Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '17

 
Kategori
Kültürler
 

Maskeli Olmayın. Onursuz Olursunuz..

Bir çok insan yaşamlarının içinde uyum sağlamak ve başkaları ile iletişimlerini sürdürmek adına farklı maskeler takıyorlar.

Dikkat ederseniz, belli gruplaşmalarda resmen insanların yüzleri birbirine benzemeye başlar.

Bunu bir çok tarikat ve çeşitli gruplaşmalarda görebilirsiniz.

İstanbul’da yaşayan bir kişi gerçekte ataları İstanbul’da olmamasına rağmen nereye giderse gitsin İstanbul’da yaşadığını ortaya koyar. Dili –tavrı –yaşam tarzı.

Sonuç olarak hepimiz bir şekilde farklı biçimlere bürünüyoruz. Tabi bunun yanında kendi içimizdeki öfkemizi, nefretimizi, üzüntümüzü her ne kadar saklamaya çalışırsak çalışalım yüzümüze, mimiklerimize, gözlerimizin içine yansıtıyoruz….

Bazı insanın gözlerine baktığınız zaman ışık saçıyor ... Bazı insanın gözlerinin içine baktığınız zaman adeta ağlıyor. Bunun yanında çoğu insan maskeleri ile yaşayarak, korunma mekanizmaları ile tetikte bekledikleri için, gerçek içsel duygu durumlarını ortaya koyamıyorlar. Tabi öyle olunca da yüzlerinde kasılmış ve sahte bir ifade oluşuyor.

Ama artık öyle bir çağdayız ki bunu da herkes anlıyor. Samimiyet yaşadığımız dönemde ki en değerli niteliklerden bir tanesi... Çünkü bir çok kişi kendisi olmaktan çıkarak başkalarını kopyalıyor ve o biçimde daha çok kabul göreceğine inandığı için o tarzda hareket etmeye devam ediyor .Taklitçilik bir hastalık halinde.

Çoğu kişi siyasi kariyerini veya dışlanmaktan korktuklarından dolayı kendileri olmaktan çıkıyorlar. Ve sahteciliğe bürünüyorlar. Tabi bu da zamanla onları adeta hasta ediyor. Örnekleri ortada.

Çoğu insanın yaşadıkları sorunların gerçekleri söylemediklerinden kaynaklandığını  görüyoruz .  Bilhassa siyasiler.

Yaşamım da gerçek öz benliğimi, tam anlamı ile kendim olarak yaşamaya niyet ettim ve öyle yaşadım. Gençlere söylüyorum. Asla sahte maske takmayın, küçülürsünüz.,, İnsan olmaktan çıkarsınız.

 

         ozcanvural33@hotmail.com

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..