Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Eğitim
 

Matematiğin büyülü dünyasını gezinmek ve onu fethetmek

Matematiğin büyülü dünyasını gezinmek ve onu fethetmek
 

MATEMATİK BİR AŞKTIR, BİR SEVGİDİR, BİR MUHABBETTİR, BİR GELECEKTİR. HEP BİRLİKTE BU BİLİME SARILMALI , ONU TAMAMEN KUŞATMALI, ONU HİÇ BIRAKMAMALIDIR.


Kökeni çok eski yüzyıllara dayanan tarihsel bir bilimdir matematik. Matematik; çok önemli bilim adamları yetiştirmiş ve yetiştirmeye de halen devam etmektedir. Bu bilim dalının gerçekten çok büyülü bir dünyası vardır. İnsanlık tarihinin gelişmesinde çok büyük katkılar ortaya koymuş ve insanlığa her zaman yol göstermiştir. Pisagor, Öklit ve daha birçok ünlü bilim adamları Matematiğin gelişimine çok büyük katkılar sunmuştur.

Matematik diğer bilim dalları gibi kendi içinde bölümlere ve konulara ayrılmıştır. Matematiğin en önemli bölümlerinden birisi Geometridir. Geometri gerçekten çok sevilen bir alandır. İçerisinde üçgenler, daire, kare, dikdörtgen, küp, prizma, koni gibi daha birçok konuyu barındırır. Hepsinin de kendi özel formülleri mevcut olup, hesaplamalarda fomüller üzerinden sonuca gidilir. Bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğunu Matemetikle ilgilenen herkesin bilmesi gayet doğaldır. Bu ve buna benzer örnekleri elbette çoğaltmak mümkündür. Matematik her yönüyle insana keyif ve uygulama zevki verir. İnsan matematikle ilgili soruları çözdükçe ulaşılması güç bir mutluluk ve sevinç duyar. Matematik içerisinde gerçekten çok büyülü bir dünya barındırır. Bu dünyaya bir giren pişman, bir de girmeyen pişmandır. Bu mutlulukları ancak matematiği bir yaşam biçimi haline getirenler hisseder.

Matematik biz insanlar için ilkokulda sayılarla başlar ve ilkokulun sonunda ortalama bir düzeye gelir. Daha sonra ortaokul yıllarında bir üst düzeye çıkar. Bu tabikii öğretmenlerin sabır ve gayreti ile mümkün olmakla birlikte, eğitim müfredatının şekli ile de ilgilidir. Bu şekilde Lise düzeyine gelen bir öğrenci artık Üniversite hazırlık evresine gelmekle, ileri seviye matematik konularını da öğrenmiş olur. Özellikle İntegral, Türev, Determinant, Matris, Tümevarım, Trigonometri, Logaritma, Karmaşık Sayılar,Analatik Geometri vs. bunların başlıcalarıdır. Bu konularla üst düzeye gelen bir Matematik öğrencisi artık üniversite sınavlarına hazır hale gelmiş olur. Artık; bundan sonra öğrenci üniversite sınavına girerek istediği iyi bir bölümü gider. Kazandığı bölüme göre de matematik derslerini görmeye devam eder. Buradan mezun olan bir öğrenci ise; bölümüne göre artık KPSS hazırlığına girer ve burada da yine matematik konularına çok iyi şekilde çalışır. Bu iyi çalışmanın sonucu öğrenciye KPSS sınavından iyi bir puan almasına ve neticede istediği bir Kamu Kurumunda, bölümü üzerine veya Memur olarak işe başlamasına vesile olur. Özellikle akademik kariyer yapmak isteyen bir öğrenci için de ALES sınavı önemli olmakla, bu sınavda da çok iyi derecede matematik bilgisine ihtiyaç duyulur. Ve öğrenci bu sınavda özellikle muhakeme yeteneğini çok iyi kullanması gerekir. Bu sayılanlara artı bir de ileri düzey matematik vardır. Bu daha çok marjinal bir durum arz eder.

Matematik her zaman, her yerde, her alanda karşımıza çıkan önemli bir bilim dalıdır. Bu bilimi iyi anlamalı ve hayatımıza en güzel şekliyle tatbik etmeliyiz. Matematiği küçükten büyüğe tüm topluma sevdirmeliyiz. Burada Özellikle Milli Eğitim Bakanlığına ve öğretmenlere veya eğitmenlere çok işler düşmektedir. Matematiği el birliği ile sevelim sevdirelim, toplumda yeni bir eğitim hamlesi başlatalım. Bu hamleyle Milletimiz Dünyada en ileri toplumlar düzeyine veya gelişmiş milletler düzeyine çıksın. Bİzde Millet olarak bunun keyfini ebediyen sürelim. HAYDİ DAHA ÇOK ÖĞRENMEYE VE ÖĞRETMEYE......  

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..