Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Masseter Botoksu Nedir?

 
Masseter kası, çene ile yanağı birbirine bağlayan, çiğneme görevinin yerine getirlimesini sağlayan kasların en büyüğüdür. Bu kasın aşırı çalışması yüzde kare görünüm yaparak özellikle hanımların mutsuz olmasına neden olur. Çoğunlukla istemsiz diş gıcırdatma veya diş sıkma durumlarında görülür. Tedavisinde botoks önemli bir seçenektir. Estetik cerrahi uzmanı Dr. Defne Erkara masseter botosu hakkında bilgi verdi. 
 
Çene Kasları Neden Büyür?
 
Tüm çizgili kaslar gibi çene kası da rutin çene hareketerli ile büyümez ancak bu kasların aşırı güç kullnarak çalışması sonucu büyür. Özellikle uykuda diş sıkma ve gıcırdatma sorunu olan kişilerde bu kasları büyümüş olarak görürüz. 
 
Genellikle stresli dönemlerde artar. Ancak bazen sebebi bilinmeyen bir yolla da bu sorunlar karşımıza çıkabilir.  
 
Büyük çene kasının sağlığa zararı var mı?
 
Çene kası büyümesinin fiziksel sağlığa bir zararı yoktur. Ancak çene kaslarını büyüterek görsel olarak kişiyi mutsuz edebilir. Çene yanlarında çıkıntı yapan veya yüzde kare görüntü oluşturan bu durumdan pek çok kişi hoşlanmaz. Kadınlar daha oval ve ince yüz severler. Hele ki tek taraflı kas büyümesi olursa yüzde asimetrik görünüm de söz konusu olabilir.
 
Ayrıca dişlere sürekli travma yaratarak diş üst yüzeyinin aşınmasına yol açabilir. Bu durumda bir diş hekiminin yardımını istemekte yarar var.
 
Büyük çene kasının tedavisi var mı?
 
Öncelikle diş sıkma veya gıcırdatma için sebep olabilecek sorunları araştırmak gerekir. Çoğunlukla uykuda bu sorunlar yaşandığı için aslında teşhisi de kolay değildir. 
 
Altta yatan bir sorun bulunmazsa tedavide ilk seçenek botoks uygulamasıdır. Bu işleme masseter botoksu denir. Tıpkı diğer botoks uygulamaları gibi çizgili kasların geçici olarak faaliyetini azaltmaya yani gevşetmeye yönelik hafif bir felç yapıcı etkisi vardır. Böylece çene kasları aşırı çalışmayı bırakır ve zamanla küçülerek normal formuna gelir.
 
Masseter botoksu nasıl yapılır?
 
Masseter botoksu da diğer botoks uygulamalarına benzer şekilde 10-15 dakikada biten bir işlemdir. İşlem sonrası kişi günlük hayatına devam eder. Hafif yan etkiler görülebilir. Aşırı ağrılı bir işlem değildir. 
 
Sonuç olarak; siz de diş gıcırdatma, diş sıkma ve bunlara bağlı çene kası büyüklüğünden rahatsızsanız bir estetik cerrha başvurarak masseter botoksu konusunda bilgi alabilirsiniz. 
 
 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..