Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

03 Mart '10

 
Kategori
Astroloji
 

MART Ayı Burç Yorumları 2010 - Astrolog İrem Su Yorumluyor

MART Ayı Burç Yorumları  2010 - Astrolog İrem Su Yorumluyor
 

Mart Ayı Burç Yorumları 2010 - Astrolog İrem Su Yorumluyor...

Koç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yönetici gezegeni Güneşin Balık burcu seyri her yıl olduğu gibi, çocuklarınız ve aşk hayatınızla alakalı mevzularda da rahatlamak, biraz daha kendinizi sakinleştirmek veya sessizlik, dinginlik içinde yaşamak isteğinizi yükseltebilir. Günümüz dünyasının stresi ve mücadelesi derken her burç gibi sizin de biraz yüklerinizi atmaya ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Bu süreç yaşam savaşının öncüsü olan sizler için gerilimli tüm durumlar karşısında içinizdeki inancın artışı söz konusu olabilir. Kimileriniz ilişkiniz, kimileriniz çocuklarınız kimileriniz ise yeniden toparlanmak, güç kazanmak isteğiyle biraz köşeye çekilerek rahatlamak, sıkıntılardan uzak kalmak isteyebilirsiniz. Tabii ki gerçekler her an yanıbaşımızda. O nedenle bu pasifize halin sizi esir almasına izin vermemek gerekiyor. Evet rahatlayınız, yüklerinizi atınız ama bu arada hedeflerinizden de vazgeçmeyiniz. Bu enerjinin en önemli faydası, kendi içinizdeki özü ortaya çıkarması ve nelere sahip olduğunuzu göstermesidir. Bu süreçte yapmanız gereken, hem yaşamın güzelliklerinin keyfini çıkarmak hem de tüm benliğinizle hedeflerinizi gerçekleştirmek adına hazırlık yapmaktır. İçinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmek, eksik kalan noktaları saptamak, neler yapmanız gerektiğini düşünmek için gayet iyi bir dönem diyebiliriz. Bu seyir devam ederken, birazdan açıklayacağım Venüsün burcunuzda başlayacak transiti arzularınızı yoğunlaştırıcıdır. Yani bir yanınız(Güneş-Balık) şefkat ilgi ve romantizm ihtiyacınızı gösterirken, ilişki kurma biçiminiz (Venüs-Koç) oldukça ateşli, tutkulu ve aşkta hakimiyeti ele geçirmekten yanadır. Birbiriyle pek alakalı durmayabilir. Ancak bir Koçun nerde ne yapacağını zaten kestirmek oldukça zordur. Ancak şu var ki Güneşin Balık burcu seyri sizler açısından aslında son derece rahatlatıcıdır. Şimdi gelelim Venüsün ateşli enerjisini açıklamaya.

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Venüs bir önceki paragrafta ele aldığımız Güneş Balık seyrine nazaran, ilişki anlamında baharın coşkusunu içinde hissedeceğiniz, kısacası aşkta çiçek açacağınız bir dönem olarak gayet hızlı ve aktiftir. Venüs Koç burcu süreçleri diğer burçlar üzerinde zorlu bir enerji sunmasına rağmen, sizler için gayet keyifli bir dönem anlamı taşımaktadır. Bu enerjinin sizler için anlamı öncelikle hayata yaklaşım tarzındaki açık sözlülük başta olmak üzere aşkta liderlik yapmak ve isteklerinizi elde etmek yönünde olacaktır. Bir Koç her zaman belirttiğim gibi dilediğini yapmak, uzanıp almak niyetindedir. Onun için beklemek, sabretmek veya uzun süre sürdürmek gibi kavramlar doğası gereği zordur. O nedenle istediğini istediği anda ele geçirmek ister. İşte bu tarihler arasında da sosyal hayatın içinde birebir girişkenlik enerjisiyle donatılacak Venüs kendinizi ilişkinizle alakalı olduğu gibi çevrenizle olan her temasınızda da güçlü bir şekilde yansıtma kuvvetini bulmanız adına destekleyecektir. Güzelliklere karşı hevesli olacağınız bu süreçte yoğun tutkulu tavırlar göstererek biraz da sert bir şekilde karşı cins üzerindeki hakimiyetinizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Son derece açık, dürüst ve yalın bir şekilde davranacağınız için, karşınızdaki kişinin sizin bu rahat hallerinizi ve güvenli duruşunuzu beğenmemesi mümkün olmayabilir. Fakat bu transit oldukça kısa süreli olduğundan başladığınız bir ilişkinin uzun ömürlü olması için herşeyden önce sabır gösterilmesi gerekecektir. Sizin ise duracak zamanınız pek yok gibidir. Bu dönemde eğer hali hazırda bir ilişkiniz varsa ve uzun yıllardır devam ediyorsa, oldukça renkli, birbirinizle tutku dolu bir zaman geçirmeniz mümkündür. Dürtüsel isteklerinizi sosyal çekiliğinizle birleştirerek hem sevdiğiniz üzerinde etkili olmaya devam edebilir hem de başka gözleri üzerinizde hissedebilirsiniz. Çünkü bu dönem Venüs gezegeninin cinselliğe dönük ve tatmin üstüne kurulu olan titreşimleri bir radar işlevi görebilir. Siz arzularsanız sizi elde ederseniz siz isterseniz ve siz elde edebilirsiniz. Bunu yaparken de kimseye hesap vermek zorunluluğu duymazsınız. Bu süreç erkek Koçlarda çapkınlığın üst seviyeye çıkması bayan Koçlarda ise çekiciliğin artması nedeniyle oldukça renkli geçebilir. Venüs gezegeni siz Koçların ciddi ilişkiler yaşam evinizin yöneticisi olduğundan, partnerinizle olan ilişkiniz açısından çok daha anlamlıdır. Siz bu dönemde kendi isteklerinizle pek meşgul olacağınız için sorunlarla uğraşmak yerine beraberliğin keyifli durumlarıyla çok daha meşgul olabilirsiniz. Bu durumda partnerinizin ses çıkarması veya sizi eleştirmeye kalkması sizin açınızdan kaçış için bir bahane anlamına gelebilir.

Etrafınızdaki seçeneklerin artması sonucu pek naz niyazla uğraşmak gibi bir niyetiniz yoktur. Açıkçası birlikte olduğunuz kişinin oldukça anlayışlı davranması gerekecektir. Genel anlamda Venüs burcunuzdan geçtiği sürelerde erotizm gücünüz oldukça yüksektir. Mars denetimindeki Venüs tutkularını doyurmaktan yana olduğu için, duygusal olmaktan ziyade baştan çıkarmak ve etki altına alarak doyuma ulaşmaktan yanadır. Bu durum doğal olarak bağ kurmak konusunda pek istekli olmadığınızın göstergesidir. Tanı ve tat, dokun ve kaç tarzı durumlar ön plandadır ve bu sizin bu süreçteki eğilimlerinizin de genel adıdır. Bu süreçte dikkatli olunması gereken en önemli husus var olan ilişkinizle alakalıdır. Birbirinize karşı, özellikle siz partnerinize karşı özenli, ilgili ve sevgi dolu davranmak ve karşılıklı olarak dengenin sağlanması adına gönüllü olmak gerekebilir. Çünkü sizin ilişki kurma tarzınızla onun kimliği arasındaki farklılık bu süreçte daha yoğun bir şekilde belirlenebilir.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi sona ermiş ve aşk evinizde düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeninin enerjisi, geçtiğimiz Aralık ayından bu pasifleşen aktif gücünüzün açığa çıkması anlamı taşır ki, bu arada Venüsün de burcunuzda seyrediyor oluşu aşk hayatınızla ilgili konulardaki hızlılığın, tutkunun, elde etme arzusunun yoğunluğu anlamına gelir. Şimdi gelin beraberce Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliğinin sizler açısından ne gibi yansımalar yaratacağından söz edelim. Mars istek gücümüz ve mücadele hırsımızdır. Aslan burcunda karşı cins üzerinde etkili olmak ve ne kadar kuvvetli dürtülere sahip olduğunuzu gösterebilmeniz adına size istek ve yaratıcılık enerjisi sunacaktır. Aşk hayatınız açısından son derece önemli olan bu enerji, güdüsel olarak hareket etmenizi ve gösterişe son derece önem vereceğinizin de işaretidir. Karşınızdaki insanın veya yaşadığınız beraberliğin sorumluluğunu almak yerine sadece kendi isteklerinizi elde etmek adına hareket edeceğiniz için, doğal olarak devam eden ilişkinizde sorunlar yaşanması mümkündür. Hayatın güzel yanlarını ve keyifli olan kısımlarını tadabilmek, zorluklarından olabildiğince uzak durmak isteğiniz yoğundur.

Son derece güçlü bir yaşam enerjisine sahip olacağınız için sizi birilerinin yönlendirmesi, yönetmesi mümkün olmadığı gibi, gittiğiniz yolun yanlışları veya hatalı kısımları hakkındaki uyarılara da pek değer vermeniz neredeyse mümkün değildir. İçinizdeki çocuk o denli doyurulmaya aç ve davranışlarınız o denli saftır ki, sizin bu halinizden etkilenmemek mümkün değildir. Karşı cinsle temas etmek isteğiniz bu dönemde oldukça yoğundur. Aşkta yaratıcılık enerjiniz yüksektir, ateşliliğiniz bilinçli isteklerinizle uyum içindedir ve güçlü seks dürtüleriniz doyurulmayı beklemektedir. Bu seyir devam ederken, Venüsün Koç burcunda oluşu bütün bu durumların iki misli artışı demektir. Eğer beraberliğinizde hakikaten çözümlenmesi mümkün olmayan durumlar varsa, o zaman bu enerjiler altında gerçekçi bir şekilde kararlar almaya çalışmalı, karşılıklı olarak konuşmalı, aksayan durumlar mercek altına alınmalı ve neler yapılması gerektiği saptanmalıdır. Fakat bunu yaparken sert tavırlar içinde olmak, kendinizi ve fikirlerinizi inatçı bir şekilde kabul ettirmeye çalışmak yanlış olduğu gibi, sadece tutkularınızı doyurmak amaçlı hareket etmek de o denli yanlıştır. Yani aranızdaki çekim gücü gerçeklerin örtbas edilmesi anlamında kullanılmamalıdır. Ayrıca kendi değerinizi sahip olduklarınızla eş görmemeli, karşınızdaki kişinin de kimlik özelliklerine saygı göstermeli, başka arayışlara girmek için, ilişkinizin sorunlarını bahane etmemelisiniz.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Güneş burcunuzda ilerlemeye başladığında, Venüs, Mars ve Merkür gezegenlerinin kuvvetli etkisini ardından, dördüncü bir gücün daha emrinize amade olduğunu görmekteyiz. Böylece aşk hayatınızla ilgili konularda hem kendini kimliğinizi karşınızdaki kişi üzerinde bütünüyle etkili kılma hem de kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenin lezzetini çıkarabilirsiniz. Güneşin her yıl burcunuzdan geçtiği bu süreler hakikaten sizler için girişim açısından gayet olumlu bir enerjidir. Hem enerjik ve hem de hevesli olacağınız bu süreçte sizi durdurmak neredeyse imkansız hale gelebilir. Tükenmez bir iyimserlikle, geniş yüreklilik ve cesaretle ilerleyeceğiniz bu süreçte flört türü maceraya yönelik birliktelikler sınırsız yaşandığı gibi arkasında hiçbir iz bırakmadan sadece süreç içinde geçerli bir tarz içerebilir. Aşk derken sadece karşı cins üzerinde düşünmemek gerekir. Kimi Koçlar için bu süreç aşklarının meyvesi olan çocukları için de değerlidir. Bu devrede onlarla yakından ilgilenmeniz, sıcak ve dürüst bir şekilde iletişim kurmanız hatta bizzat onlar adına girişimde bulunmanız, desteklemeniz mümkündür.

Gördüğünüz gibi Koçlar için 7 Mart tarihinde Venüsle yükselişe geçen aşk olgusu, neredeyse ayın sonuna kadar etkinliğini sürdürmekte. Bu enerjilerin kişinin ister istemez coşkunluk altında sadece ve sadece kendisini düşünmesi anlamına gelir ki, ilişkisinde sorun olanların bu Mart ayında dikkatli olmasını öneriyorum. Hani bir söz vardır. Kontrolsüz güç, güç değildir diye. Kontrol altına alınması zor olan bu dörtlü bonusu lütfen gereğinden abartılı bir şekilde kullanmayınız. Çünkü ne olursa olsun bunlar kısa süreli etkiler olduklarından, dönemin size sağladığı bu güzellikler bittiğinde bazı pişmanlıklar duymanız mümkündür. Süreci, evrenin size sunduğu güzel, heyecanlı ve aktif bir zaman dilimi olarak tadında geçirmeli, ancak sınırlarınızın da farkında olmalısınız.

başlar, daha özgür kararlar almanız mümkün olur. Güneş kişinin yaşam gücünün de simgesi olduğundan burcunuzda ilerlemeye başlamasıyla fiziksel açıdan çok daha kuvvetlenir, kendinizi zinde ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Hayatınızın tüm iplerini ele alma arzunuzun yoğun olduğu bu enerji altında serbest, direkt, çalışkan, bağımsız oldukça kendinizden emin bir şekilde, Ben buradayım imajı yaratabilirsiniz. İlgi odağı olma isteğiniz artacağı bu süreçte, yönetici pozisyonuna yükselmek veya bu pozisyonda iseniz, ekibiniz içinde liderliğiniz gösterebilmek, kabul ettirmek çok daha kolaydır. Aktif ve girişimci yanlarınızın fazlasıyla ön planda olması, size yeni hedefler kazandıracağı gibi, kafanızın içindekileri cesaretle ön plana çıkarabilmeniz de destekleyici olacaktır. Tabii ki bu zaman içinde kendinizi daha fazla ön planda tutmanız mümkündür. Kimi zaman bencilce hareket etmeniz çevrenizdeki insanlar tarafından hakkınızda yanlış düşünülmesine yol açabilir. Bu konuda kendinizi ayarlayabilirseniz, yeri geldiğinde dengeyi sağlamak adına ılımlı davranmaya çalışırsanız herhangi büyük bir sorun çıkmadan yolunuzda ilerlemeniz mümkündür. sağlamlaşmaya 20 Mart - 20 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş sizler için yaşam gücünüz, kendinizi dış dünyada ifade etmeniz ve kişisel meseleler için yoğun bir enerjiye sahip olmanız açısından son derece destekleyicidir. Kim olduğunuzu dış dünyada ifade etme arzunuz yükselir. Kendinize olan güven duygunuz

İş ve Kariyer

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak çalışma evinizin yöneticisi ve iletişim ve haberleşmenin astrolojik simgesi olan Merkür, gerek sözel ve gerekse zihinsel anlamda, açık ve direkt olarak düşünmekten yana olacağınızın işaretçisidir. Ayrıca büyük bir heveslilikle, kararlı ve kendinizden emin bir şekilde fikirlerinizi öne sürebilmenizi sağlar. Bu enerjinin desteği altında, neyi isteyip neyi istemediğinizi saptayabilir ve müdahalede bulunabilirsiniz. Olayları kimi zaman abartılı bir şekilde ele almanız mümkün olduğundan çevrenizle olan iletişiminizde dikkatli ve yerinde görüş alışverişlerde bulunursanız büyük bir sorun çıkmayacaktır. Yine bu etki altında, bağımsız düşünme ön plandadır. Yani kimsenin etkisi altında kalmadan bildiğiniz şekilde işlerinizi yapmak. Tabii ki bireysel girişimlerde bu gayet faydalıdır. Fakat konu çalışma hayatı olunca, siz de takdir edersiniz ki paylaşımda bulunmak ve ekip halinde düşünmek lazımdır. Yani burada dikkat edeceğimiz husus, enerjinin olumlu yönlerini iş hayatınızla alakalı konularda girişim ve başarı adına kullanmak, zararlı olabilecek yönlerinin de farkında olarak ilişkilerinizde dikkatli olmak. Bu enerji sayesinde, dış dünyada kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade ederek olumlu kararlar alabilir, ilerleme kaydedebilirsiniz veya tam tersine insanlarla çatışarak, işbirliğinden uzak sadece kendinize dönük yaşayabilir, sabırsızlık göstererek, tartışmaya her an hazır bir insan haline gelebilirsiniz. Astroloji, enerjilerimizi doğru yer, doğru zaman kavramı içinde değerlendirebilmemiz anlamına geliyorsa, o zaman size önerim bu süreci aktif ve olumlu bir şekilde değerlendirmenizdir.

Para Konuları

7 Mart-31 Mart tarihleri arasıda burcunuzda ilerlemesini sürdürecek para evinizin yöneticisi Venüsün seyri, girişimcilik gücünüzün ön plana gelmesi anlamı taşıdığından, para kazanma konusunda itekleyici bir faktör olarak etkili gözüküyor. Ancak bu enerjinin bir de dikkat edilmesi gereken bir özelliği var. Harcamalar. Evet, farkında olmadan bütçenizin sınırlarını aşabileceğinizden söz ediyorum. Çünkü bu enerji diğer konularda olduğu gibi maddi açıdan da özgürce hareket etmek arzusu içinde, kendinize sınır koymakta zorlandığınıza çoğu kere şahit oluyoruz. Koç astrolojik olarak zodyaktaki afacan çocuksu yanlarımızın simgesidir. Doğum haritasında Koç burcu hangi yaşam alanında konumlanmışsa orada özgürlük var demektir. Siz bir Koç olarak doğal yapınız gereği zaten kısıtlanmaktan pek hoşlanmazsınız. Eliniz açıktır. Dostunuza, can bildiğiniz insanlara, sevdiklerinize maddi ve manevi anlamda destek olursunuz. Ancak dikkat ederseniz ne zaman sıkışsanız yanınızda çok az insan bulursunuz. O nedenle ben para evinizin yöneticisi Venüsün burcunuzda ilerleyeceği bu süreci, kazancınızı arttırmak amaçlı faaliyetlerde bulunmanız, ancak savurganlıktan uzak bir şekilde geçirmeniz şeklinde değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

Bir de önemli bir konu daha var. Mars biliyorsunuz uzun aylardır Aslan burcunda geri hareketteydi. Yani eğlence, lüks, kendinizi ifade evinde pasif bir halde beklemekteydi. 10 Mart tarihinde düz seyrine başlıyor. Böylece birikmiş enerji açığa çıkarak hayatın lezzetli yanlarının tadına varma arzunuzu tetiklemeye başlıyor. Böylece hem Venüsün burcunuzdaki ateşli ifadesi hem de Mars gezegeninin size sağlayacağı içgüdüselliği toplarsak, finansal açıdan kendinizi frenlemeniz epeyce zor olabilir. Bu durumda düşünmeden hareket edebilir, kelimenin tam anlamıyla har vurup harman savurabilirsiniz. Benim tavsiyem bu tarih itibariyle kazanımlarınız konusunda daha dikkatli hareket etmeniz ve ne olursa olsun risk taşıyan girişimlerde bulunmadan önce durup iki kez düşünmenizdir. Yani geleceğinizi düşünerek hareket etmeniz son derece faydalıdır.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 6-7-8-11-12-13-16-17-18-21-22-25-26

Zayıf Enerjili Günler : 2-3-9-10-23-24-29-30-31

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :19-20

Aşkta Şanslı Günler :25-26

Yeniay :16-17-18

(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :2-3-29-30-31

(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

*****

Boğa Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs, geçtiği yaşam alanı nedeniyle sizlerin gerek sosyal hayatınız ve gerekse duygularınız açısından biraz geri planda kalarak içinde bulunduğunuz durumu gözden geçireceğinizi göstermekte. Bu süreçte talepkar davranışlar içinde olmanız mümkündür. Bir Boğa için daima güvenlik önemlidir. Yaşadığı her ne olursa olsun adını koymak ve sağlamlık içinde yaşamak ister. Tutkularına son derece bağlı olan bu burç mensubu için eğrilik, aldatmak, kandırmak ve gelir geçer türde aşk yaşamak doğum haritasında farklı görünümler olmadığı sürece imkansız gibi bir şeydir. O daima huzur, barış ve zengin bir ruh bütünlüğü içinde hareket etmekten yanadır. Fakat günümüz dünyasında yaşanan ilişkiler öylesine gelir geçer tarzda ve öylesine güvenilmez ki, bu keşmekeş içinde doğru kişiye rastlamak gün geçtikçe zorlaşmakta. Bu tarihler arasında, özellikle ilişkinizle ilgili konularda sevdiğiniz insana karşı kimi zaman merhametli davranarak, empati kurmaya çalışabilir, bazı günlerde ise tam tersine liderlik yapmak, onu doğru hizaya getirmek ve sağlam adımlar atması için baskıda bulunabilirsiniz. Herşeyin çok iyi farkında olduğunuz halde duygularınızı ifade etmek pek kolay olmayabilir. Bu yüzden de aranızdaki bağı güçlendirme konusunda etkili adımlar atamayabilirsiniz.

Bu yazdıklarım özellikle ilişkisinde sorun olanlar için çok daha geçerlidir. Bilirsiniz sizler daima kendi düşüncelerinizin doğru olduğu konusunda inatçı davranabilirsiniz. Benim tavsiyem bu dönemde biraz daha anlayışlı olmanızdır. Çünkü bunun ne ilişkinize ne de bazı sorunların üstesinden gelmek adına kimseye faydası yok. Ayrıca pasif-agresif denilen tarzda tepkilerde bulunmaya müsait olduğunuzdan, sorunlarınızı değil çözüme kavuşturmak karşı tarafın gözünde karmaşık ve tuhaf bir kişi olarak görülmeniz mümkündür. İlişkisi sağlam temelli olanlar için bu dönem, erotizmin doruklarında gezinmek, eşiniz veya sevgilinizle özel paylaşımlarda bulunmak anlamındadır. Sınırsızca yaşanan cinsellik her ikiniz için de dönemin oldukça renkli geçmesine neden olur. İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı, gizli bir ilişkiye duyulan özlemdir. Her Boğa aynı olayları yaşamayacağına göre, bu sürecin olabilecek yansımalarını birkaç maddeyle izah edebilirim.

1-Mevcut ilişkinizde sorunlar vardır. Bu sorunları biraz olsun unutmak amacıyla geçici bir süreliğine bir kaçamak yaşayabilirsiniz. 2- Her ikiniz veya ikinizden biri evlidir. Bu yüzden beraberliğin gözlerden uzak yaşanması gerekiyordur. 3- Tutkulu bir ilişkiniz vardır fakat bu aşk sizi fazlasıyla yaralamakta ve kimi zaman gerginleştirmektedir. Fakat bir türlü birbirinizden vazgeçmeniz mümkün değildir. Hani kangren tarzı bir aşk derler ya, aynen öyle. 4- Daha önce yaşadığınız ve bir sebeple ayrıldığınız bir ilişkinin hesaplarının hala yüreğinizde bitmemiş oluşudur. Bütün bunlara, Mars gezegeninin 10 Mart tarihinde bitecek geri hareketini de hesaba katarsak, Boğalar için Mart-Haziran dönemi geçtiğimiz Aralık ayından bu yana birikmiş enerjinin açığa çıkması demek olur ki, çok dikkatli olmanız gerektiğini söylemeliyim. Çünkü bir yandan ciddi ilişkinizle alakalı mevzularda kendi fikirlerinizi ve haklılığınızı savunacak diğer yandan size karşı duran partnerinizle mücadele etmek zorunda kalacaksınız. Bunlar kolay olmasa gerek. Şunu belirteyim ki, bir Boğa için, yöneticiniz Venüsün Koç burcundaki seyir zamanları, iç dünyanızda kopan fırtınaların işareti olarak önemlidir. Bir Boğa huzur ve güvenlik arayışı içinde olan bir burçtur.

Oysaki Koç burcundaki Venüs süreci, bilinçaltınızda biriken bir öfkenin işareti olabilir. Pasif agresif denilen tarzda bir enerjidir. Duygularınızı tam olarak yüreğiniz veya kafanızın içinde oturtmanız kolay olmayabilir. Hala bazı durumlarla ilgili yüzleşmelerde bulunuyor olabilirsiniz. Kendi içinizde inandıklarınızla gerçek hayatta yaşadıklarınız arasındaki farklılıklar kafanızın içini meşgul ediyor olabilir. Yapılması gereken tabii ki beraberliğiniz hakkında gerçekçi düşünmek. Belki çok öfkelenecek veya ters tepkilerde bulunacak veyahut da uzun süredir içinizde birikmiş olanları dışarı boşaltmaya çalışacaksınız. Ancak şu var ki, kibirli davranmamak, egoist düşünmemek gerekiyor. Sizi rahatsız eden ne varsa şapkanızı önünüze koyarak düşünmelisiniz. Nerde hatalar yapıldı veya neden bu duruma gelindi. Bu soruları tarafsız bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Bunu ne kadar başarılı bir şekilde yapabilirseniz önümüzdeki 4 ayı o kadar olumlu yönde değerlendirirsiniz.

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında aşk evinizin yönetici gezegeni Merkür, Koç burcunda seyrine başlayacak. Bu enerji, aşk hayatınızla ilgili mevzulardaki düşüncelerinizi, dış dünyada göstermek yerine içinize atabileceğinizi ve bu içe atmanın da doğal olarak öfkeyi, kızgınlıkları büyütebileceğini görüyoruz. Şöyle bir düşünürsek, Merkür gibi fikirlerinizi insanlarla paylaşımın işareti olan bir gezegeninin Koç gibi öncü ve ateşli bir burçta ilerlemesi hızlı, keskin ve güçlü bir şekilde isteklerinizi söylemeniz, ifade etmeniz demektir. Fakat bu süreçte bunları birileriyle paylaşmanızın önünde engeller oluştuğu için sıkıldığınız veya sizi tedirgin eden herşeyi kendi yüreğinizde, kafanızın içinde çözümlemek zorunda kalabilirisiniz. Yani ne kadar gergin olursanız olun düşüncelerinizi gizlemeye çalışabilir, sözcükleri seçerken kimi zaman çelişkili kimi zamansa kesin kararlı bir şekilde konuşabilirsiniz. Yeni birşeyler yapmak, yaşamak isterken bir takım engeller nedeniyle bunları kendi içinizde durdurmak zorunda kalabilirsiniz.

Bu zorlu bir enerjidir. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda birçok şeyin gözden geçirilmesi lazımdır. Karar vermeye dönük düşünseniz bile beklemede kalmanız faydalıdır. Ayrıca yeni bir adım atabilmek için öncelikle geçmişte yaşananların hesabını kendi içinizde bitirmeniz gerekir. Önyargılı bir düşünce biçiminiz olabilir. Hatta olayları fazlasıyla abartabilirsiniz. Örneğin aşk konusunda bir çocuk gibi sabırsız olabilirsiniz. Bağımlılıklarınızdan kurtulmaya çalışırken aslında kendi kendinizle kavga ediyor gibisinizdir. Bunu bir örnekle açıklayayım. Diyelim ki ilişkinizde sorunlar var. Bunları çözümlemek dururken siz kendi kendinize gerilir fakat dile getirmeye çalışırken asıl düşündüklerinizi söylemek yerine sadece kuru bir gürültü şeklinde saman alevi gibi çabucak sönersiniz. Bir başka örnek ise, aşkı şiddetle istiyorsunuzdur, yani yeni bir insan hayatınıza girsin ve tutkulu bir şeyler yaşansın. Fakat içinizde hala bitmemiş bir eski hesap varken, gelecek insana şans veremeyeceğinizi veya verseniz bile eski yaşanmışlıklar nedeniyle bu insanı üzebileceğinizi bilmelisiniz.

gözden geçirebilir eksik kaldığınız durumlar için kendinizce önlem alabilirsiniz. Kendinizi aşma anlamında alternatif yollar arayabilir, nasıl daha başarılı olabileceğinizi yine bu süreçte belirmeye başlayabilirsiniz. Ne kadar çok şeye sahip olursanız o kadar güç sahibi olacağınızı düşünebilir, maddi durumunuzu güçlendirmek adına strateji geliştirebilirsiniz. Bundaki amacınız prestij sağlamaktır. Bazı burç mensupları damak zevkleri ve yemek alışkanlıkları nedeniyle bu dönemde aşırı bir kilo alabilir ve verebilmek için tıbbı bir kontrolden geçebilirsiniz.yenidenÇünkü Güneş Koç burcunda son derece güçlüdür. Bir Boğa bu güçlü enerjinin etkisi altında bocalayabilir. Enerjinin bir şekilde boşaltılması gerekmektedir fakat bu oldukça zordur. İşte bu nedenle gerilim yaşamak bu dönemin yansımaları arasında yer alabilir. Ne yapılması gerekir, tabii ki sakin olmak, bilinçli ve mantıklı bir şekilde hareket etmek, ruhsal yönden inancınızı sürekli ayakta tutmak ve yaşamınızla alakalı yüzleşmelerde muhakkak bulunmaktır. Gizli ve bilinmeyen bazı düşmanlıklarla karşılaşmak olasıdır. Bütün bunların farkında olarak çevrenizde bulunan insanlara dikkat etmeli, özel ilişkiniz dahil olmak üzere size ait önemli şeyleri güvenmediğiniz insanlarla paylaşmamalısınız. Sizi tedirgin eden veya kafanızın içini kurcalayan konularda lütfen hoşgörülü ve ılımlı davranmaya çalışınız. İçsel öfkelerin sizi esir almasına izin vermeyin. Bu enerjiyi hedeflerinizle alakalı konularda araştırmalar yaparak, çalışarak, kendinizi gözden geçirerek kullanırsanız Nisan ortası yapacağınız atılımlarda çok daha başarılı olabilirsiniz. Bu enerji altında, şaşırtıcı yeniliklerden ziyade klasik bir yol izlemek gerektiğine karar verebilirsiniz. Sizin için anlamını çoktan yitirmiş bazı kişi veya olguları devre dışında bırakabilirsiniz. Derinliklerinize çekilerek kendinizi

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında, Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegeni, kimlik duygunuzu en iyi şekilde ifade ettiğiniz alanın, arkadaşlık ilişkileriniz ve oluşturduğunuz grup içi faaliyetleriniz olabileceğini göstermekte. Ortak bir amaç çerçevesinde yeni arkadaşlıklar kurabilir ve girişimlerde bulunabilirsiniz. Siz, sahip olduğunuz herşeyi fazlasıyla önemsediğiniz için, dikkat ettiğiniz en önemli şey, en başından güvenilir ve sağlam adımlar atmak, verdiğiniz mücadeleye değecek faaliyetlerde bulunmaktır. Çünkü herhangi bir şeyi elde etmenin kolay olmadığını ve bu yüzden de risk almamak gerektiğini en iyi bilen kişi sizsiniz. Ve siz bu tarihe kadar, birlik ve beraberlik adına, rahatınızdan ve zamanınızdan fedakarlık ederek, elinizden geleni yapmaktan kaçınmazsınız. Çünkü dost eli uzattığınız kişilerin bir gün sizin için de bu yardıma koşacaklarının bilincindesiniz. Ayrıca, yapınızda bulunan üretkenliği çevrenizdeki insanların görmesi size haz duygusu yaşatabilir. Bu dönemde hedeflerinizin üstüne sabırla yürümeli, yılmadan yorulmadan çalışmalısınız. Size ilerde desteği olabilecek insanlarla tanışmak ve yakın görüşmelerde bulunmak, bir yardımlaşma ağı kurmak daha sonra size artı faydalar olarak geri dönebilir. Sosyal hayatınızla bütünleşmek, sevgi, şefkat ve merhamet duyguları altında diğer insanları kucaklamak ihtiyacı duyabilirsiniz. Balık süreci genel olarak kendini aşmakla alakalı olacağından, kendinizdeki eksikleri, sınırları aşarak yeni düzenlemelerde bulunmanız gerekebilir. Dostlarınız, güçlü pozisyonda bulunan insanlar, sizinle ortak amacı paylaşan önemli kişilerle nazik, düşünceli, özverili ve mütevazi şekilde anlaşma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu süreçte ilişkilerinizde hassas davranmak, yaşamınızda olan bitene seyirci kalmak, sanki hiçbir şeyi umursamıyormuş gibi bir izlenim yaratmak kesinlikle yanlış olabilir. Net bir kimlik duygusu geliştirmeli, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeyi bilmelisiniz.

Şimdi gelelim bu seyir esnasında dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle böyle bir enerji altında hayalci yaklaşımlar ve ütopik fikirlere bolca rastlamaktayız. Burada durup mutlaka mantıklı bir şekilde düşünmeniz lazım. Amaçlarınız konusunda ne kadar kararlısınız. Yani gerçekten değişimden yana mısınız yoksa birilerinin gelip sizi kurtarmasını mı bekliyorsunuz? Bu çok önemli. Yoksa kolayca dağılır, hedefinizden uzaklaşırsınız. Oysaki kararlı olmak ve ben bu yolda şu şekilde ilerlemeye söz verdim demeniz gerekiyor. Böylece Güneşin enerjisini doğru manada kullanmış olursunuz. Hangi yönde ilerlediğinizi, kimlerle çalıştığınızı, ne gibi değişimler uygulamak istediğinizi kafanızın içinde, çok iyi belirlemek gerekiyor. Bunu yaptığınız zaman ona göre bilinçli hareket edebilir, hayal kırıklığı yaşamadan yolunuzda ilerleyebilirsiniz. Kısaca sahte hedeflerden ve yaldızlı projelerden ziyade, ham gerçeklerle ilerlemelisiniz.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında, kişisel kararlarınızı uygulama veya kafanızın içinde düşündüklerinizi yürürlüğe koyma konularında eylemsel olmaktan ziyade geri planda kalmayı tercih edebilirsiniz. Bu durum sizin gibi sağlam adımlar atmayı seven kişiler için zorlu bir süreç olmaktan ziyade, kendinizi yeniden düzenlediğiniz, yapacaklarınızı kafanızda kurgulayacağınız bir dönem olarak geçebilir. Çünkü siz herhangi bir şeye adım atmadan önce uzun uzun düşünmeyi her zaman benimsemiş bir insansınız. Bu dönemde düşündüğünüz işlerde, daha önce başarılı olmuş kişilerle ilgili araştırmalar yaparak onların hangi yöntemleri izlediklerini öğrenebilirsiniz. Güneşin Koç burcunda ilerlediği bu tarihler, aileniz, yuvanızla alakalı konularda gizlilik içinde ancak aktif olarak hareket edebileceğinizin göstergesidir. Bunun anlamını açarsak, ev içi aktivitelerinin fazlalaşması, fakat bunların dış dünyada pek görülmesini istememeniz anlamına gelebilir. Yalnızlığı tercih edeceğiniz bu süreçte aslında kendinizi gözden geçirerek neler yapabileceğinizi tasarlıyor olabilirsiniz. Yani sizin bir takım planlarınız vardır ve siz bunların bilinmesini istemediğiniz için paylaşmaktan yana olmazsınız. Bu içine kapanık bir dönemmiş gibi gözükse de, aslında hiç öyle değildir. Sadece projeler üzerinde çalışılması gereken bir aylık bir süreci gösterebilir. Dış dünyada kişi sessiz ve sakin gibi gözükse de, iç aleminizde müthiş bir aydınlanma ve güç kazanımı söz konusudur.

Parasal Konular

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek parasal kazanç evinizin yönetici gezegeni Merkür gerek Koç burcunda seyredecek oluşu gerekse astrolojik olarak zorlu bir yaşam evinden geçmesi sebebiyle anlıyoruz ki, bu tarihler arasında maddi konularda dikkatli hareket etmek gerekiyor. Mademki durum temkinli olmayı gerektiriyor, o zaman gelin bu dönemin olabilecek etkileri hakkında sizi bilgilendireyim ki, neden bu dönemde tam bir verimlilik elde edemeyeceğiniz hakkında bilginiz olsun. Bir kere Merkür dış dünya ile iletişimde bulunmamızı sağlayan astrolojik bir güç. Fakat Koç burcunda ilerlerken çevremizle olan ilişkilerimizde esneklik göstermemiz zor oluyor. Yani yerine ve zeminine göre hareket edemiyoruz. Herşeyden önce heves dolu ve isteklerinin peşinden giden bir enerji. Bu yanıyla iyi gibi gelebilir fakat sabırsız bir enerji ve keyfi düşünmeye açık. Kavgacı ve tartışmadan yana. Ayrıca görüşlerinizi alaycı bir şekilde açıklamanıza yol açacak kadar rahat. Ayrıca geçtiği yaşam evi nedeniyle bütün bunları dış dünyada ifade edemeyecek kadar hayalci bir özelliğe sahip oluyor. Sizin de kolayca anlayacağınız gibi böyle bir Merkür enerjisi altında girişimde bulunmak epeyce zor ve bir Boğa için bu enerji içsel öfkeye ve kendiyle karmaşaya düşmesine neden olacağından epeyce yorucu. Bu durumda verilecek kararlar pek sağlıklı değil. Bu durum arenaya çıkmış bir boganın durumuna benziyor. Müthiş bir güç var ama sadece belirli bir alanda kendinizi göstermek zorunda. oysaki dışarı çıkabilse yeri göğü inletecek gibi. Demek oluyor ki, tam anlamıyla parasal kazanç sağlamak için beklemek gerekiyor ama beklerken de durumunuzu gözden geçirmeniz ve Merkürün bir sonraki transitine hazırlanmanız gerekmekte.

Mart Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-9-10-14-15-19-20-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler : 4-5-11-12-13-25-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :21-22

Aşkta Şanslı Günler :1-27-28

Yeniay :19-20

(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :4-5

(Ay gezegeninin Akrep burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

******

İkizler Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk evinizin yöneticisi Venüsün seyri, hiç düşünmeden, çekinmeden içinizden geldiği gibi hareket edebileceğiniz, yeni arkadaşlıklar kurmaya gönüllü bir zamanın işaretidir. Satürn gezegeni her ne kadar aşk evinizde geri hareketini sürdürüyor olsa da, bir İkizler için Koç burcunda ilerleyen Venüs zamanları, hayata aşk anlamında atılmış bir çalım gibidir. Bir gönül ilişkisine girmeniz kolay, sıkılmanız da bir o kadar çabuk olur. Tasasız çocuklar gibisinizdir. Sıradışı olan her güzellik sizi kendine kolayca çekebilir. Ateşli tavırlarınızla karşı cins üzerinde son derece etkili olabilirsiniz. Ancak şu var ki böyle bir enerji altında başlayan bir beraberliğin kökleşmesi için tarafların son derece sabırlı olması gerekir. Kaldı ki, Satürn gezegeninin geri hareketinin devam ediyor oluşu, bu kökleşmenin pek de kolay olmadığının göstergesidir. Eğer bu süreç başladığında sorunları olan bir ilişkiniz varsa, yapacağınız kaçamaklar, kuracağınız arkadaşlıklar sayesinde dönemi gayet hoş geçirebilirsiniz.

Ancak bu belli bir süreyi geçmeyeceğinden dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanına geri dönebilirsiniz. Başka ne gibi etkiler yaşanabilir birlikte gözden geçirelim. Sosyal kulüpler, sizin de bildiğiniz gibi insanların belirli bir etkinlik için bir arada oldukları yerler. İşte bu dönemde böyle ortamlarda illa ki duygusal olması gerekmiyor, kafaca anlaşacağınız bir çok arkadaş edinebilirsiniz. Ayrıca çeşitli gruplarla temasa geçebilir, aktiviteler içinde yer alabilirsiniz. Sizinle aynı amacı veya zevkleri paylaşan diğer insanlarla tanışabilir kendinizi geliştirebilir, siz de aynı şekilde başkalarına örnek olabilirsiniz. Bütün bunlara ek olarak, Merkür gezegenini, 10 Mart tarihinde geri hareketi biten ve düz seyrine başlayan Mars gezegenini de hesaba katarsak, ben Mart ayının sizler açısından her alanda hızlı ve aktif geçmeye aday bir ay olduğunu söyleyebilirim.

İlişkisi olmayanlar içinse bu dönem birileriyle tanışmak için girişken ve istekli olacağınız anlamına geldiğinden sosyal hayatın içinde yer almak, özel arkadaşlıklar kurmak, yeni insanlarla tanışmak oldukça kolay fakat duygusal anlamda veya romantizm olgusu içinde devam ettirmek pek mümkün gözükmüyor. Daha ziyade tutkular ön planda, çabuk gelir geçer tarzda aşklar yaşanmaya müsait. Sevme duygusunu bencilleştirmeniz ve serüvencilik özelliğiniz daha fazla ön plana çıkıyor. Erkek Koçlar için bu enerji, baştan çıkar, elde et sonra bırak tarzı, bayan koçlarda ise hakkını yedirme gerekirse savaş ve çabuk teslim olma cümleleriyle özetlenebilir. Yalnız bir noktayı belirtmem gerekiyor. Sabırsız bu enerji kimi zaman dinlemeden anlamadan sadece kendi bildiklerinizde ısrar etmenize neden olabilir. Hatta bazı şeyler hoşunuza gitmediğinde alaycılık bile göze çarpabilir. Size karşı çıkabilecek kişilerle hiç çekinmeden tartışmaya girebilirsiniz. Çocuksu bir dürüstlük, net ve soru işareti uyandırmayan ilişki kurma tarzınızla karşı cins üzerinde ilgi uyandıracağınız kesin.

Çünkü kendinize olan güven duygunuz son derece yüksektir ve kimseye fazla yüz vermediğiniz için dikkatlerden pek kaçmazsınız. Geçtiği yaşam alanı nedeniyle gerek Venüs ve gerekse Merkür her ne kadar sorun çıkarıcı olmasa da, isteklerinizi hep ön planda tutacağınız için bencilliğin yoğun olduğu bir zaman dilimidir. Oysaki ilişki demek bağ kurmak demek ve yeri geldiğinde dengeleri iyi ayarlamak ve ılımlı olmak adına özveride bulunmaktır. Fakat Koç burcundaki Venüs böyle bir dengeleme için pek gönüllü değil. Bu sert enerji ilişkisi olanlar için erotizm ve tutkuyu çoğaltıcı bir etki yaratacağından eğer partnerinizle aranızda bu yönde bir sorun yoksa bu dönemi cinsel anlamda güçlü bir şekilde geçirmeniz mümkün.

bir şeydir. Hatta bazı burç mensuplarının en çok arzu ettikleri durumdur. Ama herşeyin dozunda kullanılmadığında vereceği zarar çok daha önemlidir. Kararlarınızı verirken acil hareket etmemeli, ihtiyatsız davranmaktan uzak durmalı,ayrıca ön yargılı düşünmemelisiniz. Bir anlık bir öfkenin neler malolacağının hesabını iyi yapmak gerekir.iyi17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek yöneticiniz Merkür gezegeni, gerek yolculuklar kanalıyla gerekse haberleşme yoluyla kurulacak bağlantılar açısından da etkilidir. Ancak Merkür Koç burcu seyri, genel anlamda telaşlı ve düşünmeden hareket etmenin yoğun olarak görüldüğü dönemlerdir. Aslında siz bütün bunlara alışık insanlarsınız. Çünkü hız sizin burcunuza ait bir özellik. Fakat ne olursa olsun dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü aşırı heyecan ve tepkisellik bazı detayları görmenize engel olabilir. Gündelik iş hayatınızda aktif ve öncü kimliğinizle yer alırken dikkatsizliklere açık olacağınız bu dönemin sonradan size pişman olacağınız hareketlerde bulunmasına izin vermeyiniz. Tabii ki girişim ve cesaret

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegeni Neptün idaresi altında olacağından, kendinizi her konuda aşabilme ve farkındalığınızı diğer insanlara ifade edebilme anlamında değerlidir. Ancak burada önemli olan, sizin ne istediğinizi çok iyi tespit etmenizdir. Eğer belli bir amacınız, idealiniz varsa, sorumluluk almaktan kaçınmayan ve elinizden geldiğince hayatla mücadele edebilen bir kişiyseniz bu süreçte hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilecek adımları atabilirsiniz. Fakat tam tersi durumda, önünüze ne gelirse kabullenen veya kabullenmek zorunda kaldığını düşünen, ütopik düşünen mücadele gücü düşük daha doğrusu mücadele etmekten hoşlanmayan bir yapıdaysanız, mesleki konularda son derece dikkatli olmanız gerektiğini söylemeliyim. Çünkü hayallerin gerçeklerin üstünü örtebileceği böyle bir enerji altında, öncelikle önünüzde duran gerçeğin farkında olmanız lazım. Karşınıza bir fırsat çıktığında, çok iyi araştırmalı ve sağlam olduğundan emin olmadığınız işler için vakit kaybetmemelisiniz. Bu süreçte hesapta olmayan bazı şeyler olmadık zamanda veya son anda sizi yolunuzdan geri tutabilir, güvendiğiniz bazı işler umulduğu gibi gelişmeyebilir. Sorumluluklar yıldırabilir, rehavete kapılmak kolaydır. Böyle bir enerji, sahne, tiyatro, psikolojik aktiviteler, reklamcılık ve ilaçlarla alakalı meslek guruplarında çalışanlar ve yazarlar için verimli olabilir. Ancak şu andaki mevcut işinde aradığı huzuru bulamayanlar veya iş sorunları olanlar, iki yönlü hareket edebilirler. Ya tümüyle herşeyi kendi akışına bırakırlar veya ne yapacaklarını bilmeden şaşkınlık içinde kalakalırlar. Önemsiz gibi görünen oysaki gerçek anlamda dikkat etmeniz gereken hususlar gözardı edilebilir. Bilinciniz gayet açık olması ve mantıklı düşünülmesi şart.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş ve yöneticiniz Merkür gezegeni aktif girişimlerde bulunmanız adına son derece etkili silahlarınızdır. Bugüne dek öğrendiklerinizi herkesin yararına olacak şekilde lanse edebilirsiniz. Pek çok kişiden destek isteyebilir ve ortak amaçlarınız ad için bir araya gelebilirsiniz. Kendinizi gösterme isteğiniz öyle yoğundur ki, cesaretle herşeye adım atabilirsiniz. Sizinle aynı görüşe sahip kişilerle bir araya gelebilirsiniz. Birleşimden doğacak kuvvetle ileriye dönük hamlelerde bulunabilirsiniz. İletişim yeteneğiniz sayesinde, kendi alanlarında etkili olan kişilerle bir araya gelerek yenilik anlamında çalışmalarda bulunabilirsiniz. Sosyal organizasyonlarda veya faal ortamlarda ön safhalarda yer alabilirsiniz. Toplum yararına veya toplum adına hareket etmekten yana olabilirsiniz. Sizden yaşça büyük kişilerle tanışmanız onların ortamlarında bulunmanız geleceğiniz açısından bir umut anlamı taşıyabilir. Liderlik gücünüz, girdiğiniz her ortamı renklendirerek öncülük yapmanızı sağlayacaktır. bu dönemde bilgi toplama, bilgiyi gerekli yerlere ulaştırma, haberleşme ve iletişim konularında favori zamandır. Sınırlamalardan uzak, yoğun bir çalışma temposu içinde olacağınızdan kendinizi yormamaya da özen göstererek gerekli adımları atmalısınız.

Her yıl bu dönemde sizler gerek yakın çevreniz gerekse ileriye yönelik hedefleriniz adına ivme kazanmaktasınız. Koç burcundaki Güneş kişinin içindeki tüm güçlerin uyanışı ve bireysel kimliğinin her anlamda çevresine gösterilmesi dönemidir. Dünyayı fethetmek, gücünü kabul ettirebilmek adına oldukça güçlü bir etkidir. Bu süreçte güçlü ama sabırsız bir telaş içinde öne fırlayarak hedeflerinizi bir an önce gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Bir önceki Balık sürecinde oldukça içe kapanan ve gerginleşen sizler, bu dönemde baharın getirdiği coşkunluğu da düşündüğümüzde kafanızın içindeki hedefe varmak, idealleriniz doğrultusunda kendi gerçeğinizi yaratmak taraflısı olabilirsiniz. Bu dönemde sosyal ilişkiler özellikle gündeminizdedir. Sizinle aynı doğrultuda olan, aynı amaç için bir araya gelen kişilere ulaşabilir yada kendinize çizdiğiniz yönde sosyal ilişkiler ağı kurabilirsiniz. Bir amaçtan diğerine bilinçsizce koşmamak için ve sonuç elde edebilmek için bu enerjiyi sizin için en gerekli alanlara yönlendirdiğiniz takdirde son derece olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Diğer insanlarla dürüst, açık ve yalın bir iletişimde bulunmak, ne düşünüyorsunuz bunu proje halinde önlerine sunmak gayet olumludur. Güçlüklerden yılmayacağınız bu dönemde, girişimci davranmalı, tecrübelerinizi ve bilgi birikiminizi sunmaya çalışmalısınız. Dinamik bir şekilde hareket etmek, hem zaman kaybının önüne geçecek hem de sizi diğer kişilerden daha çabuk öne geçmenizi sağlayacaktır. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu kesinlikle sabırsız davranmamaktır. Herşeyin hemence olmasını istemek yerine, sizin için en gerekli olana kitlenmek ve hedefinizi gerçekleştirmek için organize hareket etmek ve tabii ki sabırlı olmaktır. Aynı anda birden fazla projeyle uğraşmak yerine, tek bir hedef belirlemek son derece akıllıcadır. Kaldı ki sizler zekanızı belirli bir işe odakladığınız takdirde elinizden hiçbir iş kurtulmaz. Dikbaşlı ve inatçı davranmaktan sakınmalı, özdenetiminizi kendi içinizde sağlamalı ve gerçekçi düşünerek hareket etmeye çalışmalısınız. 20 Mart itibariyle başlayan bu enerjiden yararlanmalı ve girişimci davranarak hedefinizi gerçekleştirmelisiniz.

Para Konuları

15 Mart tarihinde Balık burcunda meydana gelecek Yeniay maddi kazancınızla alakalı konulardaki duyarlılığınızı yükseltici bir etki yaratabilir. Bu gayet normaldir. Çünkü Parasız kalmak sizin için hayata karşı savunmasız kalmak gibi bir şey olduğundan doğal olarak kazancınızla alakalı meselelerde belli bir tedirginlik duyarsınız. Yeniay isteklerinizle duygularınızın aynı potada birleşmesi halidir. Bu yüksek enerjinin size olabilecek en önemli faydası, hayal gücünüzü yaratıcılık gerektiren uğraşlara kanalize ederek kazanç elde etmenizi sağlayıcı özelliğidir. Söz gelimi gizli bir müzisyen veya şair olarak. Sanatsal bir konuda çalışmalarda bulunarak. Geri planda bir proje üzerinde çalışarak, ideallerinizi hayata geçirmek için içsel yönden kendi kendinizi motive ederek. Bütün bunlar yeniayın güçlü ışığı altında, kazanç sağlamak adına deneyebileceğiniz yollardan birkaçıdır. Yeniay enerjisinin bir başka faydalı tarafı, başkalarına hizmet ederek şefkatinizi ifade ederek, kendi çaresiz durumlarınızı açığa vurmaktansa başkalarının yaralarını sararak hizmet etme duygunuzu perçinlemesidir. İşte böyle bir güç, size maddi açıdan fayda sağlayabilir. Örneğin hasta bakıcılık, doktorluk(doktor yanında çalışmak), sağlık alanında çalışmak gibi. Özel bir görev için geri planda çalışmak da size maddi açıdan bir gelir sağlayabilir.(dedektiflik v.b) Sahne arkasında yapılan görevler, meditasyon, yoga ruhunuzu güçlendiren ritüeller olarak hayata pozitif bakmanızı sağlayabilir. Günümüz dünyasında maddiyat önemli. Kaldı ki bu konuda sıkıntısı olan kişilerin dirençleri düşük olabiliyor. Yeniay size bu konuda destek olabilir. Yeter ki umudunuzu yitirmeyin ve yaratıcı yönlerinizi açığa çıkaran uğraşılara ağırlık verin. Bunların karşılığını hem manevi hem de maddi olarak alabilirsiniz.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-11-12-13-16-17-18-21-22-25-26-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler :1-6-7-8-14-15-21-22-27-28

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :23-24

Aşkta Şanslı Günler :2-3-29-30-31

Yeniay : 21-22

(Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :6-7-8

(Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

******

Yengeç Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemesini sürdürecek aşk gezegeni Venüsün seyri gayet önemli. Eğer doğru şekilde kullanmayı bilirsek bu enerji sizler açısından son derece yararlı olabilir. Ancak bildiğiniz gibi Yengeç insanı oldukça hassas ve kırılgan bir yapıdadır. İlişkide partnerini koruyucu ve kollayıcı tarzda hareket eder. İster ki huzurlu ve uzun soluklu bir beraberlik yaşasın. Ancak Venüsün bu devredeki, ateşli, coşkulu ve bencil enerjisi, değerlerine, geçmişine ve geçmişte yaşadıklarına sıkı sıkıya sahip çıkan Yengeç burcu insanına sert gelebilir. Bu nedenle nasıl davranması gerektiğini bilemeyebilir. Evrensel enerji ona, git hakkını al veya tadını çıkar hayatın derken, Yengeç durur ve önce bastığı yeri görmek ister. Eğer güven içinde değilse, geleceği hakkında kuşkuları varsa, bir de ilişkisinde problemler yaşıyorsa doğal olarak epeyce sıkılabilir. Etrafındaki insanlara, eğer evli ise eşine, aile hayatına, yakınlarına destek Yengecin bu dönemde, beraberliğindeki huzura, birlik ve beraberlik duygusunu yüreğinin ta içlerinde hissetmeye ihtiyacı vardır. Tabii ki bu dönemde dışardan gelen baskılar veya kendi içindeki cevapsız sorular onu rahatsız edebilir. İçinde bulunduğu dünya ona yabancı gelebilir. Bir yanda sorumlulukları, kendini ayakta tutma çabaları diğer yandan kutsal bildikleri, sevdası ve ilişkisiyle mücadele halindedir. Sevgili dostlarım şu ana kadar yazdıklarım, Venüs gezegeninin Koç burcu enerjisi başladığında hissettiklerinizin biri veya birkaçı. Ancak astroloji ilmi, enerjilerimizi doğru manada kullanmak anlamına geliyorsa o zaman bize düşen bu tarih aralığını daha farklı bir şekilde değerlendirmek ve güçlenmek olmalıdır. Mart ayı bu anlamda gayet kuvvetli enerjilere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi de, aşk evimizin yöneticisi Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliği. Şimdi bir de bunu inceleyelim ve ardından bu iki güçlü enerjiyi harmanlayarak neler yapmamız gerektiğini tespit edelim.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeni, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana gerek aşk hayatınız gerekse kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz konularında yavaşlatıcı hatta kimi zaman engelleyici bir yansıma oluşturmuştu. Geri hareket dönemlerinde yapılması gereken, geçmişi gözden geçirmek ve bundan sonrası adına düzgün bir şekilde yol alabilmek için neler yapılması gerektiğini tespit etmekti. Mars istek ve aktivite gücümüz olduğu için doğal olarak son üç aydır neredeyse pasif bir şekilde beklemede kaldık. Yeni bir şey yapmak istesek de içinde bulunduğumuz durum buna pek müsaade etmedi. Ancak tarihler 10 Martı gösterdiğinde yavaş yavaş maddi ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini, daha hırslı ve daha kendine güvenli bir şekilde hareket etmenin önemini anlamaya başlayacağız. Şimdi yapılması gereken son aylarda düşündüğünüz, yürürlüğe koymayı planladıklarınızı son bir kez gözden geçirip uygulamaya geçmek. Evet yorumun başında ne demiştik. Bu iki enerjiyi nasıl olumlu kullanabiliriz. Evet ben istiyorum ki, şu anki mevcut ilişkinizde veya yeni başlayacak beraberliğinizde, geçmişte yaşanan hayal kırıklıklarını bir yana koyarak pozitif düşünmeye çalışmanız ve üzerinizdeki tüm sıkıntıları geride bırakmanız. Karşınızdaki kişiden ziyade öncelikle kendinizi düşünmeniz. Çünkü senelerdir onu idare et buna sus derken yeteri kadar yoruldunuz. Mutlu olmak sizin de hakkınız. Ancak önce bunu istemeniz gerekiyor. Yeri geldiğinde olaylara müdahalede bulunmayı bilmek lazım. Gerçekçi düşünmek ve gözlemde bulunmak için önce duygularınızı bir yana koyarak düşünmek gerekiyor. Hassasiyet içindeki insan iki türlü tepki verir.

Ya tümüyle içine kapanır, olanı olduğu haliyle kabullenir veya tam tersine agresifleşir ve hakkı olanı zorla almaya kalkışabilir. Gerek Mars ve gerekse Venüs gezegenlerinin seyirleri genel olarak kişinin bireysel arzularını elde etmesinde etkili olan kuvvetlerdir. Madem böyle bir şansa sahibiz. O zaman size düşen sorunlarınızı açık ve net bir şekilde ortaya koymak, neler sizi üzüyor nerelerde sıkılıyorsunuz bütün bunları masaya yatırmak. Özellikle sorunlu beraberliği olanlar, geçmişten ziyade önlerindeki geleceği düşünerek kararlı olmalılar. Sözgelimi bugüne dek ilişkinizde kendinizi rahat hissetmediğiniz, partnerinizle anlaşamadığınız halde sustuğunuz durumlar yaşadınız. Şimdi konuşma vaktiniz gelmiş demektir. Çünkü böyle gittiği takdirde mutsuz olacağınız açık. O zaman neden boş yere kendinizi üzeceksiniz ki. Ilımlı bir şekilde derdinizi anlatmalısınız. Bir başka örnek daha vereyim. Diyelim ki Mart ayında karşınıza yeni biri çıktı. Öncelikle yapmanız gereken, kendinizi net bir şekilde ortaya koymak, bir beraberlikten ne beklediğinizi ifade etmek olmalıdır. Karşınızdaki kişi yanlış düşünürmüş veya bazı yönlerinizi beğenmezmiş bu sizin sorununuz olmamalı. Sonunda üzülmek istemiyorsak, başından önlem almakta fayda var diye düşünüyorum.

İlişkisi düzgün yürümekte olan kişiler açısından bu dönem tabii ki tutkuların ön planda olması anlamına geliyor. Ayrıca birbirinize hem iş hem de aşk hayatınızla ilgili konularda destek olmanızın kolay olacağını söylemeliyim. Umarım hepiniz için kendi bireyliklerinize sahip çıktığınız ve geleceğiniz adına en doğru şekilde hareket edeceğiniz bir ay olsun. Ancak bir noktayı belirtmek isterim ki, Satürn gezegeni yuva evinizde geri hareketini hala devam ettiriyor. Tekrar hatırlatayım. Mart ayında hayati bir karar almanız pek doğru değil. Çünkü hala tam olarak önünüzü görmekte zorlanıyor olabilirsiniz. Eğer ayrılmayı veya evlenmeyi düşünenleriniz varsa lütfen Temmuz sonuna kadar bekleyin derim. Neden? Çünkü ciddi ilişki evinizin yöneticisi Satürn o tarihte düz olarak seyrine devam edecek. Ancak ve ancak ondan sonra rotamızı belirleyecek hale geleceğiz. Onun için bu ayı kendi içinde sakin ve güzel geçirmek, akışa bırakmak, agresif tepkilerden uzak durmakta fayda var.

İş ve Kariyer

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş, kariyer hayatınız, mesleki faaliyetleriniz, toplum içindeki konumunuzu belirleme aşamasındaki tüm girişimlerinizde destekleyici ve son derece kuvvetlendirici bir enerjidir. Koç burcunda ilerleyen bir Güneş, öncü davranmak, ileriye atılarak kendinizi ifade etmek anlamı taşır. Sert bir enerji gibi gözükse de, eğer belirli bir alanda odaklanarak olumlu girişimleriniz için veya şu ana kadar bir türlü cesaret bulamayıp beklemede bıraktığınız işler için kullanmanız halinde son derece yararlıdır. Yalnız bu enerjiyi değerlendirirken ben bilirim tarzı tepkilerde bulunmak ne kadar yanlışsa, düşünmeden, incelemeden kararlar almak, önünüze çıkan teklifi enine boyuna incelemeden olur yanıtı vermek de bir o kadar yanlıştır. Bu seyir başladığında, Mars gezegeninin Aslan burcunda ve para evinizde ilerleyeceğini düşünürsek iyi bir planlama ile yeni kazanımlar elde etmek son derece kolaydır.

Bu güçlü enerjinizi en verimli şekilde kullanmak, iş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, sorumluluklarınızın bilincinde olmak gerekir. Rekabete açık olmalı, kendinize güvenmeli, hayalci yaklaşımlardan uzak durmalı, hedefleriniz konusunda kararlı olmalı, dilemek yerine harekete geçmelisiniz. Bu süreçte özellikle ailenizi yakından ilgilendiren konular gündeme geleceğinden girişimlerinizde güvence konusu önemli bir yer tutabilir. Bu nedenle çalışkan olmalı, yersiz, ilgisiz işlerle uğraşmak yerine, yarınlarınızı düşünerek planlı hareket etmelisiniz. Dışa karşı kapalı, sadece alıştığınız ortamlarda kendinizi sergilemek düşüncesi yerine, dış dünyanın içinde yer almalı, azimli davranarak hedefinizin üzerine gitmelisiniz. Bildiğiniz gibi aşk konusunda olduğu gibi iş hayatında da Yengeçler hassas düşünmeye yatkın kişilerdir. Alışkanlıklarına sıkı sıkıya sahip çıkarlar. Oysaki girişimcilik ruhu, cesaret ve yeri geldiğinde azimli ve kararlı olmak lazım. Böyle bir imaj altında, sizi kimsenin yönlendirmesi ve yönetmesi, ezmesi mümkün olmaz. Güneşin Koç burcundaki öncü-ateş enerjisini kendinize girişim anlamında itici güç olarak kullanmayı bilirseniz, toplumsal tüm aktivitelerinizde ve mesleki alanında sesinizi duyurmayı başarabilirsiniz.


7 Mart-31 Mart tarihleri arasında kariyer evinizde seyrine başlayacak Venüs gezegeni, mesleki konularda gerek otoriteyle olan ilişkiniz ve gerekse birlikte çalıştığınız insanlarla olan iş münasebetiniz açısından dikkatli ve politik tarzda hareket etmeyi gerektiriyor. Bunu başarırsak Güneşin gücüyle kendinizi ifade ederken, Venüs sayesinde oyunu kuralına göre oynayabiliriz. Nelere dikkat etmeliyiz beraberce gözden geçirelim. Meydan okuma tarzında bir iletişimde bulunmamalıyız. Evet hedefimiz var, cesaretimizi de toplamış durumdayız. Ancak bunu etrafımızla kavga ederek gerçekleştiremeyiz. Ayarımızı iyi tutturmalıyız. Sabırlı ve gayet akıllıca ilerlemeliyiz. Yaratıcılığınızı ortaya koyarken beğenen insanlar olduğu gibi, sizin çalışma şeklinizi veya ortaya koyduklarınızı onaylamayan insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer gittiğiniz yol doğru ve yönteminizde haklı iseniz pes etmeyeceksiniz ancak nerde ne yapmanız gerektiğini bilmek için usta manevralarda bulunacaksınız. Hani bir söz vardır, bir tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır diye. İşte bu dönemde gerekli kişilerle gerektiği zamanlarda iyi geçinmeyi bileceksiniz. Böylece enerjileri doğru bir şekilde kullanarak amacınıza ulaşabileceksiniz.

Para Konuları

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak para evinizin yöneticisi Güneş gezegeninin Balık burcu seyri, sizler için ruhsal açıdan hakikaten rahatlatıcı bir etki yaratabilir. İnancınızı, içinizde sapasağlam tuttuğunuz sürece, yaşamınızla ilgili konularda çok daha ılımlı ve rahat düşünmeye başlayabilirsiniz. Oldukça uzun süren geri hareketli gezegen enerjileri sizi yormuş olmalı. O zaman bu tarih itibariyle rahatlayacağınızı söyleyerek size biraz olsun moral kazandırmış olayım. Bu enerji sizi sadece ilişki anlamında desteklemekle kalmaz, yüksek eğitiminizle ilgili konularda, hayal kırıklığı yaşadığınız olgularda, seyahat, yurtdışı bağlantılı işlerinizde de size hoş bir rahatlık duygusu verebilir. Daha pozitif düşünmeye çalışabilir, daha olgun bir ifade içinde hareket edebilir, hayatın sadece para, şöhret, aşk, başarı olmadığını, insanın içindeki en önemli duygunun birlik ve beraberlik içinde huzurlu, sağlıklı yaşamaktan geçtiğini anlayabilirsiniz. Siz böyle düşündüğünüz zaman, daha sakin hareket edebilir, gerilimlerin yada güvensizliklerin daha rahat bir şekilde üstesinden gelebilir, kendinizle barışık olabilirsiniz. Ben bu etkinin sizleri son derece rahat ettireceğini söyleyebilirim. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir iki noktayı da söylemek istiyorum. Lütfen olur olmaz fikirlere saplanmayın, illa mutlu olmak için birilerinin sizi sevmesini beklemeyin. Siz kendinize inanın, güvenin, göreceksiniz ki hayatta başaramayacağınız hiç bir şey yoktur.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek olan Güneş gezegeni kariyerinizle ilgili gelişmelerde sizi destekleyici ve kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcıdır. Sizler bu enerjiyi parasal konulardaki girişimlerinizde aktif bir güç olarak kullanabilirsiniz. Girişimde bulunarak iş alanında kendinizi gösterdiğinizde doğal olarak maddi kazanımlarınızda o denli artış gösterecektir. Kimileriniz bu süreçte artı işler yapabilirler. Bir yandan meslek hayatınızı sürdürürken diğer yandan başka işlerle uğraşarak, girişimlerde bulunarak ek gelir kaynakları elde edebilirsiniz. Burada önemli olan kendi yeteneklerinize ve gücünüze sahip çıkmaktır. Doğuştan sizde olan fakat bugüne dek ortaya çıkmamış kimi zaman hobi olarak yaptığınız işleri bir düşünün. Bunları iyi bir şekilde pazarlamanız veya belirli kişilerle görüşerek anlattığınızda satabilmeniz mümkün olduğu gibi size artı bir gelir getirmesi de mümkün olabilir. Ayrıca bu süreçte para evinizin yönetici gezegeni Güneş koç burcunda olacağından parasal konularda agresif tepkilerde bulunmaktan, savurganlıktan ve etrafınızdaki insanlarla çatışmaktan uzak durmanız faydalıdır.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-14-15-19-20-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler :2-3-9-10-16-17-18-29-30-31

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :25-26

Aşkta Şanslı Günler :4-5

Yeniay : 23-24

(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :9-10

(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

*****

Aslan Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek iletişim evinizin yöneticisi ve astrolojik olarak aşkın simgesi olan Venüs gezegeninin etkisinde bahsetmemek olmaz. Bir Aslan için kendini aşkla ifade etmek, ilgi görmek, dikkat çekmek son derece önemlidir. Venüsün bu tarihlerdeki enerjisi bize gösteriyor ki Aslanlar için bu süreçte, gerek seyahatler yoluyla ve gerekse birebir temas kurarak yeni insanlarla tanışabilme şansına sahipler. Özellikle seyahatlerin fazlasıyla önemi var. Sevgiliniz veya yeni tanıştığınız kişi başka bir yerde yaşıyorsa, bu yolculuklar hoş bir esinti olarak rahatlatıcıdır. Eğer bekarsanız veya uzun zamandır yalnızsanız, bu enerji altında isteseniz de sizi durdurmak zor olabilir. Eğer doğum haritanızda hava ve ateş niteliği yüksek ise, Koç ağırlıklı bu enerjiler, geçici fakat oldukça ateşli bir ilişkinin işareti olabilir. Peki bu beraberlik ciddi midir, uzun sürer mi derseniz, Venüs seyrinde başlayan bir ilişki pek uzun ömürlü değildir. Fakat şu var ki eğer iki kişinin eşleşim haritasında kadersel bir durum varsa, ileriye yönelik sürme ihtimali de o denli fazladır.

Diyelim ki birbirinizi seviyorsunuz ancak sorunlarınız bulunmakta. Bu enerji altında özellikle size tavsiyem birbirinize karşı anlayışlı davranmanız ve aranızdaki bağlantıyı kuvvetlendirici şekilde hareket etmeniz. Örneğin beraberce aktivitelerde bulunmak, olanağınız varsa kısa veya uzun seyahatlere çıkarak tutkularınızı yeniden alevlendirmek, önce kendinizi sonra partnerinizi tarafsız bir şekilde gözlemlemektir. Burada önemli olan sen veya ben demek yerine öncelikle iletişimsel olarak ılımlı düşünmeye ve anlaşma ortamı yaratmaya çalışmaktır. Üstünlük elde etmek için değil, bilakis aşkınızı yeniden kazanmak için konuşmalısınız. Kelimelerin gücü, bu dönemin olumlu geçmesinde en önemli etkendir. Tam tersi davranmanız halinde, hem hayata bakışınız hem de ileriye yönelik konularda ortak bir noktada buluşmanız mümkün olamaz.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında düz olarak seyrine devam edecek, aktivite, mücadele ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars sizler açısından gayet etkili bir enerjidir. Aslan burcunun ateşli doğasını ortaya çıkararak, size cesaret gücü verebilir ve girişimler açısından hırslı bir şekilde öne çıkmanızı sağlayabilir. Bu durum geçtiğimiz Aralık ayından bu yana geri hareket nedeniyle sessiz kalan siz Aslanların yeniden gücünüzü kazanmanızı ve ben buradayım demenizi sağlayacak son derece değerli bir etkidir. Şimdi gelin bu uzun sürecin öncelikle ilişkiler açısından ne gibi etkiler yaratabileceğini ve neler yaparsanız çok daha olumlu bir dönem geçirebilirsiniz olasılıklar dahilinde inceleyelim.

Bu tarihler arasında, yaratıcılık enerjinizi gerek kendinizi keşif ve gerekse isteklerinizin ne olduğunu saptamak yönünde odaklamanız mümkündür. Yalnız bunu yaparken de abartıya kaçmamak, illa benim dediğim olacak tarzda hareket etmemek, saldırgan davranmamak, hayranlık toplamaya çalışmadan, gururlu ve kibirli davranmadan karşınızdaki kişiyle ortak hareket edecek tarzda ilerlemeniz gerekiyor. Kararlarınızı verirken net davranmanız tabii ki çok olumludur, fakat sadece baskı uygulamak adına bunu yapıyorsanız sorun yaşamanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, ilişkinizi düzenlemek, bu düzen sayesinde birbirinizin tadına varmak olmalıdır. Burada bir noktayı aydınlatmak isterim. Şu konu çok önemli. Öncelikle beraberliğinde sorun olanların oturup ilişkileri hakkında kesin bir şekilde düşünmeleri gerekiyor. Partnerinizi gerçekten seviyor musunuz? bu ilişkiyi sürdürmeye kararlı mısınız? Eğer cevabınız evet ise problem yok. Ancak hayır ise, o zaman geri hareket döneminde yaşadıklarınızı tekrar gözden geçiriniz. Gerçekten bu ilişkinin sürmesi imkansız ve aranızdaki problemlerin halledilmesi güç ise, o zaman gerçekçi olmanızda fayda var. hani bir söz vardır. Korkunun ecele faydası yok diye. Aynen öyle. Kangren haline gelmiş bir beraberliğin sizce kime faydası dokunabilir ki? Karşılıklı konuşun ve gereken ne ise yapmaya çalışın.

İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı ise, dış dünyada yükselen cazibenizin ve güvenli duruşunuzun, karşı cins tarafından oldukça beğenilmesi ve dikkat çekici bulunmasıdır. Üstünde şeytan tüyü var dedikleri söze uygun şekilde öyle bir parıldamaya başlarsınız ki, size hayır demek oldukça zordur. Böylesine hoş bir dönemdir. Bu süreçte hayatın keyifli yanlarının tadını çıkarırken, isteseniz de yalnız kalmanız pek mümkün değildir. Ancak ilişkisinde sorun olanlar dikkat etmeleri gereken en önemli nokta, birbiriniz üzerinde baskıcı olmanız, inatçı ve ben bilirim tarzı hareket etmemenizdir. Diyelim ki, çoğu zaman aranızda tartışmalar yaşanıyor, kısa bir müddet ayrılıyor, ancak bir türlü kopamıyorsunuz. Gelgitli bir ilişki yaşıyorsunuz. Böyle durumda olan Aslanların sayısı azınsanmayacak kadar fazla. Bana gelen maillerin çoğunluğunda bu durum dile getiriliyor ve nedeni soruluyor. Son derece önemli bir enerjiyi unutuyoruz. Hatırlarsanız size zaman zaman bu etkiden söz ediyorum. Neptün. Evet uzun yıllardır ciddi ilişki evinizde seyrini sürdürmekte olan Neptünün bağlayıcı bir özelliği bulunmakta.

Neptün etkisiyle ilişki hakkında gerçekçi bir bakış açısı altında düşünmek kolay olmadığı gibi, kopmak da zor. Karşınızdaki kişi sizden çok farklı bir yapıda olmasına hatta size uygun olmamasına rağmen bu beraberliği bitirmeniz kolay olmayabilir. Ne yardan geçerim ne serden misali, kangren halini almış bir aşkın girdabında sizi kovalayan bu enerjiyle başedebilmenin yolu sadece gerçekçi olmaktan geçiyor. Eğer eşleşim haritanızda Neptün enerjileriniz zorlayıcı ise, doğal olarak itme-çekme bu beraberliği yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu etki ne zaman sizden uzaklaşacak. 2012 yılında. Benim tavsiyem tabii ki öncelikle bu analizi yaptırmanız. Çünkü bu sayede hem beraberliğinizdeki durumları öğrenir hem de ona göre bir önlem alabilirsiniz. Böyle olan çiftlerin özellikle Haziran ayına kadar zorlanacağını söylemeliyim. Çünkü Mars gezegeninin Neptünle yaptığı zıtlaşma hakikaten yorucudur. Kaldı ki geri hareketi biten Mars oldukça coşkulu davranışlara sebep olur. Dikkatli olmanızda fayda var.

Şu ana kadar yazdıklarımızı özetleyecek olursak, Mart ayı hızlı aşklar, cinsel paylaşımlar açısından gayet olumlu. Devam eden ilişkinizde partnerinizle aşkın doruklarında gezinebilir, yeni tanışmalar sayesinde keyifli bir dönem geçirebilirsiniz. Kısa seyahatlere çıkabilir, keyiflenebilirsiniz. Dış dünyada artan cazibeniz ve güvenli duruşunuz karşı cins üzerinde etkilidir. Cinselliğin merkez alındığı ilişkiler bu dönemin yansımaları arasındadır. Yalnız gerçekleşmesi imkânsız sözler vermemeli ve size söylenenlerin doğru olup olmadığını araştırmalısınız. Kendinizi net bir şekilde ortaya koyabilme gücüne kavuşacağınız bu dönemde, illa benim dediğim olacak tarzda hareket etmemek lazımdır. İlişkinizde gururlu ve kibirli davranmadan paylaşımcı olmaya çalışmalısınız. Kararlılık tabii ki güzel bir şeydir, ancak baskı uygulayarak bunları kabul ettirmeye çalışırsanız aşk ilişkinizde sorunlu bir dönem geçirebilirsiniz. Aynı şekilde ilişkinizde sorunlar varsa da dikkatli olmak, yükselen egonuzun sizi esir etmesine izin vermemek lazım. Dönemin keyfini çıkarın ama ne kendinize ne de başkasına zehir etmeyin. Bu dönemi, ilişkinizle alakalı konularda hayatınıza anlam katmak veya yeni bir yön tayin etmek şeklinde kullanabilirsiniz.

İş ve Kariyer

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeni, Aralık ayından beri girişim, cesaretlilik, kendini ifade, isteklerinizi saptama ve bu isteklerin peşinden gitme konusunda zorlayıcı bir faktördü. Aslan için kendini ortaya koymak, iktidar olmak, bulunduğu konumda dikkat çekmek, hakimiyet kurmak son derece önemlidir. Geri hareket süreci ise, kişinin kendi kendini kısıtlaması, dış dünyada insiyatifsiz kalması demek olur ki, bir yerde pasifize olmak gibi bir durumdur. Mevcut iş, yaşam ve düşünülen planlamaların hepsi bu süreçte gözden geçirilir ve ne kadarının işinize yaradığı saptanır. Şimdi bu geri hareket sona ermiş durumda. Doğal olarak artık sizi kısıtlayacak ve herhangi bir konuda cesaretle öne atılmanıza engel olacak bir durum kalmadı. Mart ayına baktığımızda bir yandan Güneşin Koç burcundaki güçlü ışığı altında hayata daha bir sıkı sarılma söz konusu olduğu gibi, eğitim hayatında olanlardan tutun da, mesleki uzmanlık konusunda ilerlemek isteyenlere kadar geniş bir alanda ifadesel kuvvet kazanmaya başlayacaklar. Merkür gezegeni de aynı şekilde Aslanların dış dünya ile bağlantı kurmalarında joker kart olarak önem taşıyor. Venüs Koç burcunda afacan bir çocuğun ben şunu istiyorum diyerek diretmesi ancak arzuları yerine gelmediğinde huysuzluk etmesi gibi bir durum içerse de, Güneşin güçlü ışığı tarafından terbiye edildiği için, Aslanlar hangi konuda ne kadar inat edebileceklerinin farkındalar. Bu anlamda dış dünya ile kolayca bütünlük sağlayabilirler.

Mars gezegeni sizin burcunuzda, kendinizi açık ve cömert bir şeklide ortaya koyabilmenizde destekçinizdir demiştik. Ancak Aslanlar bildiğiniz gibi kendilerine hayranlık duyulmasından ve güçlerinin kabul edilmesinden yanadırlar. Gururlu tepkileri de genel olarak bu nedenledir. Mars gezegeninin geri hareketinin bitişiyle doğal olarak idealizm yönleri açığa çıkmaya başlayacak. Bunu ister eğitim hayatınızla ilgili konularda Haziran ayına kadar elde edilmiş bir güç, isterseniz mesleki uzmanlık, yabancı dil, yabancı ülkelerle ilişki, inandığınız fikirleri ifade etme, başkalarıyla temasa geçerek ilerleme, hukuki konularda kendinizi savunma, bir başka ülkeye yerleşmek için girişimde bulunma veya üç aylığına giderek orada kalma şeklinde kullanın farketmez bu joker kartın oldukça işinize yarayacağını söyleyebiliriz. Ancak şunu da belirteyim. Bütün bunların kalıcı mı yoksa geçici bir hareketlenme mi olduğunu ancak ve ancak doğum haritanızın incelenmesi ile anlaşılır. O nedenle her Aslan bu dönemde kalıcı ve hayati bir adım atabilir diyemeyiz. Ancak şu var ki, Mart ayı hareketlenme ve başlangıç anlamındaki her türlü eylemin ortada olduğu bir aydır. Hani şimdilerde çokça kullandığımız bir sözcük var. Aksiyon. Aynen böyle aksiyon yaratmak için uygun bir aydasınız diyebiliriz. Benim bu enerjiyi olumlu yönde kullanmanız adına tavsiyem, ne olursa olsun yüksek hayallere kapılmamanız, bilinçli hareket etmeniz ve bu süreci bilinçli bir şekilde değerlendirmenizdir. Yoksa sadece geçici, hoş, eğlenceli, aksiyon dolu bir dönem geçirdim diyerek hatırlarsınız.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek yönetici gezegeniniz Güneş son derece güçlü bir enerjiyle çevrelenmenizi sağlayıcı. Bir yandan Mars gezegeninin burcunuzdaki düz seyri, diğer taraftan Venüs, Merkürün burcunuzla olan güçlü etkileşimini hesaba katarsak, kelimenin tam anlamıyla bir eliniz yağda bir eliniz balda bir dönem geçireceğinizi söyleyebiliriz. Bu güçlü enerjilerin desteğiyle kişisel imajınız yükseldiği gibi, girişimlerinizde kendinize daha fazla güven duyabilirsiniz. Bu dönemde bugüne dek elde ettiğiniz bilgi ve tecrübe birikimini belirli bir alanda sergilemek fırsatı yakalayabilirsiniz. Seyahatler oldukça ön plana gelmeye başlayabilir, farklı yerler görmek, iş veya özel amaçlı yolculuklar yaparak kendinize yeni bir dünya kurmak isteği belirginleşebilir. Kimileriniz başka bir şehir veya ülke hakkında bilgi edinerek oralara giderek iş veya yerleşim şartlarını gözden geçirebilir kimileriniz ise farklı bir ruhsal arayış içinde biraz sorunlardan uzak kalmayı düşünebilirsiniz. Eğitim hayatı içinde olan kardeşlerimiz yüksek okul sınavlarına ağırlık verebilir ve bu dönemde artan enerjilerini olumlu bir şekilde değerlendirerek hazırlık yapabilirler. Yüksek eğitim gören kişiler ihtisaslaşmak adına girişimde bulunabilirler, kimileriniz çeşitli sınavlardan geçerek uzmanlık yolunda adım atabilir, bazılarınız ise tecrübesini belirli bir alanda göstermek için girişimde bulunabilir. Kısaca her yıl Güneşin Koç burcuna girdiği bu dönem atak olmak, canlanmak, ben buradayım demek için gayet uygun bir zamandır.

Para Konuları

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında etkili olacak Merkürün gezegeninin Balık burcu seyri, maddi konularda, hem kendi kazancınızı hem de dışarıdan elde edeceğiniz destekleri birleştirerek hareket etmek ihtiyacınızın göstergesidir. Yani ben bu kadar kazanıyorum şurdan şu kadar gelir, toplam bu kadar olur diye bir hesap yapabilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz husus neye ihtiyacınız olduğunu ve neler yapmanız gerektiğini uygun bir bütçe içinde düzenlemeye çalışmaktır. Yani sistem dışı gelişmelerin olabileceğini düşünerek kenarınızda üç beş kuruşun bulunması faydalıdır. Akılcı sorgulamalar yapmak gerekiyor. Yani fazla açıldıysanız kendinizi düzenlemeniz veya ortak ilişkide bulunduğunuz kişinin de yaptıklarını kontrol etmeniz yerindedir. Ve bir dip not vereyim. Bu enerji altında öyle fazla hassas, duyarlı, sanki güçsüzmüşsünüz, çaresizmişsiniz gibi düşünmeniz gereksizdir. Kapıları zorlayacak içeri girerek hakkınız olanı iyi bir ifade ve kendinize olan duruşunuzla elde etmeye çalışacaksınız. Bu son derece önemli. Tabi ki akıllı bir planlamayla. Çünkü 1 Mart tarihi itibariyle etkili olmaya başlayan bu enerji yaklaşık iki hafta boyunca finansal ortaklıklar anlamında gayet destekleyicidir. Ancak burada dikkat edeceğiniz nokta ciddiyetle hareket etmektir. Merkür Balık burcunda astrolojik olarak pek güçlü bir enerji değildir. Kişi kolayca rehavete kapılarak yanlışlar yapabilir. Elden borç veya kredi girişimlerinizde çok iyi düşünün. Birilerine uzun ömürlü güvenip güvenemeyeceğinizin hesabını lütfen iyi yapın. Böylece ileride keşke bu borcu almasaydım veya keşke bu işe girmeseydim demezsiniz.

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak kazanım evinizin yöneticisi Merkür gezegeni bundan önceki Balık burcunda edindiğiniz paraların veya gücün dış dünyada ifade bulması, eylemde bulunulması zamanıdır. Söz gelimi bir iş ortaklığı kurdunuz, parasal meselelerde anlaştınız. Tarihler 17 Martı gösterdiğinde bu işleri yürürlüğe koymak için hareketlenmeye başlarsınız. Bu ister yurtdışıyla alakalı olsun isterse eğitim veya mesleki konularda farketmez. Eldeki gücü, finansınızı, dış dünya ile bağlantıya geçerek bir şekilde kullanmaya başlarsınız. Yaptığınız işin kalıcılığı veya size olabilecek artısı tabii ki önce doğum haritanızdaki etkilere ve ardından da işin sağlamlığına bağlı olarak gelişir. Yani para işini halledersiniz, ancak dibi sağlam değilse uzun süreli gelir sağlaması mümkün olmayabilir. Yine bu dönem sadece keşif amaçlı yapılan bir girişimin göstergesi olabilir. Elinizdeki parayla bir projeyi hayata geçirmeye çalışırsınız veya yapacağınız işin projesi için para harcarsınız. Bir reklam tanıtımı için parayı kullanırsınız. Söz gelimi medya, yayın organları vasıtasıyla işinizi dış dünyaya gösterirsiniz. Bu dönemin bir başka etkisi inanç yoluyla yapılacak seyahati gösterebilir. Bir başka ülkeye, ülkünüzü hayata olan bakış açınızı geliştirmek amaçlı gidebilirsiniz. Yüksek okul için araştırmada bulunabilirsiniz. Belki de yurtdışında okumayı düşünüyorsunuzdur. Bunun için yabancı ülkeye gidebilir oradaki imkanları gözden geçirirsiniz. Yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidebilirsiniz. Bu üç aylık bir seyahati işaret edebilir. Ancak bu uzun süreli bir kalış olmayabilir. Bunun için haritanızdaki işaretler önemlidir. Eğer yabancı ülkeye yerleşme eviniz güçlü ise, Mars, Merkür, Güneş sizi orada uzun yıllar ikamet etmeniz adına destekleyebilir. Ancak benim bu tarihler arasında size tavsiyem, parayı nereden elde edeceğinizi nasıl kullanacağınızı iyi bilmenizdir.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-8-16-17-18-21-22-23-26-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler :4-5-11-12-13-19-20-25

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :27-28

Aşkta Şanslı Günler :6-7-8

Yeniay : 25-26

(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :11-12-13

(Ay gezegeninin Kova burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

******

Başak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

20 Mart tarihine kadar ciddi ilişkiniz, partnerinizle alakalı yaşam evinizde seyrini sürdürecek Güneş gerçekçi bir bakış açısı altında hareket etmeniz gerektiğinin işaretidir. Güneş bu süreçte Balık burcunda ilerleyeceği için, öncelikle yaşadığınız beraberliği, sorunlarınızı, geçmişte yaşananları, hayale kapılmadan, somut bir bakış açısıyla ele almanız gerekmektedir. Bu enerji altında romantizm duygusu ön planda olduğundan gerek siz veya gerekse partneriniz rehavete kapılarak sanki herşey yolundaymış gibi davranabilirsiniz. Yani ortadaki gerçekleri değil, görmek istediklerinizi önemseyebilirsiniz. Peki gördüğünüz her ne ise ne kadar gerçektir öncelikle bunu kafanızın içinde oturtmalısınız. Ayrıca Balık karşıt burcunuz olduğundan kendi kimliğiniz, eğilimleriniz, bakış açınız ve ilişkinizle alakalı konulardaki tavırlarınızın, birlikte olduğunuz kişi aracılığıyla size geri yansıması anlamı taşır. Yani siz bugüne dek ilişkiniz konusunda nasıl davrandıysanız şimdi karşınızdaki kişi bundan ne anladığını kendi kimliği çerçevesinde davranışlarıyla, düşünceleriyle, sözleriyle dile getirmeye çalışacaktır. Bu süreçte, ilişkinizin bir dengeye oturtulması veya ilişkiniz yoksa bundan sonra kuracağınız bir beraberliğin sağlıklı yürütülmesi için kendinizdeki eksikleri tespit etmeniz son derece önemli.

Yani siz ileriye yönelik ciddi bir beraberlik mi düşünüyorsunuz yoksa bu ilişkide güven faktörü en başından beri tartışılır bir durum mu? Evli olanlar da aynı şekilde eşleriyle aralarındaki ilişkinin durumunu net olarak gözlemlemeleri gerekiyor. Bu tam olarak tespit edildiği zaman, karşıt evinizde meydana gelecek bu enerjinin tesirlerine göre davranmak gayet mümkün. Öncelikle Güneş astrolojik olarak kişisel canlılığımız ve bilinçli isteklerimizin, kimliğinizin göstergesi. Karşıt eviniz ise partnerinizin size olan tavırları ve kimliği hakkında bize bilgi vermekte. Bu süreci mutlu ve huzurlu geçirmek istiyorsanız elbirliği yapmanız ve eşinizle anlaşmak adına, sorunları ortak bir şekilde çözümlemeye çalışmanız son derece önemli. Yani her yıl olduğu gibi Güneşin Balık burcunda ilerlediği bu tarihler arasında, ben demek yerine biz demeyi bilmek lazım. Bu enerji süresince bazılarınızın eşleri sevecen, cana yakın ve duyarlı bir ruh hali, zaman zaman kendini acındıran, değişken davranışlar göstermeye müsait, bazen romantik bazen de istekleri olmadığında kolayca incinip küsebilme gibi tavırlar içine girebilirler. Peki bir Başak nasıl davranmalı. Öncelikle karşısındaki kişinin, onun hayatındaki yeri ve önemini iyi belirlemeli. Çünkü eğer önemi varsa, onun bu şekilde davranmasına pek bozulmayabilirsiniz. Ancak sizin için bu ilişki artık bitmişse bu tavırlarını mazeret olarak göstererek ona karşı kullanabilirsiniz. Diyelim ki siz yapınız gereği ince eleyip sık dokumaya müsait birisisiniz ve bu yüzden kimi zaman aranızda çatışmalar yaşanıyor. Bu durumda eşinizi sürekli eleştirmeye kalkarsanız doğal olarak bu dönemde sürekli zıtlaşacağınız açıktır.

Yapılması gereken ona duyduğunuz sevgi ve ilgiye göre esneklik göstermek ve onu olduğu haliyle kabul etmek. Yani bu dönemde birlikte olduğunuz kişiyi değiştirmek için uğraşmak kesinlikle sonuç vermez. Onunla konuşmaya çalışmak, üzüldüğünüz noktaları paylaşmak, beklentilerinizi açıklamak, empatide bulunmak kesinlikle şart. Çünkü bu enerji nedeniyle onun size karşı, bağımlıymış gibi durması fakat bütün bunlara rağmen kendini hapsolmuş gibi hissetmesi de mümkün. Yargılamadan birbirinizi anlamaya çalışırsanız bir ruhsal danışman gibi karşınızdaki kişiyi algılamak için destek olursanız, onun da size karşı daha nazik, elinden geleni yapmaya çalıştığını farkedebilirsiniz. Bütün bunlara dikkat etmeniz, karşıt burcunuzda ilerleyen Güneşin yarattığı fiziksel cansızlığın üstünüzden azalmasını ve sevdiğinizle ortak bir noktada mantıklı insanlar gibi anlaşmanızı sağlayabilir.

Ayrıca bu süreçte sizin fikirleriniz, hayata bakış açınızla karşınızdaki kişinin karakteri ne kadar örtüşmekte. Bunları tespit etmeniz lazım. Bu yapılmadığı takdirde, yanılabilir, beklediğinizi bulamamanın hüznünü yaşayabilir, boş yere hem kendinizi hem de onu üzmüş olursunuz. Karşınıza bu süreçte çıkacak yeni bir kişiyi, kesinlikle hayale kapılarak değil bilakis gayet mantıklı bir şekilde incelemeye çalışınız. Temeli sağlam olan ve bunca denemeden sonra ayakta kalabilen bir ilişkiniz varsa fakat son zamanlarda bazı sorunlar nedeniyle tatsızlıklar oluştuysa o zaman gönül birliğinde bulunarak çözümlemeye çalışınız. Şefkat ve ilginizi sevdiğinizden mahrum etmeyiniz. Ben veya sen demek yerine her zaman belirttiğim gibi biz demeyi başardığınız anda, hangi problem olursa olsun sizi birbirinizden ayıramayacaktır. Partnerinizle bütünleşmeyi, paylaşım içinde olmayı bilmeli, kişisel kaprisler veya bencillikler nedeniyle ilişkinizi zora sokmamaya çalışmalısınız. Çünkü beraberlik demek ortaklaşa hareket etmek, paylaşmak ve eğer doğru bir ilişki ise, iki tarafın da fedakarlık ve özveride bulunması demektir. Unutmayalım ki, Nisan-Temmuz arasında Satürn gezegeni son kez olmak üzere partner evinize geri dönecek. Bunun anlamı son 2.5 yıl boyunca yaşanan durumları, ilişkinizi, bundan sonrasında birlikte yola devam edip edemeyeceğinizi test edileceği son sınav. Bu çok önemli. Gerçekten temeli sağlam beraberlikler sürecek olmayanlar ise birbirlerine hoşça kal demek zorunda kalacaklar. O nedenle çok mantıklı ve bilinçli davranmak durumundasınız.

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ve ciddi ilişki evinizde devam edecek yöneticiniz Merkürün seyri biraz önce açıkladığımız Güneş seyrine göre iki kat daha dikkatli olmayı gerektirir.Çünkü astrolojik olarak Merkür gezegeni Balık burcunda güçsüz pozisyondadır. Gerçekler gözardı edilebilir, çarpıtılabilir, özellikle partnerinizin net bir görüşle hareket edemeyeceğini, bu ilişki hakkında kafasının oldukça karışık olabileceğini gösteriyor. Tarafsızlık ve gerçekçilik devre dışı kalır. Aranızdaki iletişim açıkçası hakikatlere dayanmayabilir. Hayali konuşabilir, sizi yanıltmaya çalışabilir(üzmemek istiyordur veya gerçekten işine böyle geliyordur) kısaca gerçeklerle hayaller birbirine karışır. Benim size tavsiyem ne olursa olsun önünüzdeki gerçeğe göre hareket etmenizdir.

10 Mart-6 Haziran tarihlerinde düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeninin etkisini gözardı etmek neredeyse imkansız. Özellikle gizli ilişkiler evinizde seyrediyor oluşu bazı Başakların beraberliklerini gözlerden uzak tutmaya çalışacaklarının göstergesidir. Bu haz dolu dönemde kendinize dikkat etmeniz ve yaşadığınız ilişkinin tehlikesini veya zorluklarını bilmeniz lazımdır. Arzular ve duygular girebilirsiniz. Kaldı ki bu süreçte Mars gezegeninin bulunduğu alan insanın ister istemez zaaflarına yenilerek elinizde olmadan bu aşkı yaşayabileceğini göstermektedir. Tabi bütün bunlar genel etkilerdir, kimi Başaklar için bir anlamı olmayabilir. Doğum haritanızdaki enerjilerin bu yönde bir etki taşıyıp taşımadığına bağlı olarak inceleme sonucu anlaşılır. Ayrıca bildiğiniz gibi Mars gezegeni uzun süredir geri hareketteydi. Biriken enerji şimdi açığa çıkmaya başlayacak. Ancak bu daha çok içsel manada olacağından, sağlığınız risk altında olabilir. Bu durumda bir yandan iş hayatınızın gündelik temposu içindeki mücadeleler diğer yandan beraberliğinizdeki gerilim derken epeyce zor bir süreç geçirebilirsiniz. Kimi zaman öfkeye kapılabilir, içsel açıdan huzursuz olabilir, bir şeyler yapmak istediğiniz halde dış dünya tarafından baskı altına alınabilirsiniz. Yapmanız gereken çevrenizdeki insanlarla çatışmak yerine, kendi yolunuzda yürümektir. Ancak böylece amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İş ve Kariyer

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak yönetici gezegeniniz Merkürün Balık burcu seyri farklı bir enerjidir. Bu etki altında bütünleşme duygusu son derece önemli hale gelir. Yani kariyeriniz ve geleceğinizi ilgilendiren konularda etrafınızdaki insanlarla anlaşmaya gönüllü bir haliniz vardır. Sizin isteğiniz kendinizi aşmak ve kişisel olarak farklı olan yönlerinizi ortaya çıkarmaktır. Fakat bu etki altında kimi zaman etrafınızdaki insanlarla aranıza aşırı bir sınır koyarken kimi zamansa sınırları tümüyle ortadan kaldırabilirsiniz. Bu ise çevrenizdeki insanların şaşırmasına yol açabilir. Aslında gayet nazik ve özverilisinizdir. Fakat değişken tepkiler verdiğiniz görülebilir. Eğer işinizde sorunlar varsa doğal olarak bu enerji altında kendinizi çaresiz bir kurban durumunda hissedebilirsiniz. eğer sorunlarınız yoksa kendinizi korumak amaçlı güdüsel hareketlerde bulunabilirsiniz. Bazen iş hayatınızın gündelik temposu içinde fedakar davranışlarınız daha fazla ön plandadır. İşinize dört elle sarılır ve mücadele edersiniz. Fakat çoğunlukla hırs ve başarıya olan tutkunuz gerilerde kalmış gibidir. Yani ne varsa onu yapayım, akşam olunca evime gideyim. Bunu yaşınıza göre de yorumlayabiliriz. Herkes iş hayatında değil çünkü. Okuldaki dersleriniz ve sorumluluklarınız olarak da ele alabilirisiniz. Evdeyseniz ona göre de yorumlayabilirsiniz. Genelde durumunuzu özetleyecek olursa bu tarihler arasında dağılmamaya, hedeflerinizden şaşmamaya, içinde bulunduğunu koşullar ne olursa olsun kararsızlıktan uzak durmaya çalışınız. Şunu unutmayınız ki, varlığınız son derece önemli. Sorumluluklarınızın farkında olarak hareket ederseniz, hem size ihtiyacı olan kişilere destek olursunuz hem de kendi gerçeğinizi yaratabilirsiniz.

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kariyer evinizde ilerleyecek olan yöneticiniz Merkür gezegeninin Koç burcu seyri ise, Balık burcu seyrinde yaşanan yavaşlama, değişkenlik türü durumlar geride kalmaya başlar. Bu oldukça hareketlendirici ve hırslı davranmanızı sağlayıcı bir enerji olarak iyi gelebilir. Fakat bu enerjinin de kendi içinde dikkat edilmesi gereken noktaları var. herşeyden önce Merkür iletişim ve haberleşmeyle alakalı bunu biliyoruz. Koç burcu seyrinde ise, kendinize yönelik düşünme yani ben-merkezci bir zihinsel akış söz konusu. Bu kimi zaman son derece gereklidir. Size hızlı bir şekilde düşünmenizi ve olaylara hakim olmanızı, çabucak düşündüğünüz için durumlara müdahale edebilmenizi, fikirlerinizi hızlı bir şekilde açıklayarak derdinizi anlatmanızı sağlayabilir. Fakat bilirsiniz, kontrolsüz güç, güç değildir derler. Merkür Koç burcu seyri de aynen böyle bir şeydir. Eğer doğru kullanırsanız size faydalar sağlar, yanlış kullanırsanız zarar verir. Bu enerjiyi doğru bir biçimde kullanmanın yolu ise, kariyerinizi ilgilendiren konularda otoritelerle veya iş yaptığınız insanlarla ılımlı bir şekilde bağlantı kurmak, kimseyle çatışmaya girmemek, hep ben haklıyım diye düşünmemek, diğer kişileri de canı gönülden dinlemektir. Çünkü ekip halinde çalışıyorsanız bu oldukça şarttır. Ayrıca bu yüksek hızdaki enerji, kimi zaman hatalar yapmanıza neden olabilir. Çabuk halledeyim derken yanlışlar yapabilirsiniz. Onun için eğer temkinli olmayı başarırsanız bu enerjinin size sağladığı güçle liderliğinizi göstermeniz, kuşkulardan uzak bir şekilde iletişimde bulunmanız mümkündür.

Para Konuları

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, bireysel isteklerinizin karşılanması adına hareket etmeniz ve ne olursa olsun elde etmek için hırslanmanız anlamındadır. Açıkçası ben danışmanınız olarak böyle bir enerjinin sizler açısından gayet faydalı olacağını düşünüyorum. Nedeni sizin her zaman kendinizden çok başkalarını düşünen bir yönünüz vardır. İşte bu etki altında şimdi önce ben diyebilir, kaynaklarınızı çoğaltmak veya elde etmek adına girişimci davranabilirsiniz. Tabi ki maddi konularda bazı belirsizlikler devam edebilir. Fakat bu dönemde çıkarlarınızı iyi kollamanız sayesinde en azından zor durumda kalmamanız mümkündür. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta, dağılmamak, belli bir yön ve hedef belirlemek, doğru kişilerle ilişkide bulunmak ve kalıcı adımlar atabilmektir.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin Koç burcu seyri başkaları vasıtasıyla elde etmeyi düşündüğünüz destekler konusunda ateşli ve öncü bir enerjinin sizi sarıp sarmalamasıdır. Bir başak her zaman mantığını kullanarak ve her olguyu iyice analiz ederek düşündüğünden bu süreçte bazı olumsuz durumlarla karşılaşsanız bile ben sizin gerekli ayarlamayı yapacağınızı düşünüyorum. Şimdi bu enerjinin parasal anlamda ne gibi etkileri olabilir onu inceleyelim. Öncelikle kendi kazandığınız paralar dışında, diğer insanlardan elde ettiğiniz gelirler varsa veya elde etmeyi düşündükleriniz, mesela banka kredisi başvurusu, nafaka, sigorta gelirleri, evliyseniz veya kimle beraber yaşıyorsanız o kişiden elde ettiğiniz gelirler, ortak mal paylaşımı, iş ortaklığınız varsa birleşik kazançlardan elde ettiğiniz paralar gibi. İşte bu konularda eğer bir terslik veya gecikme ile karşılaşırsanız bu süreçte gerginlikler kaçınılmaz hale gelebilir. Bir yandan size birilerinin destek olmasını beklerken diğer yandan böylesi olumsuz durumlarla karşılaşmak can sıkıcı olabilir. O nedenle şimdiden kendinizi ayarlamanız iyi olabilir. Bu sürecin bir başka etkisi ise, başvuruda bulunduğunuz kredi gibi durumlarda çok iyi düşünülmesi ve hesap edilmesi gereken süreç olmasıdır. Yine bu dönem ortak olarak yürütülen finansal kazançlarla ilgili fazlasıyla hırs yapmanıza neden olabilir. Aktif olarak sözünün dinletmekten veya çıkarlarınızı kollamak konusunda sertlik göstermekten çekinmeyebilirsiniz.

Ayrıca bu süreçte bazı belirsiz durumlar nedeniyle canınız sıkılabilir. Tam herşeyi ayarladım derken bir başka kişinin yanlış bir hareketi veya gereksiz bir masrafı veyahut sizden habersiz yapılan bir anlaşma nedeniyle gerilmeniz mümkündür. Elinizde olmayan bazı nedenlerden dolayı vaktinden evvel alacaklı olduğunuz kişilerin istekleri veya gereksiz olduğu halde yaptığınız bir harcama, sağlık gideri yada bir başkasına yardım etmeniz gibi türlü sebeplerle parasal yönden zor durumlar gözükebilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için her şeyden önce bütçenizi her zamanki gibi iyice planlamalı, sizin haberiniz olmadan hareket edilmemesi için şimdiden uyarıda bulunmalısınız. Boşanmış çiftlerin eşleriyle nafaka sorunları nedeniyle gerilim yaşamaları da bu dönemde görülebilir. Bir miras davası için koşuşturmanız mümkündür. Kısaca bu süreç bazı parasal krizler yoluyla edinilen tecrübe ve bundan sonrası adını daha dikkatli olmayı gerektiren ama gerekli önlemler alındığında çıkarlarınızı iyi kollayacağınız ve kimsede bir kuruş hakkınızı bırakmayacağınız bir süreç olabilir.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi bitmiş, düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeninin sizler açısından dikkat edilmesi gereken bir özelliği var. Bu tarihler arasında kendi kazanımlarınız olmayan sadece başkaları aracılığıyla elde ettiğiniz paralar konusunda zorluklar meydana gelebilir. Diyelim ki evlisinizdir fakat eşinizin bir takım sorunları nedeniyle elinize geçen miktarda azalma veya kesilmeler meydana gelebilir. Ailenizle oturuyorsanız onların size herhangi bir yardımı söz konusu olmayabilir. Kendi mesleğiniz dışında başka biriyle ortak işiniz vardır ve bu size ek gelirdir. İşte bu ek gelirde azalma veya kesintiler oluşabilir. Kendinizi net olarak ifade etmenize ve hakkınız olan bu bahsettiğim paraların akışında sorunlar oluşabilir. Kimilerinizde ise bu enerjinin anlamı, sizin elinizde olmayan bazı borçlar nedeniyle ödemeler yapacak oluşunuzdur gibi. Şimdi buna benzer durumlar yaşayan Başakların her ne olursa olsun öncelikle sakin olmaları gerekiyor. Demek ki bu ay kendi kazanımlarınızla yol almak durumundasınız. Yine bu etki altında bir sağlık problemi veya sizin için önem taşıyan bir konuda birilerine destek olmanız gerekliliği nedeniyle de parasal yönden sıkıntı yaşamak mümkündür. tabii ki bütün bunlar genel bir etkidir. Görülme ihtimali yüksek olduğu için de sizlerle paylaşmak istedim.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-4-5-9-10-19-20-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler :6-7-8-14-15-21-22

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :2-3-29-31

Aşkta Şanslı Günler :9-10

Yeniay : 1-27-28

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :14-15

(Ay gezegeninin Balık burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

*****

Terazi Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında partner ve ilişkiler evinizde transitini sürdürecek olan Güneş her yıl olduğu gibi beraberliğiniz açısından bir test süreci olarak son derece önemli. Bir ay boyunca, birbirinize ayna tutmuş gibi, farklı yönlerinizin birbiriniz üzerindeki etkisini daha yakından gözlemleme fırsatı bulacaksınız. Güneş kimliğinizdir özünüzdür ama partneriniz için de aynı anlama gelir. Karşıt burcunuzdan geçtiğinde o güne dek beraberliğinizde nasıl bir temel kurduysanız veya birbirinize karşı nasıl davrandıysanız işte bu dönemde bunların acı veya lezzetli meyvelerini toplamaya başlarsınız. Bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken konu, kendi kimliğiniz ve isteklerinizle, partnerinizin kimlik duygusu ve beklentilerini iyi anlamak olmalıdır. Dönemin ve bu enerjinin nasıl kullanılacağı ilişkinin niteliği ve aranızdaki bağ duygusunun sağlamlığına bağlı olarak değişir. Hani sevgi her türlü güçlüğü yener deriz ya, aynen öyle. İster aranızdaki bir problem olsun isterseniz bir çift olarak bazı güçlükler yaşıyor olun, sevginiz bütün bunları kolayca aşabilmenizi sağlayacak yegane kuvvetinizdir. Ancak tam tersine uzun süredir kişisel çatışmalar yaşıyor ve bir türlü huzur bulamıyorsanız bu dönemde çok dikkatli hareket etmeniz lazımdır. Yani problem yaşamak istemiyorsanız ılımlı düşünmenizde fayda vardır. Tam tersine her iki taraf da kendi adına hareket etmeye kalkar ve kendi isteklerini dayatmaya çalışırsa bilin ki durum pek iç acıcı değildir. Bu transit esnasında birlikte olduğunuz kişinin kendi bireyselliğini ifade etmekten ve size bazı dayatımlarda bulunmaktan hoşlanacağını düşünebiliriz. Çünkü size tam karşıdan bakmaktadır.

Kısaca ipler onun kontrolü altındadır diyebiliriz. Çünkü karşıt evinizdeki baskın enerjiler partnerinizin belirtecidir. Bu da gösteriyor ki, bu dönemde partneriniz sizin üzerinizde gerçekten kontrol sahibi. Bu durumda kişilik çatışmaları yaşanması muhtemel. Dengeyi kurabilmek adına, sevgi birliğinizi zedelememek adına ılımlı ve hoşgörülü davranmanız gerekmektedir. Çünkü siz bir Terazisiniz. Her zaman barış, huzur ve uyumdan yana olan ve her zaman karşılıklı ilişkilerde adil bir bakış açısı içinde davranması gereken, o zaman lütfen bu süreçte elinizden geldiği kadar birbirinize destek olun. Bu dönemde tabii ki en önemli nokta, ilişkinizin birbirinizin dünyasındaki öneminin belirlenmesidir. Eğer bu konuda olumsuz düşünüyorsanız o başka, fakat tam tersine düşünüyor ve ben bu beraberliği istiyorum diyorsanız, bu süreci olumlu manada geçirmek için, el birliği yapmak zorundasınız. Birbirinizin özgürlüğüne ve kişiliğine saygı duymanız gerekiyor. Anlayışlı olmak, biriniz sinirlendiğinde öbürünüzün susması veya problem ne ise birlikte çözüm bulmaya çalışmak lazım. O da aynı şekilde size karşı ılımlı davranmalı, hoşgörülü olmalı, takıntılı ve agresif tepkilerden uzak durmalı, gelişen olaylar karşısında olgun yaklaşımlar göstermeli, o bana böyle yaparsa ben de ona bunu yaparım tarzı düşünmemeli. Bütün bunlara dikkat edildiği takdirde bu dönem gayet düzgün, sevgili dolu hatta aranızdaki tutkunun büyüdüğü bir zaman aralığı olarak hatırlanır.

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında bir önceki paragrafta ele aldığımız Güneş örneğinde olduğu gibi yöneticiniz Venüs gezegeni de Koç burcunda ilerlemeye başlayacak. Bu iki enerjinin en önemli etkisi egonun yükselişe geçmesi. Evet belki çoğu zaman kişinin kendi kimliğini öne sürmesi bazı durumlarda faydalıdır. Çoğu kez yorumlarda girişimci olmanız gereken tarih aralıklarında cesaretle öne fırlamalısınız demişimdir. Fakat konu ilişkiler olunca hele ki karşıt evinizde ilerleyen bir Venüsle, değil öne fırlamak beraberliğiniz adına esnek, ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranmalısınız demek durumundayım. Bu tarihler arasında bir ipte iki cambaz misali karşı karşıya gelirsiniz. Her iki tarafta ayakta kalabilmek adına dengeyi bozmayacak şekilde hareket etmek durumundadır. Tabi ki bunu başarmanın yolu işbirliği yapmaktan geçiyor. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan bir türlü ortak noktada buluşulmaz. Tabii ki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır.İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin etkisi ise, kimliğinizdeki çarpıcı yanları ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapmanız gerekliliğidir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz.

Bu enerjiyi, flört ve kısa süreli aşk yaşayanlar açısından ele alırsak, Kova Neptün gezegeniyle uyumlu bir görünüm yapacak olan Güneş, siz Teraziler için sevgiyi idealize etme, hayatınıza yeni bir kişinin girmesinin getireceği heyecanı tatma açısından etkili olabilir. Açık ve net yaklaşım tarzınızla karşınızdaki kişiyi etkilemeniz mümkündür. Aynı şekilde duruşunuz ve çekiciliğinizle dikkatleri üzerinizde toplamanız mümkündür. Ayrıca idealinizdeki olan aşkı yaşamak isteğiniz yoğunlaşabilir. Bu öyle biri olmalıdır ki, sorunlarınızı devre dışı bırakmanızı sağlasın veya hayatın güçlükleriyle baş ederken size farklı dünyaların kapılarını açabilsin. Tabi ki bu istek gerçek dünyanın şartları içinde ele alındığında mümkün olmayabilir. Fakat bu dönemde hissedilen duygunun adı romantizm olduğu için yaşanılan ilişkinin süresi veya niteliği üzerinde düşünmek yerine, yaşatacağı güzellikleri, hazları yaş

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi bitmiş, düz olarak seyrine devam edecek Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliği iki konuda önemli. Birincisi geleceğe dönük projelerinizi gerçekleştirmek adına vereceğiniz mücadele, ikincisi partnerinizin ilişkideki rolü ve kendini ifade ediş tarzı. Gördüğünüz gibi dikkat edilmesi gereken bir enerji. Bu süreç içinde yaşanabilecekleri ilişki türlerine göre birlikte gözden geçirelim. Örneğin çatışmalı bir beraberlik yaşıyorsunuzdur. Yaşanan tartışmalar ve gerginlikler artık son safhadadır. Bu durumda bu ilişkinin akıbeti bellidir. Ancak şu var ki, eşleşim haritanızda kuvvetli bir çekim ve kadersel durum yoksa, virajlı bir yola girilmiş demektir. İkinci ihtimal, ilişkiniz yoktur. Birlikte olmak istediğiniz insanda aradığınız en önemli özellik arkadaşlık olgusudur ve bunu yaşayabileceğiniz biriyle tanışabilirsiniz. Bu ilişki önce arkadaşlıkla başlasa da, bir müddet sonra aranızda kuvvetli bir çekim oluşabilir. Üçüncü ihtimal aranızdaki çekim gücü sizi bir arada tutabilir. Her ne olursa olsun bu sürecin anlamı yeni başlayan veya hala devam etmekte olan ilişkinizle alakalı konulardaki paylaşımın ne durumda olduğunu anlamanızı sağlayıcıdır. Mars bu süreçte burcunuzla uyumlu görünüm yaptığına göre, durumlar bir şekilde tatlıya bağlanabilir. Tutkularınız sizi bir arada tutabilir veya bir araya getirebilir. Peki ilişkideki sorunlar bitmiş midir? Satürn gezegeni geri harekette olduğundan henüz hiçbir şey aydınlanmamıştır. Sadece geçici olarak ateşkes ilan edilmiştir. Durumun tam olarak aydınlanması ancak ve ancak Temmuz sonunda Satürn düz seyirle burcunuzda ilerlemeye başladığında anlaşılacaktır. İşte o zaman siz Teraziler için yaşamınızla alakalı yeni bir dönemece girilmiş demektir. 29 yıl sonra burcunuzla temas eden Satürn doğal olarak size yeni sorumluluklar ve ilişki anlamında yenilikler getirecektir. Bunların neler olabileceğini 2010 Astroloji Günlüğü kitabımda ve yıllık yorumlarınızda geniş bir şekilde okuyabilirsiniz.

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında mesleki konularda etkili olacak Güneş gezegeninin Balık burcu seyri altında, kariyer anlamındaki gelişmelerden ziyade, çalışma hayatıyla ilgili konularda çok daha önem arzetmekte. Güneş astrolojik anlamıyla, kişisel isteklerimizin, kendimizi geliştirme ve yaratıcı özelliklerimizi ortaya çıkararak bunları dış dünyada ifade edebilme gücümüzü simgelemektedir. Bu tarihler arasında iş hayatınızın gündelik temposu içindeki uğraşılarınıza ağırlık vererek kendinizi geliştirmeniz mümkündür. Balık burcunda ilerleyen Güneş etkisi altında ise bencil duygular yani isteklilik biraz daha geri planda kalmaya müsaittir. Herşeyi kendi içinde kabul edici tarzda düşünmeniz mümkündür. Yani bu ortamda şartlarım şu anda böyle, en iyisi akışa göre ayak uydurayım tarzı bir haliniz vardır. Tabii ki böyle bir bakış açısı son derece yanlıştır. Yapmanız gereken, ne olursa olsun kişisel hedeflerinizin bilincinde olarak çabalamayı sürdürmektir. Peki bu dönemde ne gibi yansımalar görülür. Etrafınızdaki insanlarla olan ilişkinizde, özellikle gün boyu bulunduğunuz ortamdaki insanlarla birlik duygusu içinde hareket etmeniz anlamına gelebilir. Yani kimseyle dalaşmayayım, onlar da bana dokunmasınlar. Bu iş hayatı açısından akıllıca bir durum olabilir. Fakat hakkınızın yenmesi veya size yapılan bir yanlış tavır karşısında da bunu sürdürmeniz doğal olarak kendinizden taviz vermeniz anlamına gelebilir.

Burada yapılması gereken yeri geldiğinde sınırlarınızı iyice belirlemek, bunu aşmalarına izin vermemek gerekir. Yine bu etki altında hayal gücü sınırsızlaşır, yaratıcılık yönünüz açığa çıkabilir. Bu gayet yararlı bir durumdur. İşinizde daha üst noktalara gelmenizi ve etrafınızdaki insanlardan farklı olan yanlarınızı ortaya koyarak ilerlemenizi sağlar. Çünkü başarmanın yarısı hayal etmektir derler. İşte bu noktada bu artan gücü kendinizi aşmak için kullanmak yerine farklı yollara sapmak ve farklı işler yapmaya karar vermek şeklinde değerlendirdiğiniz zaman, tercih edeceğiniz yoldaki aydınlık uzun süreli olmayabilir. Yani ne yaptığınızdan ne yöne gittiğinizden neyi uyguladığınızdan emin olmanız lazımdır. Bu enerji faydalı yanıyla kullanmak dururken neden hayallere kapılalım ki? Bu etki altında düşünme, çalışma ve sağlık alışkanlıkları konusunda muhakkak dikkatli olmak ve kendinizi yeniden ayarlamak lazımdır. Her gezegen geçtiği yaşam evine kendi özelliklerini taşıyıcı ve içinde yer aldığı burca göre etkileyici bir hava getirir. Çalışma evinizde ilerleyen Güneş kendinizi ifade etme gücünüz ise, Balık burcunda ilerlemesini olumlu ve olumsuz anlamda kullanmak sizin elinizdedir. Öncelikle bu tarihlerde dikkat etmeniz gereken diğer noktalardan birisi de, içinde bulunduğunuz şartları iyi belirlemek, ihtiyaçlarınızın farkında olmak ve hayatınızı düzenlemektir. Uyuşup kalmak yerine çabalayarak, korkup sinmek yerine mücadele ederek, aynı noktada kalmak yerine sürekli ilerleyerek hedefinize giderseniz hem kendi gerçeğinizi yeniden yaratmış hem de kimliğinizi diğer insanlara kabul ettirmiş olursunuz. Tabi ki karşınıza engeller çıkabilir, bunlar doğaldır. Fakat kendinden ve amaçlarından emin bir kişiyi kim durdurabilir ki? Hiç kimse. Evet devam edelim. Bu süreçte işinizle ilgili konularda uygulamaya yönelik çalışmalarda bulunmanız yararlıdır. Yani kafanızın içindeki tasarımları, plan ve projeleri ortaya koymak ve bunları diğer kişilerle paylaşılır hale getirmek önemlidir. Verimlilik olgusu bu dönemde ön planda olmalıdır. Fakat bunun için disiplinli bir şekilde çalışmak, sistemli hareket etmek gerekir. Bir önemli husus ise, sağlıktır.

Yani kendinize dikkat etmeniz, beslenmenize önem vermeniz, çalışma şartlarınıza göre önlemler almanız yararlı olabilir. Ne kendinizden geçercesine çalışmak ne de tümüyle hareketsiz kalmak yanlıştır. Bu tarihlerde belirlemeniz gereken bir önemli konu, gerekli ve gereksizlerin ayıklanması halidir. Yani, sizin için çalışma veya genel olarak hayatınızla ilgili neler önemli, nelerin artık geçerliliği kalmadığını iyice belirlemek, bunları düzene koyabilmek. Belki kimileriniz için bu yeni bir iş ortamı bazılarınız için iş ortamınızda yapılacak değişiklikler, bir kısmınız için ilk kez işe başlama şeklinde gelişebilir. Balık burcunda ilerleyen Güneş etkinliği altında herşey belirsizlik içeriyor gibi durduğundan, düzenlemeleri yapmakta gevşeklik hissedebilirsiniz. Fakat siz kesinlikle bu yönde bir havanın etkisi altında kalmadan kararlılığınızı sürdürmelisiniz. Şunu unutmayınız ki zodyakta dört burç öncü enerjiye sahiptir. Terazi, oğlak, yengeç ve Koç. Bu burç mensupları hayatın omurgasıdır. Diğer burçlar bu öncü güçlerin ışığı altında ilerler. O nedenle doğanın size verdiği bu gücü iyi kullanmalısınız.

Yapılması gerekenleri yapmaktan, başkalarının etkisi altında kalmaktan, birileri adına kendi isteklerinizden hedeflerinizden vazgeçmekten uzak durunuz. Son bir nokta olarak şunu belirteyim ki, Güneş Balık burcu seyrinde, hayallerinize uygun gelişmeler olmuyor diye, nasılsa böyle gelmiş böyle gider bir düşünce kalıbı içinde olup, boşver inceldiği yerden kopsun gibi herşeyi kendi haline bırakmaya çalışmayınız. Her doğan günün ne getireceğini kimse bilemez. Birileri tarafından izleniyor, bir yerler için düşünülüyor veya teklif getirilmek için bekleniyor olabilirsiniz. Onun için size tavsiyem bu süreçte aktif çalışmaktan, sistemli olmaktan ve azminizden bir şey kaybetmeyin. Yaptıklarınızın ilahi sonucunu görebilmek çoğu zaman Güneş Balık seyirlerinde gerçekleşmiş durumdur.

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında ise, Güneşin ardından Merkür gezegeni Balık burcunda ilerlemeye başlayacak. Bu enerji hayale kapılmadan ham gerçeğe önem vermeniz gerektiğinin işareti olarak, biraz önce Güneşin etkileriyle ilgili paragrafta ele aldığımız durumların benzeridir. İş yerinizde bazı gelişmeler, iş ortamınızda değişimler meydana gelebilir. Baştan bu yana belirlediğiniz hedeflerinizde yanılmalar oluşabilir. Bu durumda sakın yılmayınız. Bugüne dek olan bilgi ve tecrübe birikiminizden yararlanarak herşeyi gerçekçi bir değerlendirme içinde ele alın. Etrafınızdaki insanlara dikkat edin ve özellikle tanımadığınız insanlardan gelebilecek tekliflere karşı uyanık olmayı ihmal etmeyin. Sizin için gerçekten olumlu sandığınız bir işin, bir bakarsınız ki size söylenen haliyle hiç alakası yoktur. O nedenle acil kararlar vermeden önce veya mantıklı olmayan durumlarla karşılaştığınızda iradenizi kullanın, hedeflerinizden şaşmayın ve bildiğiniz en doğru yolu takip edin. Sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin. Diyetinize özel önem verin. Bunların ruh ve beden sağlığınız için önemli olduğunu unutmayın.

Para Konuları

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında, Aslan burcunda düz olarak seyrine devam edecek parasal kazanım evinizin yöneticisi Mars gezegeni, geçtiğimiz Aralık 2009 dan bu yana ileriye yönelik hedeflerimizi gerçekleştirme konusunda bizi durdurucu bir faktör olarak önem arzetmeye başladı. Bu geri hareket 10 Mart günü sona eriyor. Bu demektir ki, aylardır devam eden içselleşme ve amaçlarınızı gerçekleştirme gücünüz yavaş yavaş yerine geliyor. Yani cesaret ve girişimin gayet ön planda olduğu, herkese ne kadar cesur biri olduğunuzu gösterme zamanınız geldi diyebiliriz. Bu enerji altında neler yaşanabilir birlikte gözden geçirelim. öncelikle geri hareket esnasında kafanızın içinde oluşan planları son kez gözden geçirip yürürlüğe koymaya başlayabilirsiniz. Yeteneklerinizi hayata geçirebilecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ekip halinde yapılan işlerde ön planda yer alabilir ve bildiklerinizi uygulayarak hem başkalarının hem de kendinizin fayda görmesini sağlayabilirsiniz. Gerçekçi ve belirli bir hedefin üstüne gitme tutkunuz yoğun olacağı için bu tarihler arasında, kendinizi tanıtmak, topluluklar içinde yer almak gayet kolaydır. İşte bu kolaylık size maddi getiriler sağlayabilir. Kafanızın içindeki bazı projeleri önemli kişilerle bir araya gelerek paylaşabilir onların desteğini alarak parasal anlamda güç kazanmanız da yine bu dönemin hediyesidir. Sanatsal alanda sponsorlar aracılığıyla maddi getiri elde ederek, yapmak istediğinizi hayata geçirebilir, sizinle aynı doğrultuda düşünen kişileri organize ederek düşündüklerinizi uygulayabilirsiniz. Tabi ki bunun sonucu maddi anlamda tatmin olmaktır. Belki çok kalıcı işler olmayabilir veya kazanç belirli bir limittedir. Fakat şu var ki renkli bir dönemdir ve ferahlamanız için yeterlidir. Yalnız dikkat edeceğiniz husus har vurup harman savurmamak, elinizdekini veya elinize geçenleri dikkatlice kullanmaktır.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-6-7-8-11-12-13-21-22-25-26-29

Zayıf Enerjili Günler :9-10-16-17-18-23-24

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :4-5

Aşkta Şanslı Günler :11-12-13

Yeniay : 2-3-29-30-31

(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :16-17-18

(Ay gezegeninin Koç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

******

Akrep Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında yaratıcılık ifademiz, canlılığımız, bireysel kimliğimizin astrolojik temsilcisi Güneş gezegeni aşk evimizde seyrine başladığında, başta sanatsal konular olmak üzere, çocuklarınız, eğlence hayatınız, spor faaliyetleriniz ve yaratıcılık enerjiniz açısından etkili bir dönemi başlatmıştı. Ancak Güneşin bu burçta ilerlediği süreçte, her ne kadar burcunuzla uyumlu bir açı oluştursa da, dikkatli olunmadığı takdirde kişiyi yanılgılara kolaylıkla sürükleyebilecek ve gerçeklerden uzaklaştırabilecek bir enerjidir. Eğer siz, bu dönemi olumlu olarak değerlendirmek istiyorsanız lütfen gerçekçi olunuz. Görmek istediklerinizi değil, gerçeği saptamaya çalışınız. Sanatsal yönde bir mesleğe sahipseniz bu dönem gayet yararlı geçebilir. Yeteneklerinizi ve potansiyel gücünüzü gösterebilme fırsatı bulabilirsiniz. Aşk hayatınız açısından güçlü bir romantizm, fantezi yaşamanızı destekleyebilir. Sevdiğiniz kişilere karşı daha merhametli, yardımsever davranmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, karşınıza çıkabilecek fırsatlar veya bazı gelişen olayların sizi hedeflerinizden uzaklaştırmamasıdır. Gözünüz boyanabilir veya hiç olmadık kararlar alabilirsiniz. Hızla gelişen olaylar karşısında asıl gitmeniz gereken yönden uzaklaşabilirsiniz. Bu enerjinin bu yönlerinin farkında olarak tutarlı bir yol izlerseniz bu dönemde adım attığınız her konu başarıyla sonuçlanabilir.

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında Güneşin Balık burcu seyrinin ardından, aylık yorumunuzun yayına konduğu gün, Merkür Balık burcunda transitine başlamış olacak. Yalnız her zaman söylediğim gibi, iletişimin öncüsü ve hayatımızda gerekli olan gereksizleri akıllı bir şekilde ayırmamızı sağlayan Merkür bu burçta, tarafsızlık özelliğini kaybeder ve gerçekleri olduğu gibi değil olmasını istediği tarzda ele almanıza neden olur. Eve belki geçtiği yaşam alanı son derece uğurludur fakat yaşanan veya yaşanacak ilişkiyi olumlu olarak değerlendirmeden önce iyi düşünmenizi gerektirir. Bu süreçte aşk ilişkinizde iletişim şairane tarzdadır. Tanışmalar kimi zaman romantik bir iletişimle başlar ve öylece sürüp gidebilir. Günümüz dünyasında sizin de bildiğiniz gibi internet yoluyla birçok insanla karşılaşma şansı elde edilebiliyor. Üye olduğunuz bir arkadaşlık sitesinde veya sanatsal bir aktivitede birdenbire biriyle karşılaşmanız ve aşık olmanız mümkündür. Devam eden ilişkinizde güzel bir dönemdir. Her iki kişi de birbirini mutlu edecek sözler sarfedebilir. Bu enerjinin desteği altında, rüyalar ve sezgiler o denli güçlenir ki, ileride karşınıza çıkacak kısmetinizi rüyanızda görmeniz mümkündür. Hatta bunu daha sonra bir araya geldiğinizde siz veya o dile getirebilirsiniz.

Yaşanan aşkın bu dünyanın kirliliklerinden uzak hatta içinde bulunduğunuz zorlukların bile ilacı olması mümkündür. Düşünceler, hayallerden özlemlerden kolaylıkla etkilenebilir, karşınızdaki insanı incelemek, neyin nesi kimin nesidir diye düşünmek bile istemezsiniz. Ayrıca yaşadığınız aşkı idealize ederek, görmek istediğiniz şekilde yorumlayabilirsiniz. Çünkü yüreğinizin bir yerinde böylesi güzel bir şeyi kaybetmek korkusu vardır. Bazı şeyleri sezinlersiniz ancak üzerinde durmaz, dibini kurcalamak istemezsiniz. Oysaki böyle dönemler gizli ve yasak ilişkiler yaşama açısından da etkili bir dönemdir. Yine bu dönemi aşkın meyvesi çocuklar açısından ele alırsak aralarında sorun olan çiftler bu süreçte bir çocuk sahibi olarak ilişkilerindeki pürüzleri düzelteceklerini düşünebilirler. Yaşanan ilişkide eğer sorunlar varsa bu dönemin olumlu enerjisinden yararlanarak muhakkak çözmeli, kısa süren bu transitten yararlanarak gönül birlikteliğinizi yeniden kurmaya çalışmalısınız. Bu süreçte ben yine de size dikkatli olmanızı söylemek isterim. İlişkiniz eğer sağlam temelli ise, birbirinizi yıllardır tanıyorsanız bu sürecin romantizmi inanılmaz güzeldir ama yeni bir aşk ise lütfen dikkatli olunuz. Verilen sözlerin sağlamlığına, bunu söyleyen insana ve geleceğe dair düşünürken dikkatli olmaya çalışınız. Çünkü karşınızdaki insan ne kadar iyi niyetli olsa da, daha sonra elinde olmayan sebeplerle yapmak istediklerini hayata geçirmesi zor olabilir. O nedenle siz kısa sürecek bu güzelliğin tadını çıkarmayı bilin ama gerçek hayattan uzaklaşmamaya dikkat edin.

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak kariyer evinizin yöneticisi Güneş gezegeninin Balık burcu seyri sinema, tiyatro, dizi oyunculuğu, müzik, dans, ritmik sanat icraatları açısından etkili bir dönemdir. Bu süreçte yaratıcılık ifadesi güçlenir ve duygular herhangi bir alanda teatral bir biçimde sergilenmeye çalışılabilir. Bu süreçte bu türden aktivitelerle hayatınızı kazanmak bir kariyer sahibi olmaya çalışmak isteği vardır ama tam olarak oturması için en azından Satürn geri hareketinin sona ereceği Temmuz sonuna kadar dikkatli olmakta fazla bel bağlamamakta, geleceğinizi sağlam temellerle inşa etmeye çalışmakta fayda vardır. Bu süreçte kendinizi ve ihtiyaçlarınızı belirleyerek, kimsenin üzerinizde baskı yaratmasına izin vermeden gerçek seçimlerinizi yapınız. Bu baskı ister ailenizden gelsin, ister iş hayatınızdan isterseniz sevdiğiniz kişiden, öncelikle ileriyi görmeye çalışın. Önünüzdeki güzelliklere değil, çok uzak bir ufku görebilecek kadar keskin olun. Sabit fikirli davranmayın, Mars Aslan burcu enerjisinden yararlanarak girişimci olmaya gayret edin. Karmaşık, çözülemez, kuşku yaratan ve yaşamınızı sıradanlaştıracak seçimlerde bulunmayın, farklı ufuklar keşfetmek isterken gerçeklerden uzaklaşmayın.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi sona eren ve kariyer evinizde düz olarak seyrini sürdürecek Mars gezegenini olumlu anlamda kullanabilmek için öncelikle Aralık 2009 tarihinden bu yana planladıklarınızı, projelerinizi ve yenilik anlamında düşündüğünüz tüm işlerinizi kafanızın içinde şöyle bir toparlamanız faydalıdır. Bu enerjinin olabilecek yansımalarını size tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Çünkü kariyer evinizden bir dahaki geçişi iki yılı bulacak. O nedenle iyi değerlendirmekte fayda var. Öncelikle yapılması gereken, gerçek kimliğinizi dış dünyadan gizlemeden cesaretli bir şekilde tutarlı, düzgün ve geleceği olan planlamalarda bulunmalısınız. Başkalarını değiştirmek için uğraşmamalı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeli, stratejik bazı uygulamalarda bulunarak insanları yönetmeye kalkmamalısınız. Öncelikle kendinizi inceleme altına alarak eksiklerinizi net olarak saptamalı ve bunları tamamlamaya çalışmalısınız. Yaratıcı enerjilerinizi devreye sokarak, yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanları tercih etmeli, projelerinizi hayata geçirirken özgüveninizi ılımlı ve hoşgörülü tarzda davranacak şekilde ayarlamalı, egonuzu devre dışı bırakmalısınız. Çünkü bu dönemde hem Akrep burcu oluşunuz hem de Mars Aslan pozisyonu kendinizi ön planda tutmaya çalışacağınızın göstergesidir. Fakat bunun sınırını bilemezseniz herşeyin alt üst olması da mümkündür.

Bu dönemde liderlik yanınız öyle baskındır ki, karşınızdaki kim olursa olsun, ister patron ister iş yaptığınız insanlar isterse hayatın bizzat kendisi hiç fark etmez, hep siz haklısınızdır, hem siz doğrusunuzdur ve hep siz güçlüsünüzdür. Peki ama bunu kabul etmeyen olursa ne olacak? İşte zaten en önemli soru da budur. Bunun cevabını yaşanan süreç çeşitli olaylar ve kişiler aracılığıyla tatmanızı sağlar. Öyle bir dönemdir ki bu, birileri benim dediğimi yapacaksın der, siz hayır benim isteğim gibi olsun dersiniz. Bazı olaylar sizi aşar, ama siz olayı aşmaya çalışırsınız. Liderlik etmek istersiniz, ama çevrenizde o kadar çok lider vardır ki, siz arka planda kalmaya gönülsüz olduğunuzdan isyan eder üste geçmeye çalışırsınız. Benim ilk paragrafta belirtmeye çalıştığım noktalar göz önüne alınırsa, mesleki açıdan size başarılı çalışmalarda bulunmanız adına büyük bir kuvvet ve anlam kazandırabilir. Mütevaziliği elden bırakmayın, zekanızla, yeteneklerinizi olgun bir şekilde ifade edin ve ne olursa olsun sorumluluklarınızın farkında olun.

Para Konuları

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında, başkaları destekli kazanç evinizin yöneticisi olan Merkürün Balık burcunda başlayacak seyri ve kendi kazanımlarınız konusunda sizi destekleyici olan Jüpiter gezegeninin etkisini de hesaba katarsak şansımız oldukça yüksek gibi görünmekte. Ancak ben bu konuda temkinli düşünmenizden yanayım. Nitekim sizlerden aldığım maillerde görüyorum ki çoğunluk olarak hala belirsizlikler yaşayanlarınız var. O nedenle hem dikkatli olalım hem de şansımızı iyi kullanmak için bazı noktalara önem verelim. Güzel bir şeyler olursa zaten sorun yok, tadını çıkarırız. Şimdi gelin bu noktaları beraberce odaklanalım. Öncelikle dışarıdan elde etmeyi düşündüğünüz gelirlerle alakalı olarak tarafsız ve objektif düşünmek gerektiğini gösteriyor. Çünkü bu konuyu ne kadar az ciddiye alırsanız o denli sıkılmanız mümkün. Yani çıkarlarınızı iyi kollamak son derece önemli. Bu tarihlerde detayları asla gözden kaçırmamak lazım. Parasal konularda söylenenlere veya size söz verilenlere göre değil, elinizdeki miktara göre düşünmek gerekiyor. Hayali projeler, planlardan ziyade gerçekçi kazanımların peşinden gitmek gerekiyor. Yani adımınızı attığınız bir konuda, şu anki duruma değil, ilerisine bakarak hareket etmek faydalı.

Yine bu etki altında hayaller çok zengin. Yani şuradan şu gelir, buradan da bu gelirse tarzı geniş zamanlı ve tam olarak belli olmayan ama umut edilen kazançlar ön planda. Kendinizi ifade ederken konuşmalarınız yani parasal mevzularda genel olarak belli bir iyimserlik söz konusu. Sorunları görmezden gelmek veya olabilecek zorlukları düşünmek dahi istemeyebilirsiniz. Tabi ki pozitif düşünmek gayet iyidir. Kaldı ki Jüpiter gezegeninin Balık burcu seyri bize bu konuda destektir. Fakat yorumun başında da söylediğim gibi ben deyim yerindeyse, dereyi görmeden paçaları sıvamanızdan yana değilim. Benim önerim öncelikle size ne teklif sunuluyorsa sunulsun veya önünüze ne fırsat çıkıyorsa çıksın bunu belli bir ciddiyete dökmeniz. Yani lafla peynir gemisi yürümeyeceğini veya bu bakış açısıyla herhangi bir girişimde bulunmanın mümkün olmayacağını anlamanız. Herşeyi garanti altına almaya çalışmanız, kazancınızın sürekliliği açısından önemli gözüküyor. Hayal kırıklığına uğramamak için her türlü önleminizi alın, olur da bir şey gerçekleşmezse en azından tahmin etmiştim diyebilirsiniz. Belirttiğim noktaları dikkat edilerek yüründüğü zaman, doğal olarak Jüpiter gezegenini size sunacağı fırsatları abartısız, bilinçli bir şekilde kullanmış olursunuz.

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında ise, Merkür yani kazanç evinizin yönetici gezegeninin Koç burcu seyri, maddi konularda direkt yaklaşımlar içinde olmanız, hakkınız olanı alabilmek için hırsla başla çalışmanızın önemini işaret etmekte. İletişimde ne denli sakin, akıllıca hareket edebilirseniz emin olunuz ki, bunun sonucu menfaatinizedir. Yepyeni fikirlerle ve değişik projelerle otoritelerinizin karşısına çıkmak için bu süreci iyi değerlendirmeye bakın. Bol bol çalışın ve mesleki konularda bulunduğunuz alanda söz sahibi olmaya bakın. Bu geliriniz açısından son derece faydalı olabilir. Değişik ve ilginç öneriler için hazırlıklar yapın. Çevrenizdeki insanlarla işbirliği halinde olmayı unutmayın. Ayrıca bu seyir altında, partnerinize de destek olmaya çalışın ve onun yapmayı düşündüğü yeniliklerde yanında olun. Çünkü onunla alakalı bir gelişme sizi de yakından ilgilendirebilir. Ortaklaşa düşünmek üzerinizdeki yükü hafiflettiği gibi, size de farklı ufuklar kazandırabilir. Gördüğünüz gibi Mart ayı finansal alanda gerçekçi olmanın ve girişimde bulunmadan önce akıllıca düşünmenin, agresif ve bencil hareket etmemenin zamanı olarak önem taşıyor.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-9-10-14-15-23-24-27-28

Zayıf Enerjili Günler : 11-12-13-19-2025-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :6-7-8

Aşkta Şanslı Günler :14-15

Yeniay : 4-5

(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :19-20

(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

*******

Yay Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Venüs gezegeninin de Aşk evinizden geçecek oluşu aynı Güneşin etkisinde olduğu gibi yeni başlangıçlar ve yenilik anlamı taşımakta. Macera ve aktif aşk hayatınızı besleyecek bu görünüm, yeniden doğum gibi bir durumdur. Haz duygunuz, yenilenme gücünüz gayet ön planda olup, kendinizi doğal, içgüdüsel ve tazeliklerle dolu hissedebilirsiniz. Baharın sanki yüreğinizin içinde açtığı bir dönemdir. Anlık tepkilerinizle o denli coşkulu ve neşeli haliniz vardır ki, sizinle birlikte olan kişinin mutsuz ve keyifsiz olması her zamanki gibi mümkün değildir. Bu görünümün oluştuğu tarihten on gün sonra Merkür ve daha sonra Güneşin Koç burcunda ilerlemeye başlaması, iletişim yoluyla gayet hızlı, keyifli bir dönemin yaşanabileceğini ve bu süreçte kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebileceğinizi göstermekte. Ancak bu enerjinin etkisi altında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da bulunmakta. Bunları söylemeden geçemeyeceğim. Söz gelimi yeni bir ilişkiye başladığınızda sabırlı davranmanız mümkün olmayabilir. Uzun vadeli bir aşk yaşamak pek enderdir. Ancak birlikte olacağınız kişiyle eşleşim haritanızda kadersel bir bağ varsa, başlayan ilişkinin uzun vadeli olabileceğini söylemek mümkündür. İlişkisi düzgün seyreden kişiler açısından bu enerjinin anlamı ise, tensel uyumunuzun daha da yoğunlaşması anlamına gelir. Koç burcu dönemlerinde sorunlarla uğraşmak yerine hayatın güzelliklerinin keşfedilmesi ve tadılması önemlidir. Özellikle ateşli dürtülerinizi doyurmak, yeni keşiflerde bulunmak, erotizmin uç noktalarında dolaşmak açısından bu seyir, hayatın acı gerçeklerine, kendi içindeki disiplinine başkaldırı anlamındadır. Yani o yok bu yok ama en azından hoş bir zaman geçirebileceğim diye düşünebilirsiniz.

Bu transitler devam ederken, kafanızın içinde eskiyle alakalı paylaşımlar konusu hala soru işareti oluşturabilir. Kısaca belirsizlikler devam etmektedir. Karşınızdaki insanın sizin için ne düşündüğünden ziyade, sizin ne istediğiniz çok daha önemlidir. Davranışlarınıza pek dikkat etmek gereği duymadığınız için, olabilecek herhangi bir problemin size hatırlatılması sadece o an için önem taşır, düzeltilme yolunda herhangi bir emek harcanmaz. Kendinizi ilişkiniz olsa dahi, sınırlanmış hissettiğiniz anda sıkılmaya başlayabilirsiniz. Venüs Koç burcunda bireysel egonun ilişki yoluyla karşınızdaki insana dayatılması anlamı taşımaktadır. Fakat işin ilginç yanı, aldırmaz görünmenize rağmen yüreğinizin bir yanı herşeyin farkındadır fakat bunu belli etmenin, gücünüzü azaltabileceğini düşünmenizdir. Bu arada olabilecek sorunlarda içinizden gelip bir şeyleri düzeltmeye çalıştığınızda karşınızdaki insan bunu reddederse öfkelenmeniz mümkündür. Özetle Aşk hayatınızın canlanması, bahar gibi coşkulanması, tazelenmesi ve yenilenmesi bu süreçte siz Yaylar için gayet neşeli bir dönem olarak uygun bir zamandır.

İlişkisi sorunlu olanlar açısından bu sürecin en önemli etkisi, bencil tarafımızın ortaya çıkışıdır. Diama biz haklıyızdır ve isteklerimiz kesinkes kabul edilmelidir. İşte böyle durumlarda problemler halledilmediği gibi daha da büyüyebilir. İlişkisi sağlam olan Yay, eğer anlayışlı bir kişiyle sorun çıkmaz. Fakat tam tersine haksızlıklara gelemeyen bir kişiyle beraberse, doğal olarak gerilim yaşanabilir. Ancak şu var ki, her tartışma, aradaki tutkuyu tensel arzuları körükleyici bir etki yaratarak sizi yeniden bir araya getirir. Bu ne kadar sağlıklı bir durumdur. Tartışılır bir durum. Hep şunu söylerim, her Aşk kendi hikayesini yazar diye. Eğer ilişkinizin mayasında bu tarz bir özellik varsa bu hikaye böyle sürer gider.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin aktif enerjisi ve Aslan burcundaki Mars gezegeninin düz seyrine geçişiyle açığa çıkan istek gücünü hesaba katarsak, aşk açısından yılın joker anlamındaki en olumlu dönemlerinden birini yaşayabilirsiniz dersem abartmamış olurum. Sadece bunla da kalmıyor Venüs gibi aşkın işareti olan gezegeninin de aşk evinizde seyredecek oluşu, kelimenin tam anlamıyla bir karnaval yaşayabilirsiniz. Bunları sırasıyla ele alacağız. Önce Güneş gezegeninin etkisinden söz etmek istiyorum. Başta zevk aldığınız her konuda olmak üzere, içinizden geleni geldiği gibi ifade edebileceğiniz bir süreçtesiniz. Aşkta fethetme, gücünüzü göstererek alkış alma, etrafınızdaki insanları etkileme ve öncü enerjinizle arzuladığınız herşeyi elde edebilirsiniz. Yalnız minik bir uyarıda bulunmak isterim. Bu enerji altında zaten doğal yapınızda bulunan macera duygunuzu iki hatta üç misli artabilir. Yani sizi elde avuçta tutmak neredeyse imkansızdır. Çünkü Güneş Koç burcu seyirleri daima öte atılmak ve istediğini almak anlamına gelir. Karşı cins üzerinde öyle bir çekiliciliğiniz vardır ki, size hayır diyecek çok az insan bulunur. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için yaratıcı faaliyetlerde bulunmak, çevrenizde değer verdiğiniz insanları sıcaklığınızla sarmalamak son derece faydalıdır. İradenizi kaybetmeden olgun bir şekilde davranırsanız, aşkı yüreğinizin derinliklerinde hissedebilir, uzun ömürlü kılabilir ve hayatın ne kadar güzel olduğuna onlarca kez şahit olabilirsiniz. Bu geçici ancak fazlasıyla coşkulu bu dönemi nasıl geçireceğiniz, aşka bakış açınıza, yaşadığınız ilişkiye, içinde bulunduğunuz duruma göre şekillenebilir. Fakat şu var ki, bu dönemin lezzeti, hissedilen duygular epey bir süre unutulmaz.

İş ve Kariyer

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye başlayacak, kariyer evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin seyri önemli gözüküyor. Bu etki altında, iş hayatınızla alakalı konuların eviniz alanı içinde görüşülmesi, tarafsız ve gerçekçi bir şekilde ele alınması mutlaka lazım. Yani iş güvenceniz varsa, doğal olarak evinizdeki huzur da o denli yüksek demektir. Kimileriniz bu dönemde iş yaşamınızla alakalı konularda hayalci bir bakış açısı içinde olabilirsiniz. Durduğunuz nokta ve geleceğinizle alakalı olarak elinizde somut bir şey olmamasına rağmen, varmış gibi hareket etmek nasıl sakıncalıysa hayattan ümidinizi kaybetmek de o denli yanlıştır. Günümüz dünyasında iş güvenliğimizin tam olduğunu söylemek zor. Kapanan iş yerleri veya sektörde yaşanan olumsuzluklar işsiz ordusuna her yıl yeni kişiler eklenmesine neden oluyor. Bu yıl yöneticiniz Jüpiterin Balık burcundaki güçlü yansıması altında daha rahatız yani geçtiğimiz yıla göre şanslısınız. Ancak her Yay burcu iş hayatında sorun yaşamıyor dememiz mümkün değil. Böyle durumlarda iş başvurusunda bulunmayı ihmal etmeyin ve girişimcilikten vazgeçmeyin. Beklemede kalsanız bile yılgınlık göstermeyin. Mutlaka bir cevap alacağını biliniz.

17 Mart-2 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeninin etkisi altında kendinizi daha güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Burcunuzla genel olarak uyumlu olan bu etki altında, özellikle üstünde durmanız gereken en önemli nokta, hedeflerinizin farkında olmak ve buna göre kendinizi sözel açıdan güçlü bir şekilde ifade etmeye çalışmak. Çünkü bu enerjiyi doğru manada kullanabilirseniz hem işinizle alakalı konularda ileri adımlar atabilirsiniz hem de sizin cesaretinizden faydalanacak insanlara destek verebilirsiniz. Benim önerim, girişimlerde bulunmayı(iş sorununuz varsa)ihmal etmeyin, yaratıcı düşünmeye çalışın. Bu tarihler arasında zekanızı ve yaratıcı gücünüzü açığa çıkaracak şekilde hareket ederseniz, iyi bir dille kendinizi ortaya koyabilirseniz planlarınızı yürürlüğe koymanız mümkün olur. Bir iş teklifi alırsanız öncelikle, herşeyi ben bilirim havasına girmeyin. Mütevazi fakat kendinden emin bir duruşunuz olsun. Eğer çalışan bir kişiyseniz yine bu dönemde iletişim konusunda yeri geldiğinde dinlemeyi ve etrafınızdaki insanların söyledikleriyle kendi düşündüklerini karşılaştırarak hareket etmeyi de ihmal etmeyin. Çünkü akıl akıldan üstündür derler. Birazdan izah edeceğim, Mars gezegeninin Aslan burcu seyri, 10 Mart itibariyle İfade gücünüzü yükselticidir ve kendinize olan güven duygunuzu arttırır. Umarım tüm Yaylar bu enerjilerden olumlu istifade eder.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi sona ermiş ve Aslan burcunda düz seyrine devam edecek olan Mars gezegeninin seyri önemini korumakta. Bildiğiniz gibi Mars geçtiğimiz Aralık ayından bu yana mücadele gücümüzü azaltmış, belli bir amaç üzerinde ilerlememiz pek mümkün olmamıştı. Şimdi bu güce fazlasıyla sahibiz. Bu süreçte sizler yüksek eğitiminizi tamamlayarak ihtisaslaşmak üzere yurtdışıyla temasa geçebilirsiniz. Bu size yeni bir iş imkanı kazandırabilir. Uzmanlaşmak adına sınavlara katılabilir, yüksek kadrolarda görev alabilirsiniz. Yurtdışındaki iş imkanlarını araştırabilir hatta doğum haritanızda böyle bir enerji varsa, oraya yerleşebilir ve yaşamınızın en az iki yılı için yeni bir döneme adım atabilirsiniz. Yaratıcılık gücünüzden yararlanarak kendinizi ifade edebileceğiniz sanat, spor, gezi, turizm, seyahat, eğlence dünyası, medya hayatı, yayın ve yayımcılık, yabancı dil, spekülasyon gibi konularda girişimde bulunabilirsiniz. Bildiğiniz gibi yüksekokul sınavları Haziran ayında yapılacak. Şimdi bu enerjiyi arkanıza alarak sıkı bir şekilde çalışmalarınızı sürdürünüz. Sınavlara çok iyi hazırlanır, kendinize olan güveninizi kaybetmeden ve geleceğiniz adına düşünerek disiplinli bir şekilde çalışırsanız büyük bir ihtimal bu sınavdan yüz akıyla çıkabilirsiniz. Bu sizin yaşamınız için en az iki yıllık veya daha yüksek bir dönemin başlangıcı olabilir. Sesinizi duyurmak için öncelikle geniş bir çevrede yaşamanız gerekebilir. Bu süreçte başka bir yere taşınabilir, değişik insanlarla tanışabilir, hatta hayatınıza girecek bir kişi sayesinde hayatınızı farklı bir ortamda sürdürmeye başlayabilirsiniz. Yabancı dilinizi geliştirmek için rehberlik çalışmalarına başlayabilirsizin veya bir yabancı dil öğrenmek için bizzat yurt dışına gidebilirsiniz. Kurs programına katılabilir, yabancılarla yazışabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Burada önemli olan geniş düşünmek, inatçı olmamak, uzman görüşlerine başvurmak, görüşlerinizi fanatik bir biçimde sergilememek, insanlarla olan iletişiminizi güçlü tutmaktır.

Para Konuları

Belki tekrar olacak ama geçen yıldan bu yana Terazi burcunda ilerleyen Satürn hakkında size şunu söylüyorum. Satürn gezegeninin Terazi burcu seyrinde karşınıza epeyce fırsat ve olanak çıkarabilir. Bu enerji hem ileriye dönük hedefleriniz için çaba sarfetmeyi hem de maddi konularda özgür hareket edebilmenin yolunu öğretecek. Bu öğretilerin başında grup faaliyetleri yoluyla kazanım başta geliyor. Çeşitli insanlarla tanışarak elele hareket etmeyi ve nefsinizin isteklerine dur demeyi deneyimleyeceksiniz. İnsanlara kendinizi tanıtacak, onların beğenisini kazanacak ve bunları maddi kazanca döndürmeyi öğreneceksiniz. Eğer ortaklaşa çalışmayı reddederseniz herşeyde ben bilirim derseniz, dağınık ve istikrarsız olursanız karşınıza çıkan engeller en yoğun şekilde maddi alanda sıkılmanıza neden olur. Benim önerim, hem başkalarına destek olmanız hem mücadeleden yılmamanız hem de işbirliği yapmayı öğrenmeniz. Bütün bunlara kendinizi şimdiden alıştırmanız faydalıdır.

İşte bütün bunların tam olarak yerine oturması için önümüzde 2.5 yıllık bir dönem var. Kimileriniz hemen, bazılarınız altı ay içinde, bir kısmınız bir yıl derken bu enerjinin etkisini yavaş yavaş yaşayabilirsiniz. Satürn sabır demektir. Eğer sabırlı olursanız, dengenizi iyi korur, sistemli çalışmaya devam ederseniz özellikle Temmuz sonundan itibaren daha rahat yaşamaya başlarsınız. Neden Temmuz? Çünkü Satürn gezegeni düz olarak Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak. Geri hareket ise tüm işlerinizi gözden geçirmeniz, elinize geçenleri tutmanız, sabırlı olmanızdır. Kısa seyirli Güneş, Venüs, Mars, Merkür ve hatta 2.5 gün süren Ay gezegenleriyle görünüm oluşturduğunda günlük, aylık, yıllık yorumlarınızda sizleri bilgilendirmekteyim.

Mart ayına bu anlamda baktığımızda Satürnle karşıtlık oluşturacak üç gezegeninin sırasıyla, 7 Mart Venüs, 17 Mart Merkür ve 20 Mart tarihleri itibariyle Terazi burcunda geri hareketini sürdürmekte olan Satürn gezegenine şöyle bir bakış attıklarını görmekteyiz. Ancak bu bakışın tüm ay boyunca çok büyük bir mali kriz veya para kayıbı gibi durumlar yaratacağını söyleyemem. Ancak ay sonuna doğru Venüsün 180 derecelik açıyla Satürnle görünüm oluşturması söz konusu. Ancak bu durumun sizler açısından anlamı, geçmişte yaşanan mali sıkıntılarınızı unutmamanız ve elinizdeki paranıza sahip çıkmanız veyahut da risk almaktan kaçınmanızdır. Bu arada Mars gezegeninin tüm ay boyunca, para yöneticiniz Satürnle tatlı ve ahenkli bir açı oluşturması kimi zaman hesabınızı kaçırmanız anlamına gelebilir. Çünkü Mars Aslan burcunda gösterişi sever. İnsan ister istemez takı, mücevherat, spor aktiviteleri, sanatsal konular, çocuklarla alakalı meseleler, eğlence hayatı, şans oyunları, aşk, giyim ve lüks malzemeler, gezi gibi konulara ekstradan para harcayabilir. Dikkatli olmakta fayda var. Bir de Mars gezegeninin geri hareketinin bittiğini düşünürsek, Yay gibi coşkulu birinin maddi konularda pusulayı şaşırması kolaydır.

Mars enerjisinin olumsuz tarafından bahsettik. Ancak para evinizin yöneticisiyle uyumlu açıları, istek ve mücadele gücünüzün uzun aylar sonra açığa çıkması anlamı taşıdığından sizi itekleyici bir faktör olarak emrinize amadedir. Tabii ki dozunda kullanabilirsek. Ayrıca unutmayalım ki, Satürn hala geri harekette. Yani uzun vadeli bir projenin tam olarak yerine oturması için Temmuz sonunu beklemek gerekiyor. Aylık yorumlar kişiye özel yazılmadığı için, doğal olarak her Yay burcu maddi sıkıntı içinde diyemeyiz. Ancak biz enerjilerin genele olan etkisini gözardı etmeyecek şekilde hareket etmeliyiz.

Maddi konularda üzerinde durmamız gereken bir başka oluşum, başkaları kaynaklı gelir evinizin yöneticisi Ay gezegeninin Yeniay ve Dolunay etkileridir. Bu ay Yeniay 15 Mart tarihinde Balık burcunda meydana geliyor. Demek oluyor ki, aile yardımı söz konusu. Eğer erkekseniz bu babanız, bayansanız anneniz tarafından desteklenmeniz anlamına gelmekte. Diyelim ki kıymetli varlıklarınızın böyle bir yardımı söz konusu değil. O zaman bu durum yuvanızı birlikte paylaştığınız kişiler tarafından desteklenmeniz anlamına gelebilir. Bu yeniay, evinizle alakalı bir değişimin de işareti olabilir. Bir eşya değişimi, yeni bir eve taşınmak, ev içinde yapılacak onarım gibi. Bir başka etkisi, ilahi bir yardım anlamında olabilir. Hani bazen deriz ya, bu ay kısmetim paradan yana açıktı diye. İşte Balık burcundaki Yeniay buna benzer bir ilahi yardımın sizi bulması anlamına gelebilir. Hayırlısı olsun diyelim.

31 Mart tarihindeki Dolunay ise Terazi burcunda gerçekleşecek. Bu Dolunayın anlamı ise, ortaklaşa işler konusunda sistemli ve planlı hareket etmeniz, acil kararlar vermemeniz, sen ve ben demek yerine biz demeyi başarmanızdır. Bu ister iş ortaklığınız isterse ilişkileriniz anlamında olsun elbirliğinde bulunmak şart.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-11-12-13-16-17-18-25-26-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 1-14-15-21-22-27-28

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :9-10

Aşkta Şanslı Günler :16-17-18

Yeniay : 6-7-8

(Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

*****

Oğlak Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda seyrine başlayacak Venüs gezegeni, gerek ilişki kurma tarzınız gerekse aşk konusunda kimi zaman kontrol dışı tepkilerde bulunabileceğinizi gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, iç dünyanızda hakimiyeti elinizde tutma arzunuzdur. Egonuz gereği kimsenin üzerinizde hakimiyet kurmasından hoşlanmazsınız. Bu ister eşiniz ister sevgiliniz isterse çocuğunuz olsun farketmez genel hatlarıyla bu şekildedir. Aşka bakış açınız ilişkinizdeki tutkunun derecesine göre kimi Oğlaklar bu tarih başladığında, yuvasını koruma iç güdüsüyle hareket ettiğinden her türlü tedbiri almak isteyebilir. Özellikle genç kardeşlerimizin bu dönemde, aşk hayatlarıyla alakalı olarak aileleriyle çatıştıklarına sıkça şahit olmaktayız. Kimi Oğlaklarda ise durum daha farklı gelişebilir. Aşk konusunda baskın bir rol oynayarak, karşısındaki kişinin olabilecek zararlarına karşı korunmayı tercih edebilirler. Çünkü bir Oğlak için güvenliği son derece önemlidir. Partnerinin yanlış bir tutumu, sadakatsizliği karşısında oldukça yaralanabilir bunu gurur meselesi yapabilir. Venüs Koç burcu dönemlerinde genel olarak yeniliklerde bulunmak, ilerlemek öncülük ederek ilişkilerindeki değişimi sağlamak önemlidir. İşte bu nedenle bazı Oğlaklar, partnerlerini harekete geçirmek için önder tavırlar sergileyebilirler. Bunu böyle yapmalısın veya şu işi şöyle yapmalısın tarzında konuşabilirler. İlişkisi yeni başlayanlar ise, geçmişte yaşadıkları tecrübeleri göz önüne alarak daha dikkatli davranabilirler.

Peki bu enerji altında bir Oğlak ilişkisinde nelere dikkat etmelidir. Öncelikle sakinliğini, ciddiyetini ve nezaketini korumalıdır. Şartlar istediği gibi gitmese de, bunun kendisi için hayırlı olduğunun bilinciyle hareket etmelidir. Sorunları mantık çerçevesi içinde çözmeye çalışmalıdır. Böylece dönemi sorunsuz geçirebilir. Aslında şöyle bir düşünürsek bu dönemin ana konusunda, dürüstlüğün ve samimiyetin sizin hayatınızda ne kadar önemli olduğunun altı çizilmektedir. O nedenle, birlikte olduğunuz kişinin, size ve beraberliğinize verdiği önemi davranışları, sözleri ve kararlılığıyla göstermesi gerekecektir. Eğer bu konuda yanlış bir tutumu olursa duruma gayet keskin bir şekilde olaya el koyabilir ve ona yaptığı yanlışlığı telafi etmesi gerektiğini belirtebilirsiniz. Venüs Koç burcu seyirlerinde bütün bunlar gayet doğaldır. Aşkı ifade ediş tarzınız her ne kadar sertlik içerse de, eğer birlikte olduğunuz kişi sizi rahatlatabilecek kadar sabırlı ve düzgün bir kişiyse onu yüreğinizde şahlandırmanız hatta kanatlarınızın altına almanız mümkündür.

Aşk bile olsa, doğru, düzgün ve sistemli yaşanmalıdır. İlişkinin süresi bir Oğlak için gayet değerlidir. Çünkü güvensiz bir yapıda uzun süre nefes alması mümkün olmadığı için, eğer beraberlik senelere dayanan bir ortaklık ise, bu ilişkinin temeli de güçlü atılmış veya kadersel olmuş diye düşünülebilir. Oğlak beraberliği adına her zaman sabır göstermeye ve partnerini yüceltmeye sevdalıdır. Oğlakla yaşamak ilerlemek anlamında olduğundan, yıllarca birlikte olduğu partnerinde en ufak bir gelişme göremediğinde bunu diğer burç mensuplarına göre daha hazin bir şekilde değerlendirebilir.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında devam edecek edecek Güneş gezegeninin Koç burcu seyri, Oğlaklar açısından zorlayıcıdır. Bu süreçte partnerinin yuvadaki huzuru, güvenliği ve bütünlüğü sağlaması, sorumluluklarını yerine getirmesi ve anlayışlı olması gerekecektir. Peki partner buna yanaşacak durumda mı ? zor gibi. İyi de bu durumda tartışmak ve huzuru bozmak mı gerekiyor. Hayır. O zaman yapılması gereken yaşadığınız ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki yerini iyi belirlemeniz lazım. Eğer bu noktaya gelene kadar türlü badirelerden geçmiş, bir temel oluşturmuş ve yüreğinizdeki sevgiyle yol almış iseniz elbirliğiyle bu süreci gayet güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bunun tam tersi durumda, kendi yapısı gereği zaten pasif biri ise, o zaman kızmaya hakkınız yok. Zaten en başından beri kişiliği bu diyerek olgunlukla karşılamak gerekiyor. Aslında süreci nasıl geçireceğiniz, tamamen aranızdaki paylaşımın niteliğine bağlı olarak şekillenecektir. Kimi çiftlerde sorun bile yaratmaz, bazılarında çatışmalar yaşanabilir, bir kısmında tek taraflı anlayışla geçiştirilir. Ancak çoktan beri sorunlu olanlar ve artık beraberliklerini devam ettirmek istemeyenler için bir final anlamı taşıyabilir. Yapılması gereken, karşınızdaki kişinin ne anlam ifade ettiğini iyi bilmek ve ona göre tavır almak. Bu tespitin yapılması için tabii ki gerçekçi ve tarafsız bir şekilde düşünmek gerekiyor.

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin Balık burcu seyri iletişim, girişim, iş yapma beceriniz, hangi yolda ilerlemeniz gerektiği konularında kendinizi aşabilmek ve farkındalık yaratabilmek açısından destekleyicidir. Bu tarihler arasında esnek düşünmeniz, bulunduğunuz ortama ve duruma göre uyum sağlamanız, hedefinize erişmek için hayal dünyasında kaybolmadan ilerlemeniz gerektiğini anlarsınız. Ancak bu enerji altında en önemli nokta, mantıklı düşünmektir. Çünkü iş hayatıyla ilgili konularda yaşanabilecek zorluklar, rehavet duygusu kimi zaman sizi girişimci olmaktan alıkoyabilir. Ancak 15 Mart tarihinde bu alanda meydana gelecek Balık burcu yeniayı size yardımcıdır. Böylece ilahi bir yardımla çerçevelenebilir, toparlanabilirsiniz. Ayrıca Jüpiterin desteği altında gerçekleşen bu yeniay ummadığınız yerlerden yardım görmeniz anlamına da gelir. O zaman hemen Mart ayının başından itibaren kendinizi sıkı bir çalışmaya, ümidinizi kaybetmeden kendinize güvenmeye alıştırın. Yeniayın güçlü titreşimlerinden yararlanarak ideallerinizi gerçekleştirmek için var gücünüzle hedefinize kitlenin. Çünkü bu enerji olumlu yönüyle kullanıldığında kişinin yaratıcılık gücünü açığa çıkarır ve vizyonunu yükseltir.

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında Balık burcunda seyredecek Merkür gezegeninin seyri esnasında mantıklı düşünmek kimi zaman zor olabilir. Görmek ve duymak istediklerimize, gerçeklerden daha fazla önem verebiliriz. Yani sorunlar ele alınarak çözülecek yerde tam tersine kaçış göstermek mümkündür. Öğrenme, iletişim, algılama konularında yanılmalar yaşanabilir. Bizim umduklarımız ile ortadaki gerçekler arasında farklılıklar oluşabilir. Böyle bir durumda kendimizi ayarlamamız şarttır. Bu ayarlamada sezgileriniz ve çevrenizle olan güçlü ilişkileriniz, inancınız büyük rol oynar. Etrafınızdaki insanlardan destek görmeniz ve işinizle alakalı mevzularda size yardımcı olmaları mümkündür. İş hayatında beraber çalıştığınız kişilere destek olabilir, fikirlerinizi hoş bir şekilde açıklayabilir ve onlarla iyi geçinmeye çalışabilirsiniz. Bu süreçte, tarafsız ve objektif davranmaya çalışmanız faydalıdır. Çünkü bu sizi, hem iş hayatında yanılmaktan hem de ileri adımlar atarken, başkaları tarafından etkilenmekten koruyabilir. Birlikte aynı iş yerinde çalıştığınız kişilerle iletişiminizi mutlaka güçlü tutmaya çalışın. Mesleği sanat, mistizm, yazarlık, oyunculuk olanlar için bu dönem verimli geçebilir. 1 Mart sonrası iş evinizin yöneticisi Merkür, ev içindeki hareketliliğin göstergesi olduğundan faaliyetlerinizi bu tarihten itibaren evinizden de sürdürebilirsiniz. Bildiğiniz gibi, son yıllarda kadınlarımız yaratıcılıklarını gerek kendi yeteneklerini hayata geçirerek gerekse dışarıdan edindikleri ürünlerin satışlarını bizzat kendileri yaparak evlerine ek bir katkıda bulunuyorlar.

El işçiliği, güzellik ürünleri v.b gibi. Bu enerji altında düşüncelerin hayallerle süslenmesi ve bu süslemenin ortaya eser olarak çıkması mümkün olduğundan, eğer amacınız aile bütçenize katkı ise, Merkür Balık sürecinde bu işleri size önerebilirim. Hatırlarsanız aşk ve ilişkiler bölümünde size, Venüs gezegeninin Koç burcunda geri hareketinde, güçlü bir ilişki kurma biçiminiz olur demiştim. İşte o enerjiyi böyle alanlarda kullanırsanız çevrenizle daha güçlü irtibatta bulunabilirsiniz. Çalıştıkları halde geçim derdinde olanlar da yine yukarıdaki tarzda işler yaparak ek kazanç elde edebilirler. Genel olarak bu seyir altında önem vermenizi istediğim en önemli husus, şartlarınızı göz önüne alarak düzenlemelerde bulunmanızdır. Yani sizi yanıltabilecek, aklınızı çelebilecek kişilerden uzak durmakta fayda var. Siz sadece kendi gerçeğinize kitlenmek için çaba sarfediniz. Birilerinin sizin kaderinizi şekillendirmesini değil, sizin bizzat kendi yaratıcılığınızı ortaya koyarak ekmeğinizi kazanmanız gerektiğini bilin. Bu son derece önemli. Duygusal düşünmekten ziyade mantığınızı hep devrede tutunuz. Hayata küsmek yerine dört elle sarılınız. Hayatın mucizelerle dolu olduğunu unutmayınız. Çevrenizle aranıza duvarlar örmeyiniz, bilakis çevrenizle yakın temasta bulununuz. Çünkü bu size kazanç getirebilir, rahatlatmanızı sağlayabilir. İş hayatınızda sorunlar varsa, bunları yetkili kişilerle mutlaka ele alın. Kendinizden fedakarlık edercesine çalışmayın, sağlığınızı mutlaka düşünün ama sorumluluklarınızın da farkında olun. 25 Mart itibariyle Merkür Koç burcunda ilerlemeye başladığında, kendinizi çok daha iyi ifade edebilirsiniz.

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek meslek evinizin yöneticisi Venüs gezegeni hayatın güzellikleri ve keyifli yanlarından yararlanmak için çok çalışmanız, girişimci olmanız gerektiğini biliniz Bu enerjiyi bu bakış çerçevesi içinde değerlendirdiğiniz zaman kendinize yakıt eyleyebilirsiniz. Oğlaklar önlerini göremedikleri çalışmaların, güvenmedikleri projenin, sonuçta hayal kırıklığı yaşayabilecekleri işlerin peşinden koşmazlar. O yüzden diğer Toprak grubu Boğalar gibi sağlamcıdırlar. O nedenle başarıya geç yaşlarda ve adım adım ulaşırlar. Evet belki risk almamak çoğu zaman doğrudur. Ancak bazen cesur olmayı da bilmek gerekir. Tabii ki zamanı ve zemini iyi kollayarak. Mart ayındaki enerjilere şöyle bir baktığımızda kariyer evinizin yöneticisi Venüs ile çalışma ve hizmet evinizin yöneticisi Merkür Koç burcu sürecinde kendilerini sınırlamak zorunda kalmadan enerjik bir şekilde öne fırlayabilirler. Bu şekilde kullanırsanız bu zorlu enerjiyi güce dönüştürmüş olursunuz. Yalnız iş ilişkilerinde dikkatli olmanız gerekebilir. Rekabet ortamı kızışabilir, daha fazla başarılı olmak için diğer kişilerle yarışmanız gerekebilir. Eğer işiniz yoksa iş bulabilmek adına çaba sarfetmeniz gerekebilir. böyle bir durumda agresif bir görünüm çizmek yerine, sıcak ve samimi ilişkiler kurabilir, girişimci olursanız iş bulmanız çok daha kolay olabilir. Ayrıca düşündüğünüz projeleri, planları yürürlüğe koymanız kolaylaşır. Çünkü Mars gezegeni, gerek Venüs ve Güneşi gerekse Merkürü bu dönemde dispozite edecektir. Yani güçlendirecektir. Bizlere düşen kendimizi düzgün bir şekilde lanse etmek ve atak davranmaktır. Eğer elinizdeki işe, kendinize güveniyorsanız neden geri planda kalasınız ki?

Para Konuları

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında başkaları destekli para evinizin yöneticisi olan Güneş gezegeninin Balık burcu döneminde, maddi konulardaki kazançlar mesleğinizin niteliğine göre değişkenlik arzedebilir. Yukarıdaki iş ve kariyer bölümünde sizlere bazı meslek dallarından söz etmiştim. Bu türlü aktivitelerin parasal açıdan yararını bir kez daha tekrarlamak isterim. Güneş astrolojik açıdan kendimizi ifade etme gücümüz olduğu kadar siz Oğlakların, başkaları kaynaklı gelir evinizin de yöneticisi olduğu için seyirleri son derece önemlidir. Güneş bu tarihler arasında finansal konularda yakın çevrenizle olan her türlü ilişkinizin önemini göstermektedir. Yani kazancımızın bir kısmını iletişim, eğitim hayatı, girişimler, yolculuklar, bağlantılar yoluyla elde etmeniz mümkün olduğu gibi kardeşleriniz, aileniz de geçici olsa da yardımcı olabilir. Yalnız bu etki altında dikkat edilecek husus, maddi konularda tarafsız hareket etmeye çalışmak ve herşeyi gerçekçi bir bakış açısıyla gözlemlemektir. Çünkü iyimser yaklaşımların yanıltıcı olması mümkündür. Bu durumu gözardı etmememiz gerekir.

Biz temkinli olalım da gerisi kolay diyorum. Evet dediğim gibi size parasal açıdan yanaşan ve destek olacağını söyleyen veyahut herhangi bir teklifte bulunup hallederiz diyen insanlara dikkat edin. Bu kişiler sözlerinde ne kadar durabilirler. Bu son derece önemli. Karşınıza çıkabilecek işler veya bizzat başvurularınızda parasal konuları en başında konuşmak mantıklıdır. İşinizle ilgili sıkıntılarınızda ise, işinizi sağlama almadan ani kararlar vermeyiniz. Ayrıca paranızı dikkatli kullanmanız son derece önemli. İş ve kariyer bölümünde bahsi geçen meslekler maddi kazanç bakımından hakikaten etkili gözüküyor. Tabi ki tüm Oğlakların bu meslek grubunda olması veya bunla uğraşması diye bir şey söz konusu olamaz. Ayrıca bunlardan gelecek gelirin düzenli olması için uzun zaman sabır gösterilmesi ve üzerinde uğraşılması gerekir. Bu tarihler arasında para konusunda inişli çıkışlı durumların oluşması mümkün. Bu ise paramızı idareli kullanmamız ve bütçemizi iyi düzenlememiz gerektiğini gösteriyor. 20 Mart-20 Nisan arasında Güneş gezegeninin Koç burcu seyir zamanlarında ise, evin ihtiyaçları veya evle alakalı konularda paraya ihtiyaç duyabilir veya yenilikte bulunacakların dışarıdan kaynak arayışına geçmeleri mümkündür. Bir aile büyüğünüzün desteğini görebilirsiniz veya eviniz sınırları içinde yapacağınız yeni uğraşılardan para kazanabilirsiniz.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-9-10-14-15-19-20-27-28

Zayıf Enerjili Günler : 2-3-16-17-18-23-24-29-30-31

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :11-12-13

Aşkta Şanslı Günler :19-20

Yeniay :9-10

(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :23-24

(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

****

Kova Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında aşk hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Venüs gezegeninin Koç burcu seyri diğer burçlar için olduğu gibi sizin için de önemli bir enerjidir. Doğal yapınız gereği aşk yaşamaktan, aşkla coşmaktan ve macera duygusuyla hareket etmekten hoşlanan bir kişiyseniz, bu enerji dönemi sizin için biçilmiş kaftandır. Koç burcunda içgüdüsel arzuları yoğunlaştıran bir titreşim yaratan Venüs aşk konusunda sorumluluk almak yerine arzularınızın tatminini daha fazla ön planda tutmanızı sağlayıcı olabilir. Bu yüzden de cinsel ağırlıklı kurulabilecek ilişkileri de gösterebilir. Daha önce de belirttiğim gibi bu süreçte yaşanan ilişkilerin temelinde tutkular ön planda olduğundan, beraberliğin uzun süreli olmasından ziyade, doyuma çabucak ulaşan istekler daha fazla önemsenebilir. Bu yüzden de, herhangi bir problemde sabır gösterilmesi mümkün olmayabilir. Ayrıca Venüs evliliklerle birebir alakalı bir gezegen olduğundan bu süreçte dikkatli olunması gerekebilir. Aşk hayatı açısından bu bir sorun oluşturmayabilir, sonuçta her iki kişi de belirli bir süreyi paylaşıp ayrılabilirler. Fakat konu evlilik ve ciddi ilişki olunca tabi ki dikkatli olmak gerekir. Çünkü böyle bir Venüs sorunlar karşısında sabırsız olmanıza, kırgınlık yaratılmasına ve koparıcı tarzda agresif tepkilerde bulunmanıza neden olabilir.

20 Mart-20 Nisan tarihleri iletişim ve haberleşme evinizden geçecek Güneş gezegeni, bu seyrini Koç burcunda gerçekleştireceğinden burcunuzla uyumlu bir görünüm oluşturmakta. Bu zaman dilimi içinde, gerek konuşma şekliniz ve gerekse davranışlarınızla kendinizi dış dünyada ifade edişiniz dürüst ve son derece doğaldır. Yani birilerine kendinizi beğendirmek gibi bir arzunuz yoktur. Eğer ilişkinizde bir haksızlık, elinize batan bir diken varsa, sesinizi çıkarırsınız. Ayrıca isteklerinizi, fikirlerinizi kolaylıkla dile getirebilir, kimi zaman sözlerinizi bir silah gibi kullanarak partneriniz ve çevreniz üzerinde etkili olmaya çalışabilirsiniz. Aktif kimlikte insanlarla irtibatta bulunmak hoşunuza gidebilir, özellikle genç ruhlu veya genç yaşta kişilerle daha iyi anlaşabilirsiniz. Enerjinizin yüksek olduğu bu devrede, oldukça hevesli ve coşkunsunuz. Kovalar için özgürlük kavramı ve hızlılık son derece önemlidir. Mart ayı bu anlamda tam da beklediğiniz fırsatlarla dolu. Kimi burçlar için Koç burcunda ilerleyen gezegenlerin yaydığı ateşli titreşim zor olsa da, Kovalar için bu kolaylıkla gücü dönüştürebilecek joker enerjilerdir. Fikirlerinizi, kendinizi ifade etmenizin önünde engel bırakmayan bu enerjiyi ben yine de, dikkatli olarak belirli dozlarda kullanmanızı öneriyorum. Sinirlilik, sürekli sizin gibi düşünülmesini bekleme şeklinde uygularsanız olumsuz durumlara yol açabilirsiniz. Dürtüsel davranışların ön planda olacağı bu enerjiler altında, karşı cinsle veya yakınlarınızla iletişimde bulunurken bu böyle olmalı, ben böyle olmasını istiyorum tarzında konuşmak yerine, ben şöyle düşünüyorum sen de istersen uygulayabiliriz şeklinde konuşmak gayet olumludur. Yüksek heyecan kimi zaman macera arzunuzu körükleyebilir.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi bitmiş düz olarak yoluna devam eden Mars Aslan burcu seyrinin olabilecek etkileri ve yapılması gerekenlerden önce kısa bir bilgi vermek isterim. Mars Astrolojide mücadele, istek gücü ve savaşma şeklimizi gösteren son derece eril bir güçtür. Mars duygusallık, cömertlik, hassasiyet veya sevgiyi değil, aksine sertliği, kavgayı, tartışmayı, karşı karşıya gelmeyi simgeler. Mars gezegeninin geçtiği yaşam alanında cesaret saldırganlığa, istekler tutkuya, her türlü etki tepkiye dönüşür. Amaç kazanmaktır, ayakta kalmaktır, kendini ortaya koyarak ifade etmektir. Böyle zamanlarda, sakin olmak zordur. Ancak, geçtiği yaşam alanı, ilişkinizle birebir alakalı ise, tabii ki durup mantıklı bir şekilde düşünmek lazımdır. Yoksa bir meydan muharebesi yaşanması söz konusudur. Tabii ki böyle bir durumun galibi kim olacak sorusundan ziyade, bu galibiyetin ne işe yarayacağını düşünmek gerekir. Eğer amaç bir arada olmak ve hayatın keyifli yanlarının tadına varmaksa o zaman bu çekişme niye sormak en doğrusudur. Mars Aslan burcu geçişleri her zaman zorlayıcıdır. Bazı çiftler bunu kolaylıkla atlatırken kimileri için zorlayıcıdır. Kaldı ki Mars gezegeni geçtiğimiz Aralık ayından bu yana geri harekette ve uzun aylardır ilişkilerinizde sorunlara neden oluyor. İstekler dış dünyada ifade bulmadığından çoğunluk Kovaların kafası karışık. Böyle bir etki altında, partnerinizin egosu ön planda olduğundan taviz vermez ve kendinden emin haldedir. Bu arada ilişkinizin kalitesi çok önemli. Eğer çoktan durmuş, oturmuş ve huzurlu bir ilişkiniz varsa bu süreçte onun bu kendinden emin hali canınızı sıksa da, ayrılık düşünmeden bazı konularda tartışarak veya türlü yollarla anlaşmaya çalışarak bu dönemi zor da olsa geçiştirirsiniz.

Fakat ilişkinizde sorunlar varsa, her iki taraf ta sabit fikirli davranıyor, inadından vazgeçmiyor, haklı olduğunu düşünüyorsa doğal olarak hakimiyeti ele geçirmek için sertliğe baş vuracak demektir. Peki sizin bilinçli istekleriniz ile, partnerinizin aktif gücü arasındaki bu savaşı kim kazanacak diye sorarsanız ilişkinizdeki sevgi, saygı ve güveni sağlayan olgun ve ılımlı yaklaşımlar kazanacak. Kişisel ego, kabalık, agresiflik, bencillik kaybedecektir. Hiçbir zaman savaşarak, karşılıklı zıtlaşarak, birbirinizin inandıklarına saldırarak ilişki yaşanılmaz. Bu süreçte yapılması gereken dengeyi muhafaza etmek adına biriniz konuşurken öbürünüzün susması, biriniz susunca da öbürünün susarak sakin bir ortam hazırlayarak medeni insanlar gibi konuşulmasıdır. Ancak böylece Mars baskısından kurtulabilir. Yoksa bu işin sonu bu dönemde gelecek, bağlar koparılacak ve oldukça zorlu hatta fazla abartılı bir kaba kuvvet hakim olacaktır. Bunun önüne geçebilmek için lütfen şimdiden sakin olmaya çalışınız. Aşk üstünlük kurmak, birinizin diğerinin zirvelerine çıkarak bayrak dikmesi anlamına gelmez. Aksine ilişkinizin doruklarını fethetmek için gönül birliği ile zirveyi beraber keşfetmek ve tadına varmak demektir. Kaldı ki bu enerji önümüzdeki üç ay daha önemini koruyacağından iki kat daha dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen bu tarihler arasında ılımlı olun, olgun davranın, birbirinize anlayışlı olun, mümkün olduğunda yalnız kalacak şekilde sosyal hayata karışarak birlikte aktivitelere katılın, sinirinizi boşaltın, bir araya geldiğinizde tartışma olacağını hissettiğiniz an, sevdiğiniz yakın arkadaşlarınızla bir araya gelin, sinemaya gidin ama aranıza kara kedinin girmesine izin vermeyin. Üçüncü şahıslar veya nedenler yüzünden çekişmeyin. Unutmayınız ki gerçek sevginin çözemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

İş ve Kariyer

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi sona eren ve düz seyirle yoluna devam etmekte olan Mars gezegeni, mesleki konularda, kendinize duyduğunuz güven duygusunun son derece önemli olduğundan aylardır söz etmekteyim. Bu uzun seyir geçtiğimiz yıldan beri bizimle ve son üç aydır geri hareketteydi. Şimdi ileri harekete geçmiş durumda. Tekrar hatırlayalım bu enerjiyi ve bize ne söylediğini anlayalım. Başarıya ulaşmak için gücünüzün sınırlarını bilmeniz, durumunuza göre düzenlemelerde bulunmanız dönemi verimli şekilde değerlendirmenizi sağlayabilir. Mars bu dönemde ortaklık evinizde seyrini sürdüreceğinden, özellikle hareket ve mücadele alanınız yakın ikili ilişkiler ve ortaklıklardır. Sinirli, dışa dönük, kimi zaman fazla özgüven iş ilişkiniz olan insanlarla aranızda çatışmalara neden olabilir. Kimileriniz için bu durum, güçlü bir ortağın üzerinizde denetim uygulaması ve sabit fikirlilikle isteklerini kabul ettirmesi anlamına gelebileceği gibi, sizin başkaları üzerinde baskın olmaya çalışmanız şeklinde de görülebilir. Söz gelimi sanatsal konularda ileri adımlar atmak istemenize rağmen otorite konumunda bulunan kişiler önünüze bazı engeller çıkarabilirler. Bu engel bazen eşiniz bile olabilir. Çalışmamanızı isteyebilir veya huzursuz evliliğiniz, ilişkiniz yüzünden başarılı olmanız mümkün değildir.

Bu örnekler çoğaltılabilir. Birebir ilişkilerin son derece önem taşıdığı bu süreçte, kimi insanlar size açık ve net şekilde düşmanlıkta bulunabilirler. Çekememezlik diyebileceğimiz bu durum sizin açınızdan rahatsız edicidir. İş konusunda alışveriş halinde olduğunuz insanlarla iyi geçinmek zorunluluğu sizler gibi kurallardan hoşlanmayan kişiler için keyifsizlik yaratıcı olabilir. Bu enerji, iş konusundaki yasal sorunları ve mahkeme davalarını işaret edebilir. Antlaşma ve yasal kontratların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Şu anki yükümlülükleriniz nedeniyle bir başka işe girmeniz güçleşebilir. Halkla ilişkiler meslek alanında aktifliğin, diplomasinin, sosyal ilişkilerin öneminin arttığı böyle bir dönemde ortaklığınızda eşit hak ve adil paylaşım önemlidir. Mücadele ve çekişmelerden uzak kalmak gerekir. Fevri ve düşüncesizce hareket edilebilir, ciddi tartışmalar gündeme gelebilir. karşınıza çıkan insanlar veya birebir ilişkiniz olan kişiler sanki el birliği yapmış gibi sizin değerlerinize karşı çıkar veya muhalefette bulunabilirler. Bu süreçte herhangi bir ortaklık için en başından herşeyi düzene koymak ve ona göre bir kontrat yapmak en doğrusudur. Bu enerji süresince baskılara boyun emek yerine hevesli, özgüvenli hareket etmek en doğrusudur.

Ancak şu var ki, Mart ayı bu konuda daha iyi durumdayız. Çünkü Mars gezegeni, Koç burcunda ilerleyen Venüs, Güneş ve Merkürle olumlu bir görünüm sergiliyor. Bu demek oluyor ki, kendimizi güçlü bir şekilde ifade edersek, çevremizle iyi bir iletişimde bulunursak, ilişkilerimizi düzgün ve akıllıca yürütebilirsek Mart ayını diğer aylara göre girişimcilik açısından olumlu şekilde değerlendirebiliriz.

Para Konuları

18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında, maddi kazanımlar evinizde ilerlemesini sürdürecek Güneş gezegenin Balık burcu seyri, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili, gerçekçi bir planlamada bulunmanız, harcamalarınız konusunda dikkatli olmanız, ani kararlar vermek yerine, içinde bulunduğunuz şartların farkında olmanız gerektiğini gösteriyor. Hedeflerinizin ne olduğunu ve ne yapmak istediğinizi iyice belirlediğiniz zaman hem cesaretinizi ayakta tutabilirsiniz hem de paranıza sahip çıkarsınız. Eğer önünüze sunulan güzellikler, amaçlarınız için size köprü olacaksa karşıya geçmenizde bir sakınca yoktur. Fakat tam tersi güzel gibi görünüp ileride yolunuzu şaşırmanıza ve en baştaki idealinizden vazgeçmenize neden olacaksa lütfen dikkatli olunuz. Bu enerji garip bir şekilde sınırsızlık hissi verebilir. Herşeyi halledeceğinize dair bir inanç geliştirebilir. Oysaki şöyle bir araştırdığınızda aslında böyle olmadığını anlamanız mümkündür. Sanki dünyaya bir pembe tülün ardından bakıyor gibisinizdir. Ruhsal yönden farklı bir dünyadaymışsınız gibi, gerçeklerden uzaklaşıp herşeyi oluruna bırakabilirsiniz. Böyle bir durumun şimdiden bilincinde olarak dikkat etmenizi, risk almanızı sağlayacak gerilimlerden uzak durmanızı, parasal konularda dikkatli olmanızı öneriyorum. Bu süreçte vizyon sahibi olmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz.

Yalnız çok dikkatli olmanız gerekebilir. Elinize geçebilecek parayı dikkatsiz ve ölçüsüz bir şekilde harcamaya kalkarsanız sonunda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Güvence duygunuzu zora sokabilecek girişimlerden kaçınınız. Hayali, boş şeyler uğruna aslında ihtiyacınız olmadığı halde fazla harcamalar yaparsınız, herşey yolunda gidecek diye kenarınızda bulunan parayı savurursanız sonunda yine zor duruma düşebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlara fazlasıyla destek olmaya ve mutlu etmeye çalışarak kendinizi zor durumda bırakmayınız. Şefkat hislerinizle daha sonra sizi zor duruma bırakacak şekilde parayı savurmayınız. Öncelikle bütçenizi yapınız, ödemelerinizi gerçekleştiriniz sonra elinizde para kalabilirse ve yine iyi düşünerek yardımcı olunuz. Önemli olanın siz olduğunuzu ve siz zor durumda kalırsanız bunun kimseye faydanız dokunmayacağını biliniz. Kimseyi kendinize parasal olarak bağımlı yapmayınız veya siz bağımlı kalmamaya özen gösteriniz. Gizli saklı işler adına parasal girişimde bulunmayınız veya bu yollardan para kazanmaya çalışmayınız. Sonuçta herşeyin ortaya çıkarak sizi zor duruma sokması muhtemeldir.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş başta iletişim olmak üzere haberleşme, zihinsel durumunuz ve çevrenizle olan ilişkiniz adına gayet olumlu bir süreci başlatacaktır. Bu süreçte azimli, kararlı ve istek dolu enerjinizle faydalı işler yapabilirsiniz. Yakınlarınızla ilişkiniz düzelmeye başlar ve yakınlarınızdan destek görebilirsiniz. Kısa yolculuklar size kazanç sağlayabilir. Zekanızla, konuşma yeteneğinizle ve sıradışı fikirlerinizle insanları kendinize hayran bırakabilirsiniz. Uzlaşmacı tutumunuzla başkalarının gözünde itibarınız yükselebilir. Orijinal fikirleriniz ve projelerinizle beğeni toplayabilirsiniz.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-6-7-8-11-12-13-16-17-18-21-22-29-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 4-5-19-20-25-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :14-15

Aşkta Şanslı Günler :21-22

Yeniay : 11-12-13

(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :25-26

(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

****

Balık Burcu Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında etkili olacak ilişki evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyri, ileriye adım atmak istiyorsanız, doğru düzgün bir aşk yaşamak istiyorsanız, görmek istediklerinize değil, ortadaki gerçekleri farketmeniz gereken zamanı gösteriyor. Yıllardan beri sizi takip etmekte olan Uranüs ve son 2.5 yıl ve önümüzdeki Nisan-Temmuz döneminde sizleri beraberlik anlamında son kez testten geçirecek olan Satürn gezegeninin etkilerini hesaba katarsak beraberlik anlamında yeteri kadar tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorum. Yani artık yaş tahtaya ayak basmamanız lazım. Ayrıca iletişimsel olarak partnerinizle veya yeni başlayabilecek ilişkinizle alakalı konularda herşeyi baştan konuşmakta fayda var. Abartısız, fazla iyimser düşünmeden ne varsa direkt olarak ortaya koymak. Artık kimse için kendinizden vazgeçmemek veya çekilenleri unutmadan gerekli dersleri alarak bundan sonrasında geleceğinizi düşünmek. Çünkü zaman hakikaten hızlıca geçip gidiyor. Bir bakıyoruz ki yolu yarılamak üzereyiz. İyi niyetin sınırlarını kalın bir çizgiyle belirlemek lazım. Şuraya kadar tamam ama burayı aşarsan ben de yokum diyecek kadar yürekli olmak lazım. Bazen iyi niyetli düşündüğümüz bir şey aslında kendimize yaptığımız eziyetten başka bir şey değildir. Onun için lütfen gerçekçi düşünmeyi ihmal etmeyiniz. Bunu mutlaka başarmalıyız. Böylece Nisan-Temmuz dönemini hoş bir şekilde geçirmeniz mümkün olsun.

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeni, karşınıza çıkabilecek yeni bir kişi hakkında hemen karar vermeden önce bu kişinin mali durumu, değerlerini sahiplenişi, özgüven duygusu ve paraya bakış açısını iyice gözden geçirmek lazımdır. Bu maddiyatçı düşündüğünüz anlamına gelmesin. Sadece zihinsel ve duygusal anlamda bu kişiye güven duyup duymamanız gerektiğini anlamanız açısından önemi vardır. Yani kendi değerlerini oluşturmak , finansal açıdan belli bir gelire sahip olmak için mücadele vermeyen, kar ve zarar hesabını iyi yapamayan bir kişiyle ilişki kurmanın ileride size yaşatabileceği üzüntüyü tabi ki devre dışı bırakamayız. O nedenle yaşadığınız ilişki ne olursa olsun benim önerim bu kişiyi inceden inceye tetkik etmeniz ve değerlerine sahip çıkma gücünü anlamaya çalışmanızdır.

İş ve Kariyer

18 Şubat-20 Mart arası dönemde burcunuzda ilerlemeye başlayacak Güneş etkisi, sizler için tazelik, ferahlık zamanları başlamış demektir. Sizler, geçtiğimiz ay itibariyle canlanmaya, umutlanmaya ve bundan sonra neler yapacağınıza karar vermeye başlamış olmalısınız. Dış dünyada kendinizi ve potansiyel gücünüzü ortaya koyarak girişimde bulunmanız adına sizi bir gökkuşağı gibi saran bu pozitif enerjiden yararlanarak bugüne dek edindiğiniz bilgi ve tecrübeleri gerek özel ilişkiniz gerekse diğer insanlarla paylaşarak ortaya koyabilirsiniz. Fiziksel canlılığınız joker kartı gibi destekleyecektir. Yaşadığınız dünya ile buluşmayı, birlik bilinci içinde hareket etmeyi, hayallerinize kavuşmak adına cesaretle ilerlemeyi başarabilirsiniz. Balık burcu değişkenlik ve hayatın gerçekleri karşısındaki hassas yönümüzdür. Son yıllarda yaşadıklarınızı bir düşünün. Nerelerden geçtiniz, nelerle karşılaştınız ve hangi olaylarla mutlu oldunuz hangi nedenler yüzünden derinliklerde kayboldunuz. Hani deyim yerindeyse vurgun yediniz. Şimdi yüzeye çıkarak neler yaşadığınızı bilgi birikimlerinizi, tecrübelerinizi diğerleriyle paylaşma zamanınız. Her zaman şunu söylerim. Bilgi kişiye ayrıcalık kazandırır. Yani bir konuda ne kadar bilgi sahibi olursanız, farkınızı diğerlerine kabul ettirmeniz o denli kolay olur. O nedenle sakın pes etmeyin, Jüpiterin arkanızda büyük bir güç olduğunu unutmayın. Nisan-Temmuz döneminde yaşanabilecek ilişki veya iş anlamındaki son derse girmeden önce Mart ayınızı verimli bir şekilde değerlendirmeye bakın. Şans yanınızda olsun.

1 Mart-17 Mart tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Merkür gezegeni, Jüpiterinde sizden yana olması nedeniyle geçen yıla göre daha olumlu enerjiler sunmakta. Ancak ben yine de bu enerjiyi, çıkar nedir bilmeyen, dünya malını önemseyen sizler açısından dikkat edilmesi gereken dönem olarak görüyorum. Enerjilerin yaratabileceği durumları bilelim ki, tedbirli olmamız önlem almamız kolay olsun. Sonuçta her Balık aynı olayları yaşamayacak. Öncelikle Merkür Balık burcunda ilerlediği zamanlarda kişiyi hayali düşünmeye sevkedebilir. Yani gerçekçi düşünmenin önüne geçer. Özetlersek, düşündüklerinizin hayata geçirilmesi kolay değildir. Mantıklı düşünmek gerekir. Bu nedenle yukarıdaki Güneşin etkileri bölümündeki olumlu durumların ortaya çıkabilmesi için düşünceleriniz de buna iştirak etmesi gerektiğini biliniz.

Bu olmadığı takdirde elde ettikleriniz kalıcı olmaz Ayrıca sahip olduğunuz değerler mantıklı bir düşünce ile desteklenmediği, köklendirilmediği için uzun ömürlü olmaz. Yapmanız gereken en basit şekliyle şudur. Ne olursa olsun araştıracağız, soruşturacağız, kendimizi garantiye alacağız, fırsatları yerinde ve zamanında değerlendirmeye çalışacağız. Hedeflerimizin, bu dünyanın gerçekleri ile uyuşması lazım. Fazla iyimser düşünmek, bir hayalin peşinden gitmek boşa zaman kaybı olabilir. Dediğim gibi, Jüpiterin burcunuzda oluşu, bu yazılan dikkat notlarına ihtiyaç duymanıza bile gerek kalmadan sizi koruyucu olabilir. Ancak ben yine de ayağınızın sağlam olarak yere basmasından yana olduğum için size hatırlatmak istedim. Güzel bir şeyler olduğunda hiç kimse niye mutlu oldum demez, ancak zorluklarla karşılaştığımızda, bu benim başıma niye geldi deriz. O zaman biz de baştan bilelim ki sonunda rahat edebilmemiz mümkün olsun.

10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında geri hareketi sona eren ve düz seyire geçen Mars gezegeni, işinizle alakalı konularda gerginliklerden uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz adına etkilidir. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Gerginliklerden elden geldiğince uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz faydalıdır.

Otorite konumundaki kişilerle olan görüşmeler, iş anlamındaki girişimler söz konusu olabilir. Eğer çalışan bir kişi iseniz ve uzun zamandır maddi açıdan problemler yaşıyorsanız, maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşmeler yapmanızda bir sakınca yoktur. Ancak ılımlı davranmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını almak istediğiniz için, bunu belirli bir uslupta izah etmeye çalışmalısınız. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Sevgili Balıklar Mart ayını iyi değerlendirmeye çalışalım. Çünkü biliyorsunuz, Nisan-Temmuz döneminde Satürn iş ortaklığı, ilişkilerle alakalı yaşam evinize tekrar geri dönüş yapacak. Yani son bir teste daha sizi tabi tutacak. O yüzden Mart ayında cesaretli olalım, rehavete kapılmayalım ve işlerimizi tanzim edelim. Edelim ki önümüzdeki dört ayı rahat geçirmemiz mümkün olsun.

Parasal Konular

7 Mart-31 Mart tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni siz Balıkların, parasal konularda aktif hale geçerek girişimlerde bulunmanızı sağlayan bir yansımadır. Bu enerjiyle yeni adımlar atabilirsiniz. Ancak doğru kullanılmazsa sorunlar da getirebilir. Çünkü bu dönemde kazanılan veya elde edilen paranın kolayca harcanması söz konusudur. Oysaki ileriye dönük bir yatırım olarak düşünülürse gerçek anlamda size ivme kazandırabilir. Sabırlı olmalı ve elde tutmaya çalışmalısınız. Para ve güç bu dönemde kişide iktidar hırsı doğurabilir. Ama dozu ayarlanmış bir hırs her zaman için gereklidir. Atılım yaptığınız konuda, kendinizi herşeyi bilen bir kişi olarak görmeyiniz. Yeri geldiğinde bu deneyimi yaşamış insanlardan öğüt almayı ihmal etmeyiniz. Zor günler için bir kenara üç beş kuruş kouynuz. Dünyanın binbir türlü halini olacağını düşünerek hem mücadele etmeli hem de ileriye dönük düşünmeyi ihmal etmemelisiniz.

20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Koç burcunda ilerleyecek Güneş enerjisi siz Balıkların parasal konularda girişimci olmanızı sağlayan bonus anlamındaki bir enerjidir. Sizlerin maddi kazanımlarınız açısından girişimde bulunmanız adına cesaretlendiricidir. Gücünüzün uyanışıdır, dünyayı fethetmek adına öne fırlamanız anlamını taşır. Böyle bir enerji, maddi ve manevi sahip olduğunuz değerlerinizi çoğaltmak adına ateşli bir gücün sizi sarması anlamı taşımaktadır. Fakat dikkat ederseniz çok fazla kontrolsüz bırakılması halinde harcamaları da teşvik edici bir yanı bulunmaktadır. Sizler bu enerjiyi, normal zamanlarda bir türlü cesaret edemediğiniz konularda kullanabilirseniz maddi alanda başarısız olmanız mümkün olmayacaktır. Agresif bir enerji olması dolayısıyla, projelerin peşinde koşmanızı sağlayıcıdır. Hani deyim yerinde ise hakkınızı almak adına savaşçı bir insan gibi yılmadan mücadele verebilirsiniz. Amacınıza doğrudan gitmek hoşunuza gidebilir. Yoğun bir rekabet duygusu olduğunun bilincindesinizdir ve gerekirse tartışarak emeğinizin hakkını alabilirsiniz. Bu enerji altında sıra geldi nelere dikkat etmeniz gerektiğini belirtmeye. Güneş Koç burcu süreçleri şöyle bir bakıldığında hakikaten oldukça faydalıdır. Fakat, egonun yükselişi, isteklerinizi elde etmek konusunda mücadele vermenizi sağlarken, harcamalar konusunda da aynı şekilde dikkatsiz davranabileceğinizin göstergesidir. Anlık dürtülerinize yenilmemeli, risk almamalısınız. Öncelikle izlediğiniz yolun doğruluğundan emin olmanız gerekebilir.

Mart Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 4-5-9-10-14-15-19-20-23-24

Zayıf Enerjili Günler : 1-6-7-8-14-15-21-22-27-28

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :16-17-18

Aşkta Şanslı Günler :9-10

Yeniay : 14-15

(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :1-27-28

(Ay gezegeninin Başak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

GENEL ASTROLOJİ: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=3

2010 Yılına ait burç yorumlarınıza geçmeden önce, ''Melekler Yüreğinizden Öpsün'' sayfasının Astroloji danışmanı; Sevgili İrem Su Hanımefendi ve ben Sabiha Rana hepinize sağlık huzur içinde yaşayacağınız nice mutlu yıllar diliyoruz. Sevgilerimizle...

...
devam »

Gönül Notum: Mynet Astroloji Danışmanı Sevgili İrem Su (astrologunuz@mynet.com) Hanımefendiyle yapmış olduğum özel görüşme sonucunda, kendisinden aldığım yüksek izinle, bundan böyle; ''Melekler yüreğinizden öpsün'' sayfasının bir astroloğu var..

Astroloji ve burçlar hakkında öğrenmek istediklerinizi Astrolog Sevgili İrem Su'ya iletebilir ve aynı zamanda yine bu sayfadan aylık burç yorumlarınızı takip edebilirsiniz.. Astrolojiyle ilgili bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaştığı için, kendisine bir kez daha teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum..

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..