Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Maskeli aşk

Maskeli aşk
 

http://www.loadtr.com/203946-maske.htm


Hep maskeler takarız ve bu sadece yüzümüzde değildir. Ruhumuza, kalbimize ve şuurumuza da olmak üzere fizik ötesi aklınıza neler gelebiliyorsa düşünün bunu. Bugün birine ilgi duyuyorsanız ve bunuda ona yansıtıyorsanız karşınızdakinin de koruyucu kalkanları çalışır hemen. Bunun ardındakini hep düşünürsünüz, neden birine ilgi tek başına kurulur ve ardında ya kendinizin ya da karşı tarafın oynadığı rolün gerçekçiliği kafa kurcalar. Burada gerçek olan ne; sizin beslediğiniz duygular mı yoksa karşı tarafın yansıttığı olumsuz yaklaşım mı?

İki ilişki düşünün; birincisi standart aynı yaş grubu, ikincisi iki farklı tip veya iki uçuk yaştaki insan ilişkisi. Hemen yargılarız ahlaki yönden bunu ama hiç düşünürmüyüz ki, kutupları zıt gibi de gözükse bu insanlar birbirlerinde neler bulabiliyorlar. Neleri paylaşıp da bizim monoton düşündüğümüz yaşam çizgisinin ötesinde her çılgınlığı yaşayabiliyorlar. Bunun açılımı bence zor gibi olsa da kolay ve gerçekçi. Kuşaklar arası fark olsa da, insanların birbirlerine verecekleri, katabilecekleri ve özleşleşebilecekleri çok ortak noktaları var ve bunu bizzat sergileyerek yaşıyorlar. Yaşları denk olan ilişkileri de gördüm, sanki hani bezginliği anlatan surat ifadelemiz vardır ya tablo bu. Ama tabiki bu her ilişki için baz değil...

Şimdi iki ilişki arasında kritik yaptığımızda gördüğümüz eser nedir bakın. Yaş aralığı fazla olan ve çılgınlıkları yaşatan beraberliklerde, genelde bu iki tarafın istekleri ile olur ve kural dışı yaşarlar içlerinde, çılgınlıklarla süslüdür ve her yaşanılan harika diye nitelendirir. Bunlarda kural, kıskançlık, yaptırımcılık v.s. kavramlar yoktur. Artı / eksi birbirlerini tamamlarlar ve yapıcıdırlar. Geçelim madalyonun diğer tarafına; genelde bu ilişkilerde aynı yaş grubu seçilir ve sözde daha iyi anlaşılacağı düşünülür. Elbette başlarda hep bu böyledir, keyif verir ve romantizm doludur. Sonraları yavaş yavaş renkler solar, sonbahar yaprakları gibi dökülen çok şey olur. Monotona bürünen Polyanna yaklaşımlarla idame ettirilmeye çalışılır beraberlikler.

Yaşam bize zaman zaman nefes alırken çok estantaneler sunar. Yaşarken, nefes alırken de en güzelini ve kendin gibi düşünüp, kendin gibi yaşamamızı ister.

NOT: Uzun zamandan sonra yazdığım ilk blog yazım, kusurlar bizler içindir affınıza sığınıp okuyanlara teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 105
: 880
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

Delice biri, aşka inanan zaman zaman hayatı tiye alan deniz tutkunu işte kısaca...