Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Mavi derinliklerdeki mutluluk

Mavi derinliklerdeki mutluluk
 

Bu hafta sonu uzun bir süredir niyetlendiğim, ancak gerek hava durumu gerekse işlerim nedeniyle fırsat bulamadığım, denizin mavi derinliklerine kavuştum nihayet.

Yıllardır Nisan ayı ile birlikte denizin o dayanılmaz kokusu ve çekiciliği kendisini için için hissettirir ve mayıs ayında ise doruklara çıkar. Nisan'ın son haftası ile Mayısın ilk haftası ise o muhteşem maviliklerle kucaklaşma randevusunu kaçırmamaya hep özen gösterdim.

Bir iskeleden kendini o serin sulara bırakmak, o duyguyu yaşamak, maviliklerin sonsuzluğu ile kucaklaşmak ve seni bir dost gibi sarıp sarmalaması, nefessiz kalana kadar diplerinde süzülmek ve nefesiniz bittiğinde başınızı sudan çıkarmanızla birlikte nefes almanın güzelliğini hissetmek. Veya bir tekne ile bir koya gidip maviliğin bir başka tonunda kendini o serin sulara bırakacaksın. Evet serin olacak, nakış gibi içine işlemeli o serinlik.

Siz yağmurda denizin keyfini sürdünüz mü hiç ?

Dalgalara bıraktınız mı kendinizi ?

Maviliklerin derinliklerine doğru süzüldünüz mü?

Somurtan, mutsuz veya neşesiz birisini gördünüz mü?

Gecenin bir sessizliğinde yıldızların rehberliğinde ayışıgı ile bütünleştiniz mi?

Sahil boyunca çakıl taşalarının veya kumların üzerinde yürüdünüz mü?

Dilek tutup taş sektirmediniz mi?

Sevgilinizle el ele tutuşup sevinç çığlıkları ile atladınız mı iskeleden?

Peki şezlonga uzanıp kulağınızda mp3, elinizde gazete/kitap okumanın zevkine ne demeli ?

Bambaşka duygular ve bir başka dünya var o maviliklerde. Büyüleyici, çekici, cömert ve cüretkar. O derinliklerde sadece maviliklerin dünyasındasındır. Bu dünyadan birşey götüremezsin tamamıyla seni kendi dünyasına çeker ve tutkulu bir aşk yaşarsın. Deyim yerinde ise hafızanı kaybetmişsindir o derinliklerde.

Sahilden ayrılsan bile seni bırakmaz, dudaklarında bir deniz tadı kalır ve o tutkusu, o tadı ile sanki "gitme" ve "unutma" beni diye haykırışı vardır. Gündüzü ile gecesi ile gün doğumu ile bir güzel, gün batımı ise bir başka güzellik.

Bak işte esintide yine dayanılmaz bir deniz kokusu var ve gidiyorum işte yine.

 
Toplam blog
: 110
: 811
Kayıt tarihi
: 12.03.07
 
 

Hayatta iki şey vardır; masallar ve sonuçlar. (Erol Aslan)      ..