Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Martin Luther King ve Kürtler

Martin Luther King ve Kürtler
 

Martin Luther King siyahların Amerika’da eşit haklara kavuşması için “benim bir rüyam var” demiş ve mücadele etmişti. Bugün Amerikan başkanı bir siyah. Başkanın siyah olması King’in rüyasını gerçekleştirmiş midir?

Hindistan’a ve Güney Afrika Cumhuriyeti’ne bakıldığında verilen mücadeleler hep eşitlik ve özgürlük için olmuştur.

Hindistan’da Mahatma Gandhi pasif direnişle İngiliz hegemonyasında inleyen Hint halkını özgürlüğe kavuşturmuştur.

Güney Afrika’da Mandela beyaz yönetimin ırkçı anlayışına karşı verdiği mücadelede başarılı olmuştur.

Beyaz insanın Afrika yolculuğuna başlaması ile siyah insanın kaderinde ve yaşamında değişiklikler oldu. Livingston’un Afrika içlerine yolculuğu yerli halkın kaderini değiştirdi. Milyonlarca Afrikalı kendi istekleri dışında zincire vuruldu. Prangaları ile birlikte gemi ambarlarına istif edilen insanlar köpek balıklarına yem edile edile Amerika’ya çıkarıldı.

Kuzey Amerika’nın yanı sıra Güney Amerika pampalarında kölelik zincirinin en acımasızlığına mahkûm edildiler.

Amerika’nın marifeti bununla bitmedi.

Daha önce istila ettiği Amerika’da yerli Kızılderili halkı yerinden yurdundan etti. Katletti. Var olanlar şu an Arizona çöllerinde yaşam mücadelesi veriyor.

Hindistan İngiliz egemenliğine mahkûm olmuş bir sömürge idi. İngilizlerin Hindistan’da halka yaptıkları Gandhi’nin direnişi ile son buldu.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde beyaz seçkinlerin siyah insana yaptığı zulüm ve acımasızlık verilen haklı mücadele sonucu yerini bugünkü yönetime bırakmak zorunda kaldı. Altın madenlerinde insanlık dışı koşullarda çalıştırılan Afrika halkı zalimin zulmünden kurtulmuş oldu.

Martin Luther King’in “Benim bir rüyam var” deyimini kendilerine rehber seçenlere sormalı. Yukarıda örneklerini verdiğim hangi yaklaşım Türkiye’de Kürt halkına yapılmıştır ve yapılmaktadır?

Cihan-ı âlem biliyor ki Türkiye’de yaşayan Kürt vatandaşlara hiçbir ayrım yapılmamakta ve eşit davranılmaktadır.

Kürtler kendi dillerini aralarında rahatlıkla konuşuyorlar. Kendi kültürel varlıklarına karışan yok. İstedikleri yere yerleşip istedikleri taşınmazı satın alabiliyor, istedikleri yerlere sanayi tesislerini kuruyorlar.

Hiçbir vatandaş Kürtlere öte git demiyor.

O halde PKK yandaşlarının istediği şey nedir?

Sokaklarda olay çıkaran militanlarını yönlendirmekteki amaçları nedir?

Hiç kuşkusuz onların istedikleri ülkeyi bölüp parçalamak ve emperyalizme hizmet etmektir. Kürdistan dedikleri ve tarihte hiçbir zaman var olmayan ve olmayacak bir devletin hayali ile yanıp tutuşmakta, adeta kendilerini parçalamaktalar.

Dün Doğu ve Güneydoğu’da genç Cumhuriyete isyan eden Kürtlerin amacı Kürt ağalarının Cumhuriyetle birlikte saltanatlarının yok olacağı gerçeğini görmeleridir.

Onlara Türk ordusu gereken cevabı vermiştir.

Bugünkü PKK katillerinin yaptıklarını bilmeyen zaten kalmadı. Üzerinde tekrar durmanın bir manası yok. Katil ruhlu insanların, şehir eşkıyalarının yapmak istedikleri yaptıkları ile anlaşılmaktadır.

PKK ve yandaşları da hak ettikleri cevabı alacaklardır.

 
Toplam blog
: 40
: 792
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

1958 Gürün doğumluyum. Emekli öğretmenim. Ülkemin ve dünyanın gündemini oluşturan konularda yazılar ..