Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '12

     
    Kategori
    Futbol
     

    Marsilya'nın hatırlattıkları- Futbolun Fast Food seyircisi

    Marsilya'nın hatırlattıkları- Futbolun Fast Food seyircisi
     

    Sayın Aziz Yıldırım bundan birkaç yıl önce Galatasaray'ın UEFA Kupasını alması ile ilgili olarak planlanmayan bir başarı (tesadüfi) demiş, bir temele oturmayan başarılarında kalıcı olmayacağından bahsetmişti.

    Söylediklerine o zaman yüzde yüz hak vermiş ve hatta kendisinin bir planı olduğuna dair kamuoyuna mesaj verdiğini düşünmüştüm. Aradan geçen bunca zamandan sonra baktığımızda söylediklerinde hala haklı olduğunu ancak söylediklerini başkanı olduğu kulüpte hayata geçirememiş olduğunu ve bunun için çok büyük bir çaba içinde olmadığını hep birlikte görüyoruz.

    Marsilya karşılaşması hafızamızın bir kenarında duran bu durumu bir kez daha bizlere hatırlatmış oldu. Fenerbahçe kısa süren Zico dönemini hariç Avrupa macerasında başarısız olmuş kulübün sözde hedeflerinden çok uzakta bir görüntü sergilemiş ve başarısız olmuştur. Beklentisi yüksek olan taraftarını bu anlamda memnun edememiştir.

    Aziz Yıldırım ile geride bırakılan 13 yılda sportif anlamda iyi bir planlama sürecinin olmadığı aşikar, tesisleşmeye yapılan yatırımlar çok yerinde ancak artık istikrarlı bir futbol anlayışı tesisleşmesi gerektiği de çok açık bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

    Bütün bunların planlaması iyi bir profesyonel kadro oluşturmaktan ve onlara istedikleri süreyi vermekten geçiyor( Mevcut yönetim buna hiçbir zaman sıcak bakmaz çünkü Seyirciyi bunlar doyurmaz). Ancak bu sürece futbol seyircisi ve Fenerbahçe ailesi ne kadar hazır?  Futbolumuzda fast food kültürünün bir parçası artık. PARANI ÖDE, BAŞARILAR HIZLICA GELSİN VE TÜKET... 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 53
    Kayıt tarihi
    : 15.07.08
     
     

    26 yaşındayım. İnşaat mühendisi olarak özel bir firmada görev yapmaktayım. ..