Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '10

 
Kategori
Blog
 

Martaval Jeneratörü Denemesi

Martaval Jeneratörü Denemesi
 

fotosearch.com John Stuart Mill


Sevgili Pirmete kısa bir süre önce "martaval jeneratörü" adlı bir blog kaleme almış ve özellikle konu bulmakta sıkıntı çeken, yazdıkları blogları güzel cümlelerle süsleyemeyen blogçular için bu blogunu bizlerle paylaşmıştı.

Benim de ilgimi çeken bu blog için yazdığım yorumda, bu blogun bir çıktısını alarak en kısa zamanda bir yazı kaleme alacağıma söz vermiş ancak işlerin yoğunluğu nedeniyle bu fırsatı bir türlü bulamamıştım.

Şimdi, martaval jeneratörünü kullanarak ilk denememi sizlerle paylaşıyorum. Bu deneme her kategoriye oturan cinsten, siyaset de olur, güncel de. Ya da bu konuları işlemeye müsait herhangi başka bir kategori.

Önce bir başlık seçelim jeneratörden:

Güdümlü Liberallerin İçselleştirilmiş Mentalitelerinin Farkındalığı

Liberallerin örgütlü ve eşgüdümlü açılım ikiyüzlülüğü, ülkeyi içi boş kaotik ve göreceli bir anlayış içinde istikrarsız bir yapılanmaya götürdüğü açıktır.

Günümüz evrensel ve global mekanizmaların bol keseden, mesnetsiz ve muğlak organizasyonları sonucunda, glokal ( : global ve local kelimelerinden yola çıkılarak küyerel kelimesinin ingilizcesinin Türkçe yazılışıdır) kışkıtmalarla gücünü artırmaya çalışan globalleşme, liberal görüşlü ikiyüzlülerin çapraz dezenformasyon dolu şok haberlerle kurumların yıpratılmasına, dolayısıyla türdeş liberallerin tüm dünyada aynı anda sıradan insanlara korku salarak, Fransız Devrimiyle kullanıma giren korku imparatorluğunun yeni bir şeklini gündemde tutmaya çalışmaktadır.

Bütün bu kışkırtmalar özgürlük, ilericilik, paylaşımcılık, uluslararası farkındalık (international mindedness) gibi içi doldurulmamış kavramlar ve sürekli darbe olacak tehdidi ile yapılarak, sosyo-ekonomik koşulları dünya standartları altında kalmış ve kapitalist sistemde, standartların altında kalmaya mahkum, az okuyan, düşünmeyen, dinin inaçtan çok bilgi olduğunu düşünen insanları sürekli diken üstünde tutarak metakaotik bir düzende emperyalist yayılımlarını sürdüren/sürdürecek süper güçlerin kendi düzenlerini sürdürme şansını artırarak devam edecektir.

Bu yazıyı istediğiniz kadar uzatabilir, her türlü görüşü istediğiniz gibi yerden yere vurabilirsiniz. Bu yazıyı ben liberalizme karşı olarak ele aldım; benim gerçekte karşı çıktığım ise liberalizm değil, liberalliğin ne olduğunu bilmeyen sığ ve dar görüşlü liboşlardır. Yazıyı kaleme almamda en temel neden yanyana getirilmiş bir çok kavramla entel görünümü çok yüksek, kışkırtıcı ve sürekli Ulusalcılığı, Kemalizmi aşağılayan yazılar yazmanın göründüğü kadar zor olmadığını göstermekti. Bu blogumu bu işe yeni başlayan, ya da kendilerini tepelerde gören bazı blogçuların okuyarak, nerde hata yaptıklarını ve nerde hata yapabileceklerini göstermektir. Tüm blog okuyucularının ve editörlerin bu bakış altında yazıyı değerlendirmelerini dilerim.

Serhat TUNA

 
Toplam blog
: 116
: 1883
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Emekli Deniz Öğretmen Subayım. Felsefe ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaktayım. Yazmak ise b..