Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Masseter Botoksu Nedir?

Çene çizgisi yüzün genel şeklinde oldukça etkili bir rol oynar.  Özellikle aşırı kare ve yuvarlak yüz şekline sahip olan kadınlar için çene çizgisinin belirsiz olması rahatsız edici olabiliyor. Çünkü ne kadar kilo verirlerse versinler yüzleri kilolu durmaya devam eder. Masseter yani çiğneme kası olarak bilinen kas büyür ya da çok fazla gelişirse, sonuç kare, hatta aşırı erkeksi görünümlü bir çene hattı ortaya çıkabilir.

Cerrehi teknikler ile çene inceltme ve yüz ovalleştirme hasta açısından oldukça zahmetli bir operasyon olabilir. Bu çok acı verici, uzun bir iyileşme süresine sahip ve her zaman doğal görünümlü sonuçlar vermeyen zor bir tedavi seçeneğidir.  Günümüzde, masseter botoksu olarak bilinen ameliyatsız teknik ile iyileşme sürecine gerek kalmadan kalp şeklinde bir yüz şekli elde edilebilir.

Botoks nasıl etki eder?

Botulinium toksini, saflaştırılmış bir protein türüdür. Migren ve kas spazmları gibi birçok tıbbi rahatsızlığın tedavisinde de kullanılan oldukça güvenilir bir prosedür. Sinirlerin aktivitesini bloke ederek ve kasları rahatlatarak etki eder ve sadece kozmetik amaçlı değil, geniş kapsamlı tıbbi prosedürler için de kullanılır.

Masseter botoksu ile enjeksiyon kasları rahatlatarak genişliğin giderilmesi sağlanır. Bu, çenenin boyutunu azaltarak daha küçük bir çene çizgisi ve daha dar görünen bir yüz şekli ile sonuçlanır. Sonuçlar birkaç gün içinde çok daha fark edilir hale gelir.

Kimler için uygundur?

Çenesinin kare ve geniş şeklinden memnun olmayan ve genel sağlık durumu yerinde olan yetişkinler bu operasyondan faydalanabilir.  Çenenin geniş ve kalın olması özellik ile kadınlarda erkeksi ve kilolu bir görünüme neden olur. Sadece birkaç botoks enjeksiyonu ile yüz şekilleri tamamen orantılı ve estetik bir hale gelebilir. Ancak unutulmaması gereken hamile ya da emziren anneler ve genel sağlık durumu yerinde olmayan kişiler için tavsiye edilmez.

Ortalama 10 dakika süreni ağrısız bir işlemdir. İyileşme sürecine gerek yoktur. Hasta hemen işine devam edebilir. Çenenin tam şeklini alması ortalama 1 ay boyunca devam eder.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..