Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '06

 
Kategori
Kitap
 

Martı Jonathan Livingston...

Martı Jonathan Livingston...
 

Martı jonathan Lİvingston öyküsü sıradan bir martı olmamak isteği ile başlamaktadır. Richard Bach!ın yazdığı Kader Ay Demireğenin çevirisini yaptığı bu kitapda içinde okuyan herkesin kendine ait birşeyler bulacağı, ders çıkartacağı bir kitap.. Öğrenme isteği ömür boyu sürer..

Sıradan olmamayı, farklı olmayı, azmi başarıyı anlatan bu kitabı ilkokul çocuklarının ve herkesin okuması için tavsiye ediliyor hatta ders olarak veriliyor.. Neredeyse mecbursun artık.. Ünüversite hazırlık kurslarında ki deneme sınavlarında bile bu martıyla ilgi sorular soruluyor...

Bir topluluk bir sürü içinde farklı olmayı isteyen herkes o topluluk içinde dışlanır, kabul görmez, tepkiler alır tıpkı Martı gibi... İteklenir, sürüden atılır tek başına kalmaya mecbur bırakılır.. Fakat yılmadan bıkmadan , usanmadan, defalarca denemeler yaparak, isteğinin arkasında durarak, vazgeçmez.. Yapmak istediği işi ustasından öğrenir ve hayatına devam etmeye çalışır..

Görür ki çalıştıkça başardıkca umutları devam ettikçe daha da başarılı olur. Farklıdır artık.. Kıyıda sadece karnını doyurmak için uğraşan bir martı değildir. diğerleri gibi...... Daha sonra kendi öğrendiklerini , kendi gibi farklı olmak isteyen martılara öğretir. Kendisi gibi dışlananlara yardım eder öğrendiği bilgileri onlara aktarır.. Artık sıradan olmak istemeyen bir grup oluşturmuşlardır..

Onun yetiştirdiği de usta bir öğretici olur.. Seviniyordu... Acaba daha kaç martı vardı böyle sıradan olmak istemeyen hepsine yardım etmek istiyordu... Kendisinden sonra kalanlara öğretecek bini bıraktığı için mutluydu.. Oda geride kalanlara farklılığı öğretecekti...

Öykü ;Farklı olmayı isteyip, toplumda dışlansada, kabulde görmese, yılmayıp azimle işini en iyi yapan birinden öğrenmeyi, öğrendikten sonra kendi öğrendiklerini başkalarına öğretmeyi ve arkanda bunu sürdürecek birisi veya eserini bırakmayı anlatıyor.. Hangi zorluklarla karşılaşırsan karşılas pes etmemeyi kısa ve öz bir dille anlatıyor..

Hayat dersi için herkesin okuyabileceği bir kitap...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..