Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '10

 
Kategori
İlişkiler
 

Masum değiliz!! senin için masumiyet nedir??

Masum değiliz!! senin için masumiyet nedir??
 

Nedir ki masumiyet kim tarafından bahşedilir bizlere ve kimler gerçekten masum sayılır.. Bunu zikretmek önemlimidir hayatlarımızda yada ne ölçüde masumluk ararız ilişkilerimizde??

O masumdu, onun bir kabahati yok, o suçsuz demek neyi aklayabilir hayatta . Vicdanımızla cebelleştiğimiz anlarda tüm dünya haykırsa sizin masumiyetinizi neye yarar!!! Sen kendine anlatamadıktan sonra ..İnanmadıktan sonra nereye kadar ??

Evet hepimiz masumuz çünkü hep beraber birbirimizin masumiyetine inandığımız için aklıyoruz kendimizi. Hepimiz bu yoldayız, aynı kervanlarda, aynı dertlerde sarıp sarıp suçları ilerliyoruz hayat yolunda. Ve hepimiz yanıyoruz masumiyetimizle, sevişiyoruz delice ve fırlatıp atıyoruz tüm kötülükleri. Temizlenip çıkıyoruz beyaz bir eli tuttuğumuzda, geçmişi savuruyoruz geride kalmış insanların kucağına. Geçmişi boğuyoruz karanlıklara nasılsa aklanır onlarda bir yerlerde birileriyle..

Vicdan azabı çekiyoruz delice bazı yaptıklarımızdan ötürü..Sonra kendi kendimizi aklıyoruz düşüncelerle kime göre neye göre!! Ama lütfen hepimiz masumuz bu yolda bizi bozan bu hayat ya da bir kişi ve yahut kendimiz ne fark eder ama bizler masumuz hem de lekesiz masumlardanız inanmazsınız!!!

Düşüncelerde aldatıyoruz, aldatılıyoruz bazen bir yerlerde başka birileriyle.. Ama içimizde bir yerlerde kötüyü düşünen düşleyen bir taraf var, hepimizde var olan bir taraf. Düşünüyor, arzu ediyoruz çoğu zaman yapmamak mı bizi masum kılan şimdi?? Komik !!!

Masum kılan şeylerin basitliği, masumiyetimizin sahteliğinin ispatı oluyor çoğu zaman. Ama şimdi kim neye göre masum diye kılınıyor bu hayatta.. Bir başkasıyla yenilen yemek mi sadakatimizi etkileyen. Bir doğru olmayan söz müdür mecbur kalınan koşullarda bizi yalancı kılan. Zorlama sevgiler mi aldatmalarımız ya da ruhunu satmak mıdır kendine yaptığın en büyük suç. Hiçbiri !!Hepsi!! Hem doğru hem yanlış...

Hadi bağıralım masumiyetimizi tüm coşkumuzla herkese.. Temiz sularda dolanalım doğru sözlerde can bulalım hep. Doğru insanlarla, dürüst bir yolda büyütelim kalbimizi..Ya da haykıralım tüm suçlarımızı, sevişelim kör kuyularda günahlarla, onu suçlayalım devam edelim başkasına koşalım bir başkasının kollarından.. Yada yalanlarla süsleyelim sevgimizi aldatalım her akşam kendimizi ..Birini düzeltmek için çabalayalım, ömrümüzü verelim masumiyetle uçuralım onu tüm gücümüzle boğalım tüm kötülükleri neye yarar?? Kime fayda?? Nereye kadar??

Neden mi??

İnanmak istediğimiz anda karşımızdakini kuşatırız masumiyet kuşaklarıyla.. Çünkü isteriz güvenmek. Bazen mutlu olmak için, bazen aşık olduğumuz için, çoğu zamanda birçok neden için fark etmez.. Şimdi ne önemi vardır kimin masum olduğu? İnanmak istemediğimizde aldatılmış sayarız kendimizi. Gerçek ya da yalan önemli değildir işte o an. Yapılan büyük bir hatayı bir kalp kabul etmişse kime ne!! Kim suçlayabilir af edildi diye bir yüreği. Bırakalım tüm karanlıkları tüm aydınlıkları insanların tercihlerine .. Masumiyet telaşımızdan kurtulalım artık. Kendimizi ya da başkalarını başkalarının uydurmuş masumiyet kalıplarına sokmak en büyük suç olmuyor mu bu durumda. Biz değerlendirelim bir kalbi kendi kalbimize göre önceki kalıpların ilişki sadakatini bozmasına izin vermeyelim.

Ve hiç kimse zorlamasın kendini masum olmak için.. Bir kişiye saf duygularla yaklaşırken bir başka kişiyi kirletmiyor mu kalplerimiz. Neyin masumiyetini nerde arıyoruz?? Bizler hangisini arıyoruz mutlu olmayı mı yoksa mutsuz olmak için her şeyi mi? Ve biz inanmışsak bir kalbe başkalarının kurallarıyla oynamak bizim o aşka yaptığımız suç değil midir?

Evet kimse uğraşmasın masum olmak için. Hepimiz masumuz!! Hepimizi masum değiliz!! Fakat hepimiz değil senin ne olduğun önemli. Senin için kimin masum olduğu önemli!! Şimdi kabul etsek neye yarar hepimiz masum olalım hadi ya da suçlu ne fark eder eğer ki senin için değişen bir şey varsa işte o zaman düşünmeye başlamalısın…

10.03.2010

 
Toplam blog
: 25
: 945
Kayıt tarihi
: 12.01.09
 
 

1987 İstanbul doğumluyum. Sosyoloji ögrencisiyim. Şuan İspanya' da bulunmaktayım. Küçükken başladığı..