Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '07

 
Kategori
Haber
 

Matematikten mi korkmatik yoksa Ali Nesin'den mi tırsmatik?

Matematikten mi korkmatik yoksa Ali Nesin'den mi tırsmatik?
 

O bir profesör. Bir matematik profesörü. aynı zamanda " Türk insanının %80'i aptal " demiş olan bir babanın oğlu. Komik ama gerçek. Yapmak istediği, çocuklara ve gençlere matematiği sevdirmek.

Böylelikle analitik düşünmeyi, problem çözmeyi, problemlere farklı yollardan yaklaşmayı sağlamak. Ama Şirince kasabasında kurmak istediği "Matematik Köyü" bazı şirinler tarafından istenmiyor, nedense zorluk üstüne zorluk çıkarılıp bezim bezim bezdiriliyor bu profesörümüz.

"Ali Nesin Sen de kimsin" diyerekten neredeyse mahkemeye verilecek olan bu kişi, Parislerde, Amerikalarda en zenginlerin bile öyle kolayına giremedikleri Yale Üniversitesi'nde ve de yetmemiş gibi bir de Kaliforniya Berke-ley okulunda matematik doktorası ve de hocalığı yapmış ama, "neye yarar ki okumuş da nolmuş" diyerekten bizim şirin ülkemizin şirin bürokratları birdenbirenek bu zatın, belkim çete kurcaanı ya da efendim gizli bir matematik yeraltı örgütü teşkilatı kurcağını filan zın-nederek harekate geçmişler.

Ne de olsa o bir ateist babanın oğlu da ondan mı desek, ya da efendim aynı zamanda bir komünüsttü babası, ateist olması yetmemiş gibi ondan olabilir mi? Çocukların tazecik beyinciklerinin soğan cücüklerine dönmesini engellemek istediği için mi bunca eziyet?

Kim korkuyor bu matematik köyünden? Özel dersanelerden kocca bir sektör yaratanlar mı? Özel ders veren ve ders verdikçe ders veren sivil öğretmenler mi? Yoksa Amerikalardan aldığı diplomasını çekemeyen yurdumuzda bol bulunan başka matematik dehaları mı?

Aziz Nesin üstad acı bi laf etti zamanında ezici çoğunluğa, ama çaresi olaraktan da hepimize bi matematik profesörü oğul verdi. matematiği sevdirmek isteyen bi hocamız varken, eğlenerekten gülerekten düşünmeyi, soru sorup problem çözmeyi öğretmesi kimleri üzüp kimleri korkutuyor?

Bu şirincelere sormatik:

Niye bu matematik köyüne takmatik? yoksa küçükken matematikten korkmatik? Ali Nesin'i bi zamanlar kendi çocukluğunda tırstığı matematik hocasının yerine mi koymatik?

Kimdir bu yetkililer çıksın da açıklasın, bilelim anlayalım yahu. Millet fazla çözmesin problemleri, çözüm olaraktan birbirini kessin, kafayı sadece dolandırıcılığa ya da kısa yoldan köşe dönücülüğe çalıştırsın, plan yapmasın, hesap kitap yapmasın diye mi bütün bunlar?

çocukluğu boyunca havuz problemlerini, yaşları bilmemne olan arkadaşların yaşları kaçtırın derdine düşenleri, torbadaki kırmızı ve mavi bilyelerin kaçı kırmızı kaçı mavi bi türlü öğrenemeyen,

büyüyünce meclis aritmetiğini pek çabuk bilen ama seçim öncesi anket istatistik stikinden bile bi stkim anlamayanların hiç olmazsa çocuklarına bi faydası olmasın mı yani bu profesörümüzün?

Şimdi mahkemeye verilecekse verilsin de bir görelim "sivil itaatsizlik", ne demekmiş onu da öğrenicaz, kimilerine kolaylıkla verilen eğitim izinleri, matematik köyceğizine gelince neden bu kaddar bi türlü verilemezmiş,

neden illa da "eğitim veriyorsan belge al" zorluğu varmış,

neden "eğitim vermiyorum kardeşim, sadece tatilde matematik yapsın istiyorum çocuklar"

diyen birine

"hayır illa da eğitim ve-ri-cek-siiiin " diyen bi milli eğitim mevzuatımız varmış, onu da göreceğiz.

ben çok merakmatik.


 

 
Toplam blog
: 121
: 2834
Kayıt tarihi
: 09.07.06
 
 

Başkentte doğmuşum ve orada gidilecek tüm okullara gitmişim: ODTÜ-Psikoloji ve Ankara Üni. İletiş..