Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '21

 
Kategori
Sosyoloji
 

Maske ve Gerçek Yüzler

Nasıl bir durumla karşılaşmış olduğunu elbette bilmemiz mümkün olamaz ama muhtemelen toplumsal gelişmelerden kaynaklanan izlenimlerinin sonucundan yola çıkarak 'maske gerçek yüzleri gösterdi' şeklinde tivit attı dün Pelin Batu.

Bütün dünyada tamı tamına bir yıldır Corona ile savaşırken, öldürücü güce sahip virüsten korunma tedbirleri olarak maske kullanımı oldukça etkili olduğu görülmüş olduğunu söyleyebiliriz.

İlk günlerde fazlaca önemsenmemiş olan maske kullanımı zamanla virüsün ciddiyetini algılayan toplumun tamamı kullanmaya başlamış ve devam etmektedir.

Maske demek, Corona demek olduğuna göre, virüsten korunma tedbirlerinin en önemlisinin evlere kapanmak olduğunun da altı çizilmeli.

Coronaya bağlı olarak dünyadaki ve ülkemizdeki ölümlerin ne çok acı verdiğini hepimiz yaşadık yaşıyoruz. Bir yıl süre içerisinde bu öldürücü güce sahip virüsün toplumumuza verdiği ve vermeye devam ettiği dersler de öne çıktığını görmekteyiz. Örneğin, paylaşma konusu saygı sevgi konusu merhamet konusu başkasının acılarına ortak olma konusu vesaire vesaire..

Bu örnekler hem toplumun her kesimi için geçerli hem de siyasetçiler için geçerli.

Toplumu özellikle ekonomi bağlamında adeta ters yüz etmiş olan Corona, ayni zamanda insanların gerçek düşüncelerini de ortaya çıkarmıştır, yani Batu'nun tivitinde gördüğümüz gibi gerçek yüzleri ortaya çıkarmıştır.

Mesela bu dönemde kişilerin söylemleri ve davranışlarından Corona öncesi ile sonrası arasındaki farklılıklarını gözlemleyerek sonuç çıkarmanız mümkün. Beklemediğiniz kişilerden de beklenmedik gerçek yüzlerini süprizler şeklinde görmeniz olasıdır.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..