Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Mavi Marmara olayı..

Mavi Marmara olayı..
 

Ne demişti Tayyip Bey kısaca hatırlayalım mı?

- İsrail dünyada barışı tehdit eden ülkedir. Hiç bir zaman İsrail ile olumlu bir şey düşünemem".

- İsrail, eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacak"..

Ne zaman söylemişti bu sözleri?

Mavi Marmara gemisi Aşdod Limanına uğramadan doğrudan Gazze'ye yardım ulaştırmak için yoluna devam ederken İsrail'in müdahalesi sonucu 10 kişinin ölümünden sonra.

Eğriye eğri doğruya doğru.

İsrail Gazze'ye 'yardım gitmesin' istemiyordu ki. Uluslararası anlaşmalara göre gidecek yardımların Aşdod Limanı üzerinden gitmesini istiyordu.

Biz ne yapmışız?

- Bu bir cihattır, gerekirse bu uğurda ölürüz, Aşdod'a gitmeyiz!

Gönüllü olarak seçilmişlerden oluşan yardımsever Mavi Marmara gemisi uluslararası sular antlaşmasına uygun hareket etmediği için İsrail askerleri tarafından ateşe maaruz kalmış ve 10 insan ölmüştü.

Ölenlere "şehit" deyip geçilmişti..

Bugün Tayyip Bey'in imzasıyla İsrail'le "Türkiye'nin Gazze'ye yapacağı tüm yardımların Aşdod Limanı üzerinden geçirileceği" anlaşması yapıldı..

"Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" örneğinden gitmek istemiyorum, zira lahana da turşu da kendinden geçmiş gari.

One Minute!

One Minute!

*

- "Yahu bu nasıl bir iş. Dün, 'İsrail ile hiç bir olumlu bir şey düşünemem' diyen adam bugün aynı konu üzerinde uzlaşarak anlaşma imzalıyor" dediğinizi duyar gibiyim.

Olur kardeşim olur!

Siyasette böyle şeyler olur!

Siyaset bu. Adı üstünde!

Siyaset demek, kandırmaca demektir yutturmaca demektir. Dün dündür bugün bugündür demektir.

Yalanı süsleme sanatıdır siyaset! Tıpkı 'ebru sanatı' gibi..

Mavi Marmara olayını sakınola kimse masumane yardım olduğunu söylemesin. Tamamen bir organizasyon, tamamen duygusal! Tamamen uluslararası tezgah!

Kısaca, oyun içinde oyun!

Günün şartlarına göre satranç oyununda taşların nerede duracağı, nerede hamle yapacağı ve ne sonuç çıkacağı önceden belirlenmiş ona göre harekete geçilmiştir.

Her zaman olduğu gibi sadece ihtidar değil, muhalefet partilerin duruşları bile önceden belirlenmişti o günlerde. Yaşanmış olan olaylardan o günün muhalefeti de iktidarı da sorumludur.

Demem şu ki; dünyadaki iktidarlar ve muhalefetler tamamıyla emperyal ülkelerin güdümündedirler (istisnalar kaideleri bozmaz)

Hep birlikte göreceğiz, Rusya ve Suriye ile ilgili gelişmelerde de tıpkı İsrail'de olduğu gibi geri adımlar atılacak ve dünya aynı hızda dönmeye devam edecektir.

Mavi Marmara olayında altı çizilmesi gereken konu şu; 10 kişinin ölümünden sadece o günün iktidarı değil, başta ana muhalefet olmak üzere muhalefet partileri de sorumlu olduklarını düşünüyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..