Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '19

 
Kategori
Sinema
 

Marvel Sinematik Evreni-2

6- Thor

Odin' den sonra Asgard' ın varisi Thor' un sürgüne gönderilmesi, kardeşi Loki' nin sinsi planları ve Thor' un tahta çıkışı hikayeyi oluşturuyor. Asgardlılar ile Jotunheim gezegeninde yaşayan Buz Devleri arasında eskilerde yaşanmış bir savaş ve sonrasında yapılan barış anlaşması bulunmaktadır. Thor' un kral olacağı gün 3 buz devi gizlice hazine odasına girer ve daha önce kendilerine ait olan özel bir güç kaynağı "casket of the ancient winters" almaya çalışırlar fakat Koruyucu onları yok eder. Thor ve 5 arkadaşı Heimdall' ın bekçiliğini yaptığı Gökkuşağı Köprüsü (Bifrost)' tan geçerek buz devlerine saldırırlar. Bu köprü sayesinde Dokuz Diyar (Asgard, Earth, Jotunheim, Svartalfheim, Vanaheim, Nidavellir, Niflheim, Muspelheim ve Alfheim)' a yolculuk edilebilmektedir. Thor bu hatası sonucu Odin tarafından Dünya' ya sürülür, Kral Odin odin uykusuna yatar, Loki ise kendisinin bir buz devi, aynı zamanda Laufey'in oğlu olduğunu öğrenir ve sinsilikleriyle tahta oturur. Thor' un kullandığı Uru elementinden yapılmış çekiç Mjolnir, dünyada kimse tarafından yerinden bile oynatılamaz. SHIELD olaya müdahil olur. Ajan Coulson operasyonu yürütür. İlk defa Hawkeye karakterini görürüz. Thor Dünya' da iki fizikçi ile tanışır. Jane Foster ve Erik Selvig kendisine yardımcı olurlar. Loki Dünya' ya Koruyucuyu gönderir. Battle of Puente Antiguo olarak bilinen ve ilk defa tüm dünyanın, dünyadışı varlıklardan haberdar olduğu olay meydana gelir. Son sahnede Nick Fury doktor Selvig' e Tesseract dosyasını gösterir.

 

7- Avengers - Yenilmezler

Nick Fury, Loki'nin planlarını gerçekleştirmesini engellemek ve Dünya' yı kurtarmak için süper kahramanları bir araya getiriyor. Thanos mekanı Sanctuary' de, Tesseract' ı getirmesi amacıyla sürgünde olan Loki ile anlaşır. Karşılığında Chitauri ordusunu emrine vererek Dünya' nın hakimiyetini kendisine vereceğini söyler ve yardımcısı The Other, sonsuzluk taşlarından Zihin Taşının içinde olduğu Scepter' ı Loki' ye verir.  Scepter sayesinde herkes kontrol altına alınabilir. Doktor Selvig, PEGASUS projesi üzerinde çalışır. Bu sırada 

Tesseract aktif hale gelerek boyutlar arası kapı açılır ve Loki gelir. Asa sayesinde Doktor Selvig ve Clint Barton (Hawkeye)' yi kontrol altına alıp kendi adamı yapar, Tesseract' ı ele geçirir. Nick Fury ve yardımcısı Maria Hill, Dünya Güvenlik Konseyi' nin tersine Avengers' ı toplamaya başlar. Loki Almanya' da iridyumları almak istediğinde yenilmezler ekibi tarafından yakalanır. Thor duruma müdahale etmek için Odin tarafından Dünya' ya gönderilir ve ekiple anlaşır. Loki' nin esas amacının; iridyum ile stabil hale getirilen Tesseract sayesinde, boyutlar arası kapı açıp Scepter ile Chitauri ordusunu yöneterek Dünya' yı ele geçirmek olduğunu öğrenirler. Bu sırada Barton ve adamları Helicarrier' a saldırarak Loki' nin serbest kalıp asayı almasını sağlarlar. Ayrıca Loki, Ajan Coulson' u asa ile öldürür. Ramanoff, Barton ile dövüşür ve yakalar. Zihin kontrolünü yok etmeyi başararak Barton' u eski haline döndürür. Doktor Selvig, Stark kulesine portalı yerleştirip kapıyı açar. Sanctuary' den Chitauriler ve Leviathanlar gelir. Battle Of New York olarak bilinen savaş meydana gelir. Ajan Romanoff Scepter ile Tesseract' ı durdurup kapıyı kapatır. Loki ele geçirilir. Thor, Tesseract ve Loki ile birlikte Asgard' a geri döner. Scepter Shield' de kalır. Son sahnede The Other Thanos' a dünyalılardan bahseder.

 

8- Iron Man 3 - Demir Adam 3

Serinin üçüncü filminde Iron Man, Aldrich Killian ile mücadele ediyor. Tony, Aldrich Killian ve Maya Hansen ile ilk kez 1999 yılbaşı partisinde tanışır. New York Savaşı' ndan sonra Stark' ta panik atak oluşur. Birden fazla zırh üretir. Albay Rhodes Iron Patriot olarak görev yapar. İkili yeni ortaya çıkan terörist Mandarin hakkında konuşur. Killian Pepper' ı ziyaret eder ve şirketi A.I.M. hakkında konuşur. Happy Hogan, Killian' ın koruması Eric Savin' i takip eder. Takip ettiği yerde bir patlama meydana gelir. Hogan yaralanır, Savin ise yaralanmasına rağmen çok kolay bir şekilde eski haline döner. Hansen yıllar sonra Stark' ı ziyaret eder, aynı anda Mandarin' in helikopterleri Stark' ın evini havaya uçurur. Stark gözünü açtığında patlamanın olduğu şehirdedir. İnsanlar ise Stark' ın öldüğüne inanır. Araştırma yaptığında patlamaların askerler tarafından yapıldığını öğrenir. Killian' ın ortağı olan ve Maya Hansen tarafından yürütülen Extremis programı ile eksik uzuvlu veya mental olarak çöken askerler yeniden güçlü ve zorlu insanlara dönüştürülür. Mandarin' i araştırdıkça tüm askerlerin AIM üyesi olduğunu anlar. Bulunduğu eve girince aslında Mandarin' in bir oyuncu - Trevor Slattery - olduğunu, işin arkasında Killian' ın olduğunu, gerçek planın canlı yayında başkanı öldürmek olduğunu öğrenir. Killian, Pepper, Iron Patriot ve Başkanı ele geçirir. Terminalde tüm zırhlarla birlikte askerlerle savaşırlar. Bu sırada Pepper aşağıya düşer fakat kendisine de extremis yapıldığı için geri dönüp Killian' ı öldürür. Son sahnede Stark tüm hikayeyi Bruce Banner' a anlatmış olarak gözükür. 

 

9- Thor: The Dark World - Thor: Karanlık Dünya

Thor'un Dokuz Diyarı tekrar düzene sokması ve Malekith ile mücadelesi filmi oluşturuyor. Yıllar evvel her beş bin senede bir gerçekleşen Convergence (Dokuz diyar arasında aynı anda kapı açılması) olarak bilinen kozmik olay meydana geldiğinde, Svartalfheim gezegeninde yaşayan Kara Elflerin lideri Malekith, sonsuzluk taşlarından Aether (Gerçeklik Taşı)' nı silaha çevirir. Diyarları karanlığa sokmak ister. Gerçeklik taşı gerçekliği başka bir forma sokup o gerçeklikte yaşanmasını sağlayabilir. Odin' in babası Bor, buna engel olmak için savaşır ve yenilgiye uğratır, ellerinden Aether' ı alıp Asgard' a getirir. Malekith, bir grup askerle kaçtığı esnada kendi ırkını da soykırıma uğratır. Beş bin yıl sonra Thor, Tesseract ile Gökkuşağı Köprüsü' nü eski haline getirir. Köprünün yıkık olduğu dönemde diyara musallat olan Horned Marauder tarafından yönetilen Marauders grubunu yenip dokuz diyarı düzene sokar. Bu sırada Jane Foster, bir bölgeden farklı sinyaller alır. Bölgeye gittiğinde anomaliler fark eder ve birden başka bir gezegende kendini bulur. Bir taş bulur, dokunduğunda Aether vücuduna girer ve başka bir gezegende beş bin yıldır uyuyan Kara Elfler uyanır. Dünya' ya geri döndüğünde Thor yanına gelir ve Foster' ı Asgard' a götürür. Bu sırada Malekith' in en iyi adamı Algrim, Marauder olarak Asgard' a tutuklu getirilir. Vile teknolojisini kullanarak Kurse adında süper güçlü bir savaşçıya dönüşür ve Loki hariç tüm tutukluluları serbest bırakır. Jane Foster' ı kaçırmak isteyen Malekith, Thor' un annesi Frigga ile dövüşür, Kurse onu öldürür ve ikili gemiyle kaçar. Thor arkadaşlarının yardımıyla Loki ve Jane ile gizli bir yolu kullanarak Svartalfheim' a giderler. Malekith ile karşılaşan grup plan yapıp Aether' ı yok etmek isterler fakat başaramazlar. Malekith Aether' ı alır, Loki ölür. Jane ve Thor bir mağaraya girip portal bularak Londra' ya geçerler. Selvig, Convergence üzerinde çalışma yapmaktadır ve olayın Greenwich' te olacağını öngörür. Olay gerçekleşir ve Malekith portaldan gelir. Amacı aynı anda tüm diyarları Aether ile karanlığa gömmektir. Thor buna engel olur. Aether' ı ele geçirir, Malekith' i öldürür. Asgard' a geri döner. Babası ile görüşüp kral olmayacağını Dünya' ya gitmek istediğini söyler. Babası onaylar. Aslında Loki ölmemiş, Odin' in görüntüsüne bürünmüştür. Bu sırada Sif ve Volstagg iki taşın aynı gezegende bulunmaması için Koleksiyoncu Taneleer Tivan' a Aether' ı teslim ederler. Son sahnede Thor Jane' nin yanına gelir.

 

10- Captain America: The Winter Soldier - Kaptan Amerika: Kış Askeri

Shield ajanı olarak yaşam süren Kaptan Amerika, eski bir dostu Bucky Barnes' ı bulur ve onun arkasındaki Kış Askeri gizemini çözmeye çalışır. Ajan Romanoff, Steven Rogers' ı, Falcon olarak bilinen Sam Wilson' un yanından, rehine kurtarma operasyonuna götürmek üzere arabasıyla alır. Georges Batroc ve adamları tarafından Shield gemisi ve ajanları esir alınır. Rogers, Romanoff ve Strike takımının lideri Brock Rumlow (Crossbones) adamları elimine edip esirleri kurtarır. Bu arada Romanoff gizli bir görevle bilgisayardan usb ye bilgileri kopyalar. Rogers onu yakalar. Triskelion' a döndüklerinde Fury, Rogers' a Insight Projesinden bahseder. Fury usb diskin erişilmez olduğunu anlar ve Dünya Güvenlik Konseyi ile görüşme yapan üst yönetici Alexander Pierce' e bilgi verir. Fury yolda sahte polisler tarafından suikast edilmek istenir, kaçar ve Rogers' ın evine saklanır. Ajan 13 Sharon Carter gizli görevle Rogers' ı korumaktadır. Fury Kış Askeri tarafından bir kez daha vurulur.  Usb diski Rogers' a verir. Hastanede ölür, Maria Hill cesedi alır. Triskellion'da Pierce, Rogers'ı sorgular ve sonrasında asansörde Strike takımı ile dövüşüp oradan kaçar. Pierce Kış Askeri ile çalışmaktadır. Rogers ve Romanoff usb diski çözemezler fakat veriyi takip ederler. Takip ettikleri nokta Kaptan Amerika' nın eğitim kampıdır. Burada gizli bir oda bulurlar. Eski teknolojiden bilgisayarlar vardır. Bilgisayarda karşılarına Arnim Zola çıkar. Zamanında Shield kendisini kullanmıştır ve ölmeden önce zihni bilgisayarlara aktarılmıştır. Zola tüm olayları anlatır. Hydra, Shield' in içine sızarak hem ele geçirmiş hem de istedikleri olayları yönlendirmiştir. Amaç aynı anda potansiyel karşıt olacak tüm masum insanları öldürmektir. Wilson da aralarına katılarak bu amacı engellemek isterler. Yolda Kış Askeri ve adamları saldırır. Kaptan Amerika, Kış Askerinin arkadaşı Bucky Barnes olduğunu öğrenir. Strike timi tarafından yakalanırlar. Maria Hill onları kurtarır ve gizli bir yere götürür. Fury ölmemiştir. Dünya Güvenlik Konseyi Triskelion' a gelir. Kahramanlar da gelir ve Rogers hoparlörden herkese Hydra' nın içeriyi ele geçirdiğini söyler. Mücadeleler yaşanır ve projenin gerçekleşmesini engellerler. Kış Askeri Rogers' a yardım eder ve gider. Romanoff Rogers' a Kış Askeri ile alakalı bir dosya verir. Shield çöker. Son sahnede Hydra' nın liderlerinden Baron Wolfgang von Strucker Sokovia' da Scepter ile insanlar üzerinde deneyler yapıldığını ve sadece bir kız ve bir erkeğin başarılı olduğunu söyler. Başka bir sahnede Barnes Smithsonian Enstitüsünde kendi resmine bakar.

 

11- Guardians of the Galaxy - Galaksinin Koruyucuları

Birbirinden farklı beş karakterin bir araya gelerek girdikleri galaksi macerası hikayemizi oluşturuyor. Peter Quill (Star Lord), Yondu tarafından kaçırılan bir dünyalı, Rocket genetik mühendislik ürünü bir rakun, Groot insanımsı ağaç, Gamora Zen-Whoberi gezegeninden ve galaksilerarası bir suçlu olan Drax koruyucular olarak yer alıyorlar. Thanos üvey kızları Nebula ve Gamora' yı Hala gezegeni Kree ırkından Ronan' ın emrine verir. Star Lord, Morag gezegeninden sonsuzluk taşlarından Orb' u (Güç Taşı) çalar. Orb ile gezegen bile yok edilebilir. Xandar gezegeninde bir tüccara satmak niyetindedir. Peşindeyse onu çocukken kaçıran Yondu bulunuyor. Xandar gezegeninde çıkan arbedeyle 4 karakterimiz Nova Corps kuvvetlerince yakalanıp Klyn hapishanesine götürülür. Burada gruba Drax da katılır. Hapishaneden kaçtıktan sonra Knowhere gezegeninde Koleksiyoncu (Taneleer Tivan) ile buluşurlar. Baskın sonucu taş Ronan' ın eline geçer ve kendi amacına kullanmak için Xandar gezegenini yıkmak ister. Başarısız olur. Taş, Star Lord' un eline geçer fakat arkadaşlarının da sayesinde ona zarar gelmez. Aslında Quill' in sadece yarı insan olduğu ortaya çıkar. Taş, Nova Corps birliğine teslim edilir.

 

12- Avengers: Age of Ultron - Yenilmezler: Ultron Çağı

Yenilmezler yeni karakterlerle beraber Ultron' a karşı mücadele ediyorlar. Açılışta Avengers, Sokovia' da Strucker' ın üssüne saldırır ve Scepter' ı alırlar. Strucker' ın deneyleri sonucunda sadece Pietro ve Wanda adında ikiz kardeşler kurtulmuştur. Ele geçirme sonrası Stark, elde ettiği bilgiler ve Banner' ın yardımı ile Scepter üzerinde araştırma yapar. Gizli tuttuğu ve Ultron adını verdiği barış programı için yapay zeka olabileceğini düşünür. Ultron aktive olur ve tüm bilgileri işler. Dünya' nın tek kurtuluşunun insanlığı bitirmek olduğuna kanaat getirir. Jarvis' i sistem dışı bırakır. Stark' ın Iron Legion robotlarını kontrol altına alır. Scepter ile kaçar. Ultron ve ikizler, tacir Ulysses Klaue' nin Wakanda' dan çaldığı vibranyumları almak için Güney Afrika' ya gider. Halüsine olmuş Hulk ve Iron Man şehri birbirine katar ve tüm ekip saklanmak için Hawkeye' nin evine giderler. Fury gelir ve Ultron' u yok etmek için bir plan yaparlar. Bu sırada Ultron ve ikizler Doktor Helen Cho' nun laboravatuarına gider. Ultron sentetik bir vücut üretmek ister. Wanda Ultron' un zihnini okuyarak asıl amacının ne olduğunu anlar ve ona karşı olurlar. Karmaşa sırasında Hawkeye vücudu Stark Kulesine getirir. Jarvis vücuda yüklenir. Thor' un şimşekleri ile Vision doğar. Alnında Scepter' da gizlenmiş Zihin Taşı bulunmaktadır. Tüm ekip tekrar Sokovia' nın başkenti Novi Grad' a gider. Şehir Ultron' un makinesi sayesinde topraktan kopup havalanır. Fury ve ekibi yardıma gelir. Ultron Pietro' yu öldürür. Vision son kalan Ultron' u öldürür. Avengers, New Avengers Facility adında yeni bir üs kurar. Son sahnede Thanos Sonsuzluk Eldivenini giyer.

 

13- Ant-Man - Karınca Adam

Karınca Adam, serinin kendine özgü filmlerinden. 1989 yılında Hank Pym, çalışmalarını kopyalamaya çalışan Mitchell Carson ve ekibi nedeniyle Shield' den istifa eder ve kendi şirketini kurar. Pym Partikülünü icat ederek, maddeleri karınca boyutuna indirgeyebilmektedir. Yıllar sonra en iyi adamı Darren Cross Yellowjacket Suit' i icat eder. Pym Cross' u tehlike olarak görür ve önlem almak ister. Kızı Hope van Dyne, Cross' un yanında çalışır. Hapisten çıkan Scoot Lang' i yeni Karınca Adam olarak kullanmak ister. Arkadaşları Luis, Kurt ve Dave, Lang' e yeni bir iş teklif eder. Teklifi kabul eden Lang işin sonunda Pym ile çalışmaya başlar. Elbiseyi kullanmayı, karıncaları kontrol etmeyi öğretir. New Avengers Facility' den bir aygıt çalar ve Falcon ile dövüşür. Pym kızına annesi Janet van Dyne' ın zaman ve mekanın yok olduğu Kuantum Diyarında kaybolduğu gerçeğini söyler. Cross tamamıyla suiti bitirir. Amacı hem Antman hem de Yellowjacket kıyafetini, Hydra ve Ten Rings' e satmaktır. Lang planlarını bozar ve kuantum diyarına giderler. Lang yeni disk takarak geri gelir fakat hiçbirşey hatırlamaz. Bu olay Pym' e karısının da yaşadığı olasılığını düşündürür. Lang Avengers' ın kendisiyle ilgilendiğini öğrenir. Pym Hope' a Wasp kıyafetini gösterir. Son sahnede Kaptan Amerika, Falcon ve Kış Askeri görünür. Falcon Rogers' a Ant-Man' i önerir.

 

14- Captain America: Civil War - Kaptan Amerika: İç Savaş

Yine bir çok karakteri gördüğümüz bu yeni filmde kahramanlar kendi içlerinde birbirlerine düşüyor. 1991 yılında Kış Askeri Hydra tarafından uyandırılır ve infaz görevini yerine getirir. Lagos' ta Kaptan Amerika ve grubu, Rumlow' un planlarını yok etmek için müdahale ederler. Bir bomba patlar ve Wakandalı bir grup insan yaşamını yitirir. Olaylardan sonra dış işleri bakanı Thaddeus Ross, 117 ülkenin ortak noktada buluştuğu Sokovia Anlaşması ile birlikte kahramanlarla toplanır. Bu anlaşma yenilmezleri kısıtlar ve emir altına sokar. Kahramanlar fikir ayrılığına düşer. Bu sırada Peggy Carter vefat eder. Anlaşmanın imzalandığı yer Viyana' da bir bomba patlar ve Wakanda kralı T'Chaka ölür. Kameralarda Barnes görünür fakat olayı Zemo kurgular. Wilson, Rogers ve yeni kral Black Panther (T'Challa) peşine düşer. Hepsi birden yakalanır. Sokovia' da ailesini kaybetmiş ve yenilmezlerden intikam almak isteyen Helmut Zemo, Barnes' ı Kış Askerine çevirir. Çatışmadan sonra Rogers Barnes' ı eski haline döndürür. Aslında onun dışında Siberia' da beş tane daha Kış Askeri vardır. Kaptan Amerika, Falcon, Kış Askeri, Ant-Man, Hawkeye ve Wanda birleşir. Öte Yandan Iron Man, War Machine, Vision, Black Widow ve Spiderman birlik olur. Birbirleri ile dövüşürler. Rhodes yaralanır. Siberia' ya gittiklerinde diğer Kış Askerlerinin öldürüldüğünü görürler. Zemo bir video izletir. Videoda Barnes, Stark' ın annesi ve babasını öldürür. Stark, Rogers ve Barnes kavga ederler. Black Panther Zemo' yu yakalar ve Everett Ross' un kontrolündeki Joint Counter Terörist Merkezine konur. Barnes dondurulur ve Wakanda' ya götürülür. Son sahnede Spiderman Stark' ın hediyesini inceler.

 

 
Toplam blog
: 23
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.13
 
 

2009 yılında çeşitli konular üzerine birşeyler yazmak için açtığım blogumun içeriğini, 2013 Aralı..