Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '07

 
Kategori
Sinema
 

Match Point

Match Point
 

Match Point'in sinemada oynadığı günlerde şimdi hatırlayamadığım ama reklamlar ile birçok kez adını duyduğum bir film sinemalardaydı. Ne yalan söyliyeyim aslında biz de üç arkadaş o filmi görmek için sinemaya gitmiştik. Ama önceden bilet alma yada rezervasyon yaptırmak gibi alışkanlıklarımız olmadığından, o filme hiçbir yer bulamamıştık. Diğer alternatifleri değerlendirdiğimizde de bir Woody Allen filmi olan ve kesinlikle süper fiziğiyle insanı hayaller dünyasına uçuran Scarlet Johansonlu Match Point içlerindeki en iyi alternatiftir heralde diye karar verip biletlerimizi aldık.

Ama salona girdiğimizde insanlar pek bizimle aynı düşünmemişlerki salonun yarısı bile dolu değildi, daha gişenin ilk Cuma akşamında.

Ama sinemadan çıktığımızda tadı damağımızda kalan harika bir film izlemiştik. Sabit bir sinema zevkim yoktur ama bana biri ne tür filmleri seversen diye sorsa, kesinlikle ona Match Point tarzı filmleri severim diyeceğimden o kadar eminimki artık. Durağan Londra sokaklarının bile Newyork ve Los Angeles'tan daha çok ilgi çekmesi ancak böyle bir senaryo ve kurgu ile sağlanabilirdi. İçerisinde aksiyon, gerilim, heyecan, aşk ve ihtiras içeren kesinlikle izlenmesi gereken bir film diye düşünüyorum en azından sinema zevki adına benzerlikler paylaştığımız sinemaseverler adına.

Düşük bir maliyetle hazırlanmış, harika bir senaryo ve kurgusu olan Match Point, şu an geriye dönüp düşündüğümde çok samimi ve hakkaniyetli düşüncelerimle keyif aldığım en iyi beş film arasına girmiş durumda.

Merak edenler için fragman aşağıdaki linkten izlenebilir:

http://www.youtube.com/watch?v=uV4RVwJ7DUk

 
Toplam blog
: 13
: 547
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

Adım Muzaffer ama kısaca herkes Muzo der. Muz diyenlerde var beni kızdırmak için, arada kızsam da so..