Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '22

 
Kategori
Müzik
 

Mart'ı uğurlarken

3 yıllık derin sessizliğin ardından sözü ve müziği Bilal Sonses’e, düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait olan "Kimse Bilmesin" ile yeniden sahalarda Bengü. Aslında Youtube kanalında her hafta yayınladığı 'Akustik' videolarla müzikten kendini kopartmadı bir şekilde yine sevenleriyle buluştu.
 
Şarkıya Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klipte stüdyoya 60 metrekarelik yapay bir havuz yapılmış. Havuz için sete 2 tanker su getirilmiş. 'Kimse Bilmesin' Bengü diskografisinde naif şarkıların yanına usulca yaklaşmaya meyilli. Slowları kadar temposu yüksek şarkıları da bir başka güzel olan Bengü’nün bundan sonra çıkaracağı şarkıda enerjisi tavan bir iş ortaya koyacağını düşünüyorum. Bengü'den artık sık sık yeni şarkılar dinlemeye başlayacağız, şimdiden yeni şarkısının hazırlıklarına başladı bile..
 
 
Sevgiliye tatlı haykırış
 
Ziynet Sali geçen yıl yayınladığı 'Yaşam Çiçeği' albümünden sonra yeni şarkıyla yeniden sevenleriyle buluştu. Sözü ve müziği Emrah Karakuyu'ya, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait "Sana Doyamıyorum" ile Türk, Yunan ve Latin müziğini harmanladığı bir çalışma. Şarkı boyunca hafif Akdeniz havaları estirirken, sevgiliye olan aşkını haykırmayı da ihmal etmiyor. Mali Ergin yönetmenliğindeki video klibini de pek sevdim. Tema olarak neon renkleri kullanmış ve fotoğraflarda da Nihat Odabaşı'nın sihirli ellerine bırakarak klip konseptini de yansıtmış. 'Bana da Söyle' ve 'Kalbim Tatilde' gibi mega hitleri diskografisine kazandırdıktan sonra, 'Sana Doyamıyorum' nasıl bir etkileşim yaratacak.
 
 
Nokta atışı
 
Ersay Üner, uzun bir aradan sonra yeni şarkısı 'Duysun'la yeniden sahalarda. Kendi prodüksiyonunu kendi yöneten nadir müzisyenlerden biri. Klasik Ersay Üner tarzı sabit kalırken, farklı tatların eklendiği şarkı enfes bir şekilde harmanlanmış. 'Duysun'da yeni soundlara yelken açarken, aralara serpiştirdiği retro sounduyla hem batıyı hem de bizden alaturka esintileri ustalıkla yoğurup, yine taze, farklı ve tekrardan uzak bir şarkıya yeniden nokta atışı yapmış.
 
 
 
Sen Affetsen Ben Affetmem yarışı
 
Bir kaç hafta önce yayınlanan Bergen: Saygı Albümü dinleyici tarafından ikiye bölünmüştü. Alternatif isimlere yer verildiği projede Gülşen'in 'Sen Affetsen Ben Affetmem' yorumu da epeyce magazin gündemini meşgul etmişti. Herkes özünü kaybetmeden modernize aranjmanlarla beklerken tamamen pop alt yapıyla çıkınca işler karıştı. Aleyna Tilki'de 2019 yılında bir youtube kanalında seslendirmiş ve o hali de 28 milyon gibi ciddi bir dinlenme elde etmişti. Daha sonra Bergen'in saygı albümünde aslında Sen Affetsen Ben Affetmem'i ilk olarak Aleyna'nın seslendireceği ortaya çıkınca bir anda gözler tekrar Aleyna'da çevrildi. 
 
Seri bir hamle yapacak şarkıyı single olarak geçen hafta dijital müzik platformlarına servis etmiş oldu. Şimdi Gülşen mi Aleyna Tilki mi tartışmaları başlamamasından yanayım bence çok gereksiz bir çıkış olur. Herkes tadı ve lezzeti başka ama hak vermek gerekir ki Aleyna'da şarkının hakkını vermiş.
 
 
Gökçe dörtledi
 
Gökçe, dört şarkılık mini albümü 'Felek'i yayınladı. Gökçe'nin uçuk kaçık, eğlenceli, halkın nabzını yoklayan sözleri de güzel kullanıyor. 'Felek'te de iç seslerimize tercüman olmaya yetiyor.Mini albümünde yer alan ‘Yaşamak Neye Yarar’ şarkısında Sattas grubunun solisti Orçun Leo Sünear ile düeti favorim oldu diyebilirim. Gökçe'nin yeni dörtlüsünü radarınıza alabilirsiniz.
 
 
 
Neler dinledim?
 
- Bengü - Kimse Bilmesin
- Ziynet Sali - Sana Doyamıyorum
- Murat Boz - Harbi Güzel
- Murat Dalkılıç - CHE
- Özgün, Bahadır Tatlıöz - Aşkın Zindanları
- Gökçe - Felek
- Gökçe, Orçun Sünear - Yaşamak Neye Yarar
- Aleyna Tilki - Sen Affetsen Ben Affetmem
- Emrah Karaduman, Buray - Kara Gözlüm
- Ezgi Ayçe - Hayırdır
- Ragıb Narin - Narin
- Sezer Sarıgöz - Ne Ay Geceden
- Fatih Bozduman - Yerini Dolduramaz
- İlter - Bize Ne Oldu?
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..