Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '08

 
Kategori
Aile
 

Masumiyet

Masumiyet
 

Çocuk yapmak dünyada en basit işlemlerden birisi, olgunlaşmış bir yumurta ve onu dölleyen sperm. Karşılıklı alınan anlık zevkler ve hayata gözlerini açan yepyeni bir can!..

Ya sonrası, hayata gelen bu canın, yaşamının nasıl olacağı, geleceği ile ilgili ailesinin ne gibi tedbirler aldığı, topluma faydalı bir yetişkin olması için nelerin yapılabileceğini planlanmadan dünyaya getir, sonra ben bunu istemiyorum diyerek sokağa at. İnsanlık nereye gidiyor? Çocuk yaparken bile anne adayının akli dengesine bakılmadığı, anlık zevkler için herşeyin göze alındığı, bir toplumdan gelecek için ne bekliyebilirsiniz. Tıpkı Antalya, Alanya'da olan olay gibi.

Şimdi Antalya, Alanya'da meydana gelen olaydan kısaca bahsedelim.

Antalya, Alanya'da akli dengesi yerinde olmayan Zeynep YAZAR, 1.5 yaşındaki oğlu Hüseyin Can'ı, önce esnafın gözü önünde dövüp, ardından da "İstemiyorum" diyerek çöp konteynırına atmış. 1.5 yaşındaki Hüseyin Can'a devlet sahip çıkmış. Alanya; Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Savcısı'nın kararıyla ailesinden alınan Hüseyin Can, polis nezaretinde Alanya Devlet Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilmiş. Yapılan doktor kontrolünde, sağ elinin kısa süre önce yandığı ve doktora götürülmediği için Hüseyin Can'ın 3 parmağının birbirine yapıştığı belirlenmiş. Saçları kesilen ve yıkanan talihsiz bebeğin üzerindeki kirli kıyafetleri de değiştirilmiş. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlileri tarafından karnı da doyurulan Hüseyin Can için, birbirinden güzel oyuncaklar da alınmış.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görevlilerinin kucaklarından indirmediği Hüseyin Can (göstermelik de olsa)daha sonra Antalya'ya gönderilerek Sosyal Hizmetler'e ait yuvaya yerleştirilmiş. Alanya; Sosyal Hizmetler Müdürü Çetin Geyik, Hüseyin Can'ın 3 parmağında meydana gelen yanığa bağlı yapışmanın da Antalya'da tedavi ettirileceğini belirtirken Alanya Cumhuriyet Savcılığı da, bebeğin annesi Zeynep Yazar ile babası Mustafa Yazar hakkında soruşturma başlatmış.

Hüseyin Can'ı dünyaya getiren annesi Zeynep YAZAR ve babası Mustafa YAZAR, Hüseyin Can'a sormadılar. Annenin akli dengesinin yerinde olmaması bile bu iki kişiyi durduramadı. Bir anlık zevkin sonunda Hüseyin Can meydana geldi. Sokağa atılan Hüseyin Can'a devlet sahip çıktı. Ya sahip çıkılmayan, nice Hüseyin Can'lar ne olacak.

Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen Zeynep YAZAR'ın; Mustafa YAZAR ile evlenirken, evlenmesine niye mani olunmadığı, evlenmeye müracaat edenlere yapılan Doktor kontrolünün göstermelik olduğu, hiç bir espirisinin bulunmadığı böylece ortaya çıkmış oldu.

Çocuğu; yapmak ve dünyaya getirmek marifet değil(!) O çocuğun iyi bir insan, topluma faydalı bir fert, eğitimli, kültürlü, üretime katkısı olan, bir insan olarak yetiştirilmesi önemli.

Çocuğun fiziksel olan yaraları tedavi edilebilir. Ancak 1.5 yaşındaki bir çocuğun ruhunda açılan yara ne olacak? Akli dengesi yerinde olmayan bir bayana, evlenebilir raporu veren ve bu çocuğun dünyaya gelmesine neden olan o doktorun hiç mi suçu yok. Hüseyin Can'ın ruhunda açılan o derin yarayı, o doktor sarabilecek mi? Tedavi edebilecek mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..