Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Masum vatandaşa tüyolar

Masum vatandaşa tüyolar
 

Nümayiş


En kötü ihtimalle bir nümayiş içindesiniz. En iyi ihtimalle bir bakkaldan kasaptan alışveriş yapmış çıkıyorsunuz. Şimdi en kötü ihtimalde birkaç örnek verelim. Bir olaya karşı duruşunuzu ve tepkinizi bir grupla yürüyerek yerine getiriyorsunuz. Ya protesto sınırını aşıyorsunuz veya grubun içine karışan az sayıdaki provokatör sizi de masumken suçlu durumuna düşürüyor ve polisin tepkisi ve müdahalesi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Cop, biber gazı, ıslanmadan sonra bir şekilde kaçıyorsunuz cami, market veya başka bir yere sığınıyorsunuz. Polis camide şüphelendiklerine soruyor öğle namazı kaç rekat bilemediniz ayvayı yediniz. Yüksek kaldırımda yakayı ele verdiyseniz hele birde yakalandığınız yer zürafa sokağı ise soru şu viziteler kaç para? Bilemediniz yine ayvayı yediniz. Stadyumda yakalandıysanız soru şu maç kaç kaç bilirsen ikinci soru takım kadrolarını say. 

Tabi bu işin biraz fantezi tarafı ancak teşbihte hata olmaz fazla bir farkı da yok. En çok göze çarpan fark emniyet teşkilatının içinde barındırdığı zihniyet. İyi ihtimali göz önüne alalım. Saçı sakalına karışmış masum bir genç markete bir şey almaya girmiş olsun ve o sırada dışarı da sağa sola saldıran niyetleri iyi olmayan gruplar polisle çatışsın ve sağa sola kaçışıp saklansınlar. Masum ve fakat görünüm olarak biraz şüphe uyandıran genç alışverişini yaptıktan sonra aynı anda marketten caddeye çıkmış olsun ve yolu caminin önünden geçsin o anda polis genci çevirip öğle namazının kaç rekat olduğunu sorsun. Gençte bilemesin. Veya provokatör olsun ve soruyu doğru yanıtlasın ve serbest kalsın masum içeri provokatör dışarı. Adalete bak!. 

Böyle olasılıklarla her an karşılaşabiliriz. Şimdi ölçü bu. Siz siz olun hazırlıklı olun, kimliksiz asla dışarı çıkmayın, vakit namazlarının kaç rekat olduğunu hatta farz ve sünnet sayılarını mutlaka bilmiyorsanız öğrenin. Dua bilmiyorsanız birkaç tane ezberleyin. Yanınızda devamlı büyük bir poşet çanta bulundurmanızı tavsiye ederim. Çantada biber gazına karşı gaz maskesi, coplara karşı yastık!, ıslanmalara karşı yedek giysi ve çamaşır hatta gözaltına alınma riskine karşı pijama, diş fırçası, tıraş malzemesi bulundurun. Göz altına alınmışsanız dikkatli konuşun. Sakın nedir bu başıma gelenler diye söylenmeyin ‘’ Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm’’ deyin. Tepeden tırnağa soyundurma ihtimaline karşı koltuk altınızda mutlaka muska bulunsun. İmdi (şimdi) gelelim vakit namazlarının rekatlarına; Sabah : 2 rekat sünnet, 2 rekat farz toplam 4 rekat Öğle : 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet toplam 10 rekat İkindi : 4 rekat sünnet, 4 rekat farz toplam 8 rekat Akşam : 3 rekat farz, 2 rekat sünnet toplam 5 rekat Yatsı : 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet Akla şu soru gelebilir kişi ya gayri Müslim ise ne olur? Maalesef bu noktaya geldik getirildik. Tabi ki her Müslüman’ın bilmesi ve öğrenmesi gereken şeyler vardır bu başka bir şey, fakat bunun farklı senaryolarda kullanılması aksine dinimize ve hür iradelere dolayısı ile topluma zarar verir. Dini istismar etmek aslında budur işte. 

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..