mars retrosu genel olarak gelecek hedeflerimizi, yaptığımız ve yapmayı düşündüğümüz eylemlerle ilgili önemli bilgiler ve farkındalıklar getirecektir. Türkiye’nin 8.evinde bulunan bu yerleşim; ülke ekonomisini ve enflasyonunu, mevcut borç ve alacaklarla ilgili konularda yeni gerçekler açığa çıkarabilir. 28 Ağustos tarihine kadar; vergi, kamu borçları, faiz oranları ve yeni devletlerle işbirliği ve anlaşmalar gündeme gelirse; bu konular sonrasında değişebilir ya da yeniden revize edilebilir. Tutulmalarla birlikte devlet büyüklerini agresyona ve riskli kararlar almaya iten bazı olaylar yaşanabilir. Doğal afetler ve depremler açısında riskli ve önlemlerin alınması gereken süreçlerden geçiyoruz…
 
Yaşadığınız her günün, en yüksek farkındalıkla, hayal ettiğinizden daha muhteşem geçmesini dilerim…
 
Mars Retrosunun ve tutulmaların bireysel yaşamınıza etkisini öğrenmek için aylık ve yıllık danışmanlıklardan yararlanabilirsiniz… iletişim; uranusyen@gmail.com
 
Miray Ertuğrul
 
Burcunuza ve Yükselen Burcunuza Göre Mars Retrosu Etkileri
 
Koç
 
Boğa
 
İkizler
 
Yengeç
 
Aslan
 
Başak
 
Terazi
 
Akrep
 
Yay
 
Oğlak
 
Kova
 
Balık
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 134
: 2047
Kayıt tarihi
: 24.12.13
 
 

Psikoloji, Ruhsal ve Karma Astroloji, yakından ilgileniyor. Yıldızların rehberliği doğrultusunda ..