Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
İnternet
 

Mavi kuşun dünyası: Twitter

Mavi kuşun dünyası: Twitter
 

Mavi kuşun dünyası: Twitter


Yaşadıklarını paylaşan veya bir şeyler paylaşmak için yaşayan insanların ortamı: sosyal medya. Anadolu insanın tabiriyle çoluk çocuk, davar doluk herkes orada. Bir sosyal paylaşım sitesinde hesabınız yoksa, sizin de varlığınız tehlikede demektir. Giderek içine kapanan, yalnızlaşan ve bireysel düşüncelerle hareket eden insanların sosyalleşmesi, yeni insanlar tanıması, bir şeylerden haberdar olması gayet güzel değil mi? İşte bu siteler, bunun için var.

Elbette sanal dünya, gerçek hayatın yerin dolduramaz. Dostlarla sohbet etmenin zevkini veremez. Üç bardak çayın tadını alamazsınız. Bu başka bir konu…

Twitter sakinleri

Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, şimdilerde Twitter’ın gerisinde kaldı. Twitter’da “acaba şu an Facebook’ta neler oluyor” kabilinden lakırdılar edilip, dalga geçiliyor. Bilinsin isterim. Artık farklı mecralarda buluşmak istiyor insanlar. Daha rahat olmak, daha farklı olmak arzusundalar. Ailelerinin olmadığı bir yerde ve büyük ölçüde kendisini tanımayan insanların karşısında “atıp tutmak” haz veriyor olmalı. Eski sevgiliye laf sokmak, kızların tripleri, futbol gibi konular bu mahallenin temel konuları. Özlü söz paylaşmak da bir tür hastalık buralarda.

Twitter’ın “akil insanları”

Bu mahallenin fenomenleri var azizim. Güzel laflar ediyorlar. İnsanları gülümsetiyorlar, düşündürüyorlar. İşte bunlar Twitter’ın “akil insanları.” Bir de bunların yazdıklarını kendilerininmiş gibi gösteren kişiler var. Bir Necip Fazıl beytinin altına, kendi adını yazanı gördüm. O derece arsızlar. Bunların da beyinleriyle Twitter’ın logosu arasındaki ilişkiyi anlamak hiç de zor değil.

Söyleyememek…

Bu siteler aslında insanların günlük hayatta dışa vuramadığı şeylerin, insanların yüzüne söyleyemeyecekleri sözlerin paylaşıldığı yer olarak da görülebilir. Bir çeşit rahatlama alanı yani. Hatta takipçilerinin tepkisinden çekinen onlarca insan bir şeyi yazarken bin kez düşünüyor. Sonunda takipçilerini kaybetme korkusu var, Allah muhafaza!

Takipçi çılgınlığı

Takipçi demişken… Gün geçmiyor ki “takipleşme” ile ilgili bir başlık gündemde olmasın. Bu mahallenin çocukları tam bir takipçi çılgını… Bu da sanırım “teşhirciliğin” somut bir göstergesi. Takipçi sayısı ile profil resmi arasında da bir ilişki var. Detaylara girmeyeyim. Takipleşmeyi “fingirdeşmek” zannedenler var diyeyim, siz anlayın artık.

Siz siz olun

Bu yazıdan sonra twitter’a bakacaksanız eğer, birkaç öneri:

Profilinde takım veya parti ismi olanlardan uzak durun.

Her şeyi retweet yapan, RT hesaplarına bulaşmayın.

One Direction hayranı kızlar var ya, işte onların yanlarından bile geçmeyin.

Sizden ricam, Sunay Akın’ı muhakkak takip edin.

Sürekli ünlülere bir şeyler yazıp komik duruma düşmeyin.

Gündemdeki bütün maddeleri tek bir Tweet’te kullanacaksınız diye bir kuralın olmadığını unutmayın.  

alperenbicer@gmail.com

 
Toplam blog
: 11
: 839
Kayıt tarihi
: 15.05.08
 
 

Selâmdan sonra azizim, Seviyor hikâyeyi, şiiri, kalemi, kağıdı ve çayı... Marmara Gezetesi'nd..