Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Fotoğraf
 

Martılar

Martılar
 

Yüzüyorlardı, uçuyorlardı, yürüyorlardı, kımıldamadan ayakta duruyorlardı. Üç ayrı erde gruplanmışlardı. Grupların birindekiler denizde yüzüp dalgaların üzerinde uçuyorlardı. İkinci gruptakiler köprünün altında çaydaki su birikintisinin içinde süzülerek yüzüyorlardı. Üçüncü gruptakiler çayın daha gerisindeki suyun içindeki küçük adacıklarda kımıldamadan ayakta duruyorlardı. Sanki birbirleriyle görüşmeyen gruplardı, her grubun arasında belirgin bir uzaklık vardı. Denizde ve çayda martılar vardı. Sanki yazın yorgunluğunu atmak için böyle sessizce bekliyorlardı.

Kırmızı ayakları, ucu siyaha çalan kırmızı gagası, uçlarına yaklaştıkça siyahlaşan beyaz kanatları ile suyun üzerinde bir martı gibi yüzüyordu. Havalanırken kanatlarını kocaman açıp sonra bir martı gibi süzülüyordu.

Her martının bir kendisi vardı bir de sudaki yansıması. Hep sevmişimdir fotoğraftaki yansımaları, durgun sudan, otobüsün camından, bilgisayar ekranından fotoğrafa yansıyan görüntüleri.

Sonra patlama sesi geldi. Bayram günü atılan maytaplardan biri tüm martıları havalandırdı ve denize doğru uçtular. Suda yansıyan görüntülerini de yanlarına aldılar ve denize gittiler. Onların güvendikleri yer denizdi.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..