Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Matcha Çayı ve özellikleri

Matcha Çayı ve özellikleri
 

Matcha Çayı ile Zayıfla


Son dönemlerin en merak edilen içeceklerinden, Uzak Doğu kültürüne ait bu çay, yeşil çayın kardeşi. Biraz büyükçe olan bu kardeş, Japonlara ait ve  ezilmiş çay anlamına geliyor. Japonya'da binlerce yıldır meditasyon öncesi ruhu ve bedeni arındırmak, konsantrasyonu arttırmak için kullanılıyor. Farklı aromalara ve tatlara sahip olan çeşitleri bulunuyor. Yeni başlayanlar için; Morning Matcha öneriliyor.

Az miktarda kafein ama bol miktarda teanin bulunan bu çay, hem kafeinin yüksek dozlarının vereceği el ayak titremesi, sinir sisteminin aşırı uyarılması gibi zararı vermiyor hem de sizi dinç ve sağlıklı tutmaya yarıyor. Bu sayede kahvenin veremediği enerjiyi size verebiliyor.

Antioksidan kaynağı açısından yeşil çaydan 10 kat daha zengin olduğunu çalışmalar gösteriyor. Bu sayede gençlik iksirinin bir kaynağı olabilir. Cildi gençleştiriyor ve metabolizma hızlandırıyor ve böylelikle kilo vermeye çalışan veya kilosunu korumaya çalışanlara yardımcı oluyor.

Konsantrasyon sağlıyor ve gün içerisinde yaşadığınız zorlukları atlatmanıza yardımcı oluyor.

Tümörlü hücrelerle, bakterilerle savaşarak bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor, sizin grip yüzünden yatakta yatma sürenizi kısaltıyor.

Eeee bunlar da süper yapmıyorsa daha ne olacak?

 
Toplam blog
: 5
: 96
Kayıt tarihi
: 18.10.16
 
 

1991 yılında Gaziantep'te dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi orada tamamladım. 2009 yılında H..