Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Maskeler

Maskeler
 

İnsanlar arasındaki en büyük engel, maskeler....

Nedir? Ne işe yarar? Takmayanımız var mı? İşlevsel mi? Zararı mı yararı mı daha çok?

Ses tonu, kullanılan jest ve mimikler maskenin varlığını belli eder. Delikanlı tarzı konuşmalar, birilerini sürekli eleştirme ihtiyacı ve şefkat eksikliği maskenin belirtileri. Maskeyi daha çok çocukluk ve gençlik yaşlarında küçümsenmiş kişiler kullanır. Bir şekilde eleştirilmiş, hor görülmüş kişiler. Ya da küçümsenmekten korkan kişiler. Ve bence birkaç kişi dışında herkes birileri tarafından böyle hissettirilmiştir. Anne, baba, değilse okuldaki arkadaşlar, değilse öğretmen, değilse komşular, o da değilse işyerindeki patronumuz... Kişi bu aşağılanmayı tekrar yaşamamak için yukarıdan bakmaya çalışır insanlara. Üzerinde güç sahibi olduğu kişilere. Bundan daha çok, kendisine hizmet sunan kişiler nasiplenir.

Asıl olay kişinin kendini değerli hissetme ihtiyacından kaynaklanıyor. Sosyal bir ortamda bu değeri gösterme çabası. Ancak değersiz insanlar kendini değerli göstermeye çalışır. Ve size çok değerli bir sır vereyim.

DEĞERSİZ İNSAN DİYE BİR ŞEY YOKTUR. Evet, hepimiz değerliyiz. Bizi şimdiye kadar birileri değersiz olarak algıladıysa, bu onların kendi gerçekleriydi.

HARİTANIN YANLIŞ ÇİZİLMESİ, ARAZİYİ DEĞİŞTİRMEDİĞİ gibi ONLARIN SİZİ DEĞERSİZ GÖRMELERİ SİZİ DEĞERSİZ YAPMAZ.

Bu ne demek biliyor musunuz?

Farkına varın, artık maske takmaya ihtiyacınız yok!

Benzin alırken pompacıya karşı, otopark görevlisine karşı, danışmada oturan kişiye ya da banka personeline karşı artık maskeye ihiyacınız yok.

Sevgi, şefkat ve kardeşlik size yeter. Hem ağırbaşlı olup, hem de içten ve sıcak ilişkiler kurabilirsiniz. Aksi çok itici oluyor. Prestij kazanacağım derken, var olanı da kaybediyoruz.

Fark edin ve uygulayın...

Bence kendiniz olmayı hak ediyorsunuz. Sizce?

 
Toplam blog
: 39
: 757
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Mühendislik eğitimimden sonra (2002), örgütsel davranış alanında yüksek lisans yaptım (2005). 15 ..