Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '21

 
Kategori
Güncel
 

Maske Üstü Maskeler

Avrupa coğrafyasını gören bir kişi Türkiye ile Avrupa arasındaki farkı gayet iyi anlayabilir. Kalbi Türkiye için çarpan hemen herkes bu duruma üzülebilir. Üzülmelidir.

Avrupa’ya göre son derece güzel bir coğrafya, deniz, kum tarımsal anlamda hemen her iklimi barındıran bir ülkeye sahibiz. Doğu Anadolu kışıyla kuzey ülkelerini andırır. Yağışıyla Karadeniz Almanya’ya benzerlik taşır, güneyi İspanya’dır, İtalya’dır. Egesi Yunanistan, Trakya’sı Bulgaristan, Avusturya’dır bir anlamda. Yetiştirilebilir ürünler bakımından çok çeşitlilik arz eden ülkemizde eksik olan nedir? Eksiğin ne ya da neler olduğunu alt alta yazalım ve gelin yepyeni bir başlangıç yapalım.

Para mı yok?

Azim mi yok?

Güven mi yok?

Yok, mu yok?

Bir sorun var, belki de binlercesi… Bu sorun ya da sorunlar yüzlerce yıldır birilerinin atıp tutmasına rağmen bir türlü bitmek bilmediği gibi artıyor. Sorun çözmek için ortaya çıkanların sorunun çözümünü arapsaçına çevirdikleri ise bu bölgede tek gerçek. Geçim kaynakları belki de bu yoldandır. Yerlerde çöp olmasa çöpçü, sokaklarda asayiş sorunu olmasa polis, insanlar arasında anlaşmazlıklar olmasa, mahkemeler olmaz malum. Bir nesil bir umut kaçtı gitti bu ülkeden, kalanlar da pişman gitmediğine. Ne zamana kadar devam edecek, doğudan batıya bu kaçış.

Eskiden kaçanlar sadece kendileri gidiyordu, şimdilerde zengin olanlar da buradan kaçmaya başlamış. Yeni belgeler açıklanmış. Burada otlayıp, başka diyarlara yumurtlayan tavuklar gibi bu bölgenin çilesi ne zaman bitecek, biz görebilecek miyiz diye düşünmeden edemiyor insan.

İnsan kaynaklarıyla, doğal ve genel zenginlikleriyle bir kaynak ve bu kaynak insanların umut diye gittikleri ülkeleri besliyor.

Firmalar hızla el değiştiriyor, dünün yerlisi bugün yabancı olmuş. Başka şansı yok deniyor, deniyor da maneviyat adına ne varsa, her şey bu uğurda, bu gidişi maskelemek için kullanılıyor. Siz adına ne diyorsunuz, bunun adı düpedüz maske. Pandemi maskeler üstüne maskeler taktı, gidişleri hızlandırdı o kadar. Sisli havada kurt avı…

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..