Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Siyaset
 

Marx ve Neçayef ve diğerleri

Her nedense Marx, tüm yaşamı boyuncaki çizgisi gözönüne alınınca, bir çirkef sayılacağına, gayet peygamber zemzemi, sakalı amberli bir kişi sayılır.


Oysa Neçayef dürüsttür: Pisliğin allahıdır. En baba dolandırıcı Bakunin’i bile dolandırabilmiştir. Sonunda da gidip, baba baba hapiste ölmüştür. E tabii, boynuz kulağı geçer.


Bir bakalım, Neçayef ne demiş, Marx ve diğerleri ne yapmış?


Alıntı kaynağı: ‘Cathecisme of Revolution’. (‘Devrimin Kutsal Kitabı’, çeviri: Süreyyya Evren.)


“hersey ve herkes onun için esit derecede tiksinçtir. bu dünyada ailesi, arkadaslari ve sevdigi olmasi, onun için tümüyle kötüdür; eger bu insanlar onu engelleyebiliyorsa, o bir devrimci degildir.”


Marx’ı da devrimci olmaktan, ailesi bile engelleyemedi. Çocuklarının 2’si intihar etti. Karısını önüne gelenle aldattı. Hizmetçisinden gayrımeşru çocuk yaptı. Engels’in parasıyla geçindi. Ancak, en güzelini damadı yaptı: Emeğe inat, aylaklığa övgü kitabı yazdı.


“üçüncü ulam, üst tabakadan sigirlar sürüsüne ya da hiçbir özel zekaya, enerjiye sahip olmayan ancak konumlari geregi; bollugun, bagintilarin, nüfuzun ve iktidarin tadini çikaranlara aittir. her olasi yolla ve biçimle sömürülmelidirler.”


Babası zengin olan Engels ve benzerleri kastediliyor.


“bizim görevimiz yikimdir; korkunç, tam, evrensel ve acimasiz bir yikim.”


Bakınız; Marx, Lenin, Troçki, Stalin, Mao. Bakmayınız: Luxemburg. Hayır, bir de marksistler, anarşistleri ve nihilistleri aşağılarlar ya, ona yanarım.


“rusya’daki biricik hakiki devrimciler olan cesur haydutlar dünyasiyla da ellerimizi birlestirmeliyiz.”


Çeka gitti, NKVD geldi. NKVD gitti, KGB geldi. KGB gitti, mafya ve dolar milyarderleri geldi. Bakınız Rusya. Elleri birleştirme ne kelime, orji birleşimi yaptılar.


Bu kadar yetsin. Gelelim kıssadan hisseye:


Bir anti-marksist olarak açıkça beyan ediyorum: Devrim bitmedi, devrimciler bitti. Bu seferlik öyle. Bir sonraki devrim dalgasına altyapı sağlamak, üzerime vazife edindiğim bir şeydir. Arada çelişki görenlere, ‘möö’ diyorum ve mezbaha (veya hipermarket) istikametini gösteriyorum.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..