Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Maya'sı olmayanlar!

Maya'sı olmayanlar!
 

Alıntıdır.


Masanızın üzerinde duran, odanızda veya mutfağınızda asılı takvimden  31 Aralığı kopardıysanız, 21 Aralıkta, kıyamet kopmamış demektir.

Eğer siz 1 Ocak günü bir sığınakta değilseniz, deniz kenarında bir bardak beyaz şarap içerek balık yiyiyorsanız, kıyamet kopmamış demektir.

22 Aralık sabahı yatağınızdaki sevgiliyle sevişiyorsanız, kıyamet kopmamış demektir.

21 Aralığı 22 Aralığa bağlayan gece yarısı, tuvalete çıkmışsanız ya da susamış ve mutfağa gitmişseniz de kıyamet kopmamıştır.

21 Aralık günü bir gezegenin dünyaya çarptığına şahit olmuşsanız (şahit olmak, sonrasında ifade etmek/ anlatmakla aynı anlama gelir-ki daha önce kaç kez şahit olunabilirnirse?) kıyamet kopmamış demektir.

Şirince’dekiler otobüsle kafileler halinde yurtlarına geri dönme yoluna çıkmışlarsa kıyamet kopmamıştır.

21 Aralık gecesi tüm sistemlerin çökeceğine dair planlar gerçekleşmemiş ve banka hesabınıza bu karışıklıktan doğan 20.000 euro aktarılmamışsa ve siz bu parayı aynı dakika gidip bankamatikten çekmemişseniz, sonra da size ”bu para yanlışlıkla hesabınıza geçmiş size ait değil” dememişler ve aranızda; “bana ne kardeşim siz onu gidin mayalara sorun” şeklinde bir dialog oluşmamışsa, kıyamet kopmamış demektir.

Yarın kıyamet kopacak nasılsa, felekten bir gece çalalım, sonra da  hatunlarla geçirilecek vaktin tadını çıkaralım demişseniz ve ertesi gün eve dönebilmişseniz, karınız da sizi evde elinde bir oklavayla bekliyorsa, üstelik kapıyı açar açmaz; ”Dün şirketten çıktığından beri telefonun kapalı saat sabahın 6'sı, bu saate kadar neredeydin?” şeklinde bir soru ile karşılamışsanız, kıyamet kopmamış demektir.

Maya rahipleri “Biz görevimizi yerine getirdik, herkes gibi biz de insanız, yeter yıllardır çektiğimiz eziyet. Kendini frenle frenle, baskı altına bir yere kadar ama değil mi?” dedikten sonra şarap fıçısının dibini bulmuşlarsa ve bir barda kadınlarla eğlenip bir otel odasında yer ayırtmışlar ve aynı zamanda bu bir ilişkiye aracılık eden bir rezervasyon ise ve ertesi gün de kilisede ayin veriyorlarsa, kıyamet kopmamıştır.

Bugün kıyamet kopacak diye dişlerinizi sıkıp patronunuza sövmüşseniz, ertesi gün patronunuz sizi asansörün kapısında karşılamış ve “kovuldun” demişse, kıyamet kopmamış demektir.

Biri size “cehennemde bronzlaşmak için yeterince vaktin olacak” dediği halde, bunu söyleyen kişiyle üç gün sonra karşılaştığınızda size; ” ne o sıcaklık fazla değildi herhalde, hala bembeyazsın” diye espri yaptıysa, kıyamet kopmamış demektir.

Kıyamet gelse de “kopsak”, diyenler.

Bu kez “maya” yı tutturacağız, diyenler

“Senin mayan bozuk Şirince’ye girmezsin! diyenler..,

21 Aralıkta bir şey olmazsa “Mayası tutmadı” demek yeterli olacaktır !

 
Toplam blog
: 76
: 634
Kayıt tarihi
: 08.04.10
 
 

Yemek seçmem, kızartmayla köfteyi tokken bile yerim. Çaysız ölürüm; migrenim tutar. Ya çoktur bir..