Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Tiyatro
 

Maviyüzler kumpanya

Maviyüzler kumpanya
 

MAVİYÜZLER KUMPANYA EKİBİ


"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" der , Kemal Atatürk. Bu cümlenin ışığıyla yürüyen genç ve kalabalık bir aileyle tanıştırmak istiyorum sizleri. "Aile" diyorum, çünkü onları yakından görseniz başarıları ve emekleriyle nasıl birbirlerine kenetlenmiş bir mutluluğun inşaası olduklarına şahitlik ederdiniz.. Kelimlerle süslenmeye ihtiyacı olmayan bu grubu kısaca anlatmaya başlıyorum sizlere. "Kısaca"çünkü yaptıkları ve gerçekleştirdikleri sayfalara sığmayacak kadar zengin. 

MAVİYÜZLER KUMPANYA!" Sanatta engel tanımıyoruz"sloganıyla gençleri bir araya getirerek, hiç engelli kavramını bilmeyenlere bu bilinci aşılıyor , engellilere de beraber vakit geçirdikleri sağlıklı insanları kendilerine model alıp onlar gibi davranmaya başladıkları için , taklit ederek öğrenme yöntemiyle hızla iyileşme süreci başlatıyor. SANATLA TERAPİ DERNEĞİ ve MAVİYÜZLER KUMPANYA nın kurucusu ayrıca Genel Sanat Yönetmeni , Yalçın Özbeği tanıtmak istiyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakiltesi Sahne Sanatları bölümünde eğitim gördü.Belediye ve amatör tiyatro grupları bünyesinde oyunculuk, yönetmenlik, oyun yazarlığı konularında çalıştı. Televizyon çalışmaları ve birçok sinema tanıtım filmi çalışmalarında bulundu.Önce Maviyüzler Kumpanya'yı daha sonra Maviyüzler Kumpanya bünyesindeki uzman kadrosuyla birlikte "Sanatla Terapi Derneği'ni"kurdu. Devamında "Yalçın Özbek S.F.K, My-Dance, My-Music, Avrupa Gençlik Konseyi"gibi önemli oluşumların kurulmasında liderlik yaptı. 2008 yılı ortalarına doğru "Sanat Engel Tanımaz"adlı Sosyal Sorumluluk Projesi ni hayata geçirdi.Halen kendi oluşumları ve Sosyal Sorumluluk Çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Sosyal Sorumluluk Ödülleri Organizasyon Komitesi Başkanıdır. 

Sanatla Terapi Derneği Zeytinburnun da olup içinde binlerce yetenek bulunduran bir kültür yuvası. Bizzat giderek şahit olduğum bu merkez başarıları, ödülleri ve çalışmalarıyla sizlere çok farklı bir atmosfer sağlayıp gençleri sanata yöneltmenin gurur tablosunu sunuyor. Çalışmalarıyla yeni yetişen bireylere özgüven duygusunu kazandırıp kendine güvenen insanlar olmalarını sağlıyor. Engelli ve sağlıklı gençlerimiz iletişim becerilerini geliştirip herkesi anlayabilecek ve kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecek bir hale geliyor. Ve dahası var... Mesleki eğitimle dekorcu, kostümcü, sahne elektrik elektroniği, kurgu, montaj eğitimleri verip iş sahası hazırlıyor. Alanında en iyi ünlü tiyatroculardan eğitim fırsatı, profosyonel sahnelerde tiyatro oyunları, senaryo eğitimi, dans kursları, müzik kursları ve daha birçok aktivitenin içinde yer alan MAVİYÜZLER Türkiye de kötüye yönelen gençlerimizin aydınlık yüzü ve gururu.Onlar sanat için dediklerini uygulayıp engel tanımıyorlar. Eminim bir çoğunuz da MAVİYÜZLERİ duayen Haldun Dormen ve Yalçın Özbek' in katıldıkları tv programlarından tanımışsınızdır. Bugün izlemekte olduğumuz reklam filmleri ve daha da fazlasında yer alan genç oyuncularımızı gidip bizzat yerlerinde tanımanızı tavsiye ederim. Ödülleri, projeleri, hayata geçirdikleri, geçirmekte oldukları herşeye tanık olmak beni gerçekten çok mutlu etti. Toplumun kaybettiklerini yazmak yerine, kazandırdıklarını kaleme almak ayrı bir keyif. Hani çoğumuz hafta sonu ne yapsak diye hayıflanıp düşünürüz ya , her zaman savunduğum "kaliteli zaman"ın anahtarı ; Yalçın Özbek, öğrencileri, Sanatla Terapi Merkezi ve size anlatacaklarını görüp dinlemenizi tavsiye ederim. Yazacak o kadar çok şey var ki onlar için, böyle zengin ve geniş bir aileye kelimeler yetersiz.. Onları tanımış olmayı kendi adıma bir şans bilir, başarılarının devamını dilerim. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..