Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '10

 
Kategori
Tenis
 

Marsel İlhan Rotterdam'da

Marsel İlhan Rotterdam'da
 

Marsel İlhan bugün öğle saatlerinde kariyeri için çok önemli bir galibiyete daha imzasını attı ve ATP sıralamasında 47. durumda bulunan İspanyol Guillermo Garcia-Lopez’i mağlup etmeyi başardı.

ABN AMRO Rotterdam Tenis Turnuvası’nda ön elemeleri geçerek ana tabloya kalma hakkı kazanan sporcumuz maça gerçekten fırtına gibi bir giriş yaptı. İlk setin henüz ikinci oyununda servis kıran Marsel, etkileyici performansını setin geri kalanına da yansıtmayı başardı.. Dördüncü oyunda bir kere daha servis kıran ve bundan sonra 5-0 öne geçen tenisçimiz seti 6-1 ile alarak maça rüya gibi bir bir başlangıç yapmış oldu. Set boyunca oynanan 39 puanın 26’sını kendi hanesine yazdırma başarısı gösteren Marsel; ilk servislerinde %83, ikinci servislerde ise %86 lık kazanma oranı yakalayarak aradaki farkı yarattı.

İkinci sette oyun biraz daha çekişmeli ilerledi ve karşılıklı kırılan servisler maçın kalitesini yukarı çekti. Garcia-Lopez iki ace attığı oyunu alarak gözdağı vermeye çalıştıysa da sporcumuzun karşılığı gecikmedi. Önce bir ‘love game’ ve sonra da servis kırarak 2-1 öne geçen Marsel’in maçı kontrolüne aldığını düşünürken, Lopez maça tutunmaya çalıştı ve müsabaka boyunca sadece bir kere yakaladığı servis kırma şansını değerlendirerek durumu

2-2’ye getirdi. Vites arttırmak için rakibinin hamle yapmasını bekleyen Marsel’inde buna verecek cevabı vardı. İkinci setin başında uyguladığı tarifeyi tekrarlayan milli tenisçimiz önce servis kırdı ve daha sonra kendi servis oyununu puan vermeden kazanarak skoru 4-2 yaptı. Bu andan itibaren servis atanın oyunu kazandığı karşılaşmada ikinci sette 6-4 ile temsilcimizin oldu ve maçtan 2-0 galibiyetle ayrıldık.

Sıralamada 138. durumda bulunan Marsel İlhan’ın, İspanyol rakibi önünde kazanma şansı olduğunu kestirebiliyordum çünkü sporcumuzun sıralamada 50 civarındaki rakiplerine karşı galibiyetleri mevcuttu. Üstelik Lopez dün akşam seansında süper tiebreak ile biten bir çiftler karşılaşması oynamıştı. Sonuçta 59 dakika süren mücadeleyi Marsel kazandı hemde tahminlerinde ötesinde bir rahatlıkla.

Bu galibiyet sonrasında Rotterdam havasının temsilcimize iyi geldiğini söyleyebiliriz.. Elemeleri geçtiği için alacağı 20 puana, ikinci tura kaldığı için 45 puan daha ekleyecek. Şimdiden 65 puanı garantileyen Marsel’in Rolland Garros’a ana tablodan katılması için yolu açık gibi gözüküyor.

Temsilcimizin ikinci tur rakibi Kazak Andrey Golubev ile Rus Mikhail Youzhny arasındaki maçtan sonra belli olacak.

 
Toplam blog
: 27
: 1790
Kayıt tarihi
: 10.02.09
 
 

1990 Kadıköy Doğumluyum. Hala İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü'nde öğrenciyim. Koyu bir Beşikt..