Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Öykü
 

Maya

Maya
 

Dıt - dıt- dıt-dıt-dıt

Sesi duyuyor musun şimdi? Düşünebiliyor musun? Gelen tiz sesten rahatsız oluyor musun? Yoksa hepsini geride bıraktın mı? Hatalarını anlayacak, pişman olacak vaktin oldu mu? Peki, şu an kaybettiklerini değiştirmeyi bırak, bunları düşünebilecek durumda mısın?

Ne zaman başlamıştı tüm bu yanlışlıklar? Çok değil yaklaşık 1 yıl önce başladı her şey. İyi bir ailen, seni seven bir eş, dünyalar tatlısı bir kızın, iyi bir işin, lüks yaşamın, çok değil bir yıl önceye kadar hepsine sahip değil miydin?

Sen hazmedemedin, sen bunlara layık değildin. Bu kadar güzel bir yaşam senin hakkın değildi. Öylede olmadı mı? Sıkıldın, farklı arayışlar için çabaladın.

Dıt - dıt- dıt-dıt

Tüm hatalarının, karın MAkbule ve kızın YAsemin ile, kışın yüzünü ender gösterdiği güneşli bir Pazar günü kahvaltı sırasında başladığını bile unuttun. Gazeteyi eline aldığında kenarda köşede kalmış haberleri okurdun. Küçük ama değeri büyük haberleri. Senin için hayatının en önemli haberini göz ucuyla okudun, sonra tekrar okudun ve inandın. “Maya Takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonu gelecek” bu cümle hayatını değiştirdi. Bu cümleyi mutlaka hatırlarsın, bunun uğruna tüm gün internette bulabildiğin tüm kaynakları okudun. O gün ailenin, sonraki günler de arkadaşlarının sorularına kaçamak cevaplar verip dünyanın sonuna hazırlanmaya başladın.

Dıt - dıt- dıt

Dünyanın sonu, hayatın sonu, sevdiklerinin sonu, hayatın boyunca çabaladığın, sahip olduğun her şeyin yok olması, çok az vaktinin olması, tüm bu cümleler beyin hücrelerini kemirirken tanıdın en büyük destekçini. Seni bir tek o anlıyordu. Beraber hazırlanıyordunuz ya da tükeniyordunuz. MAlcı YAhya ilk nasıl tanıştın, nasıl kaynaştın, nasıl düşüncelerini anladı, hala hatırlamıyorsun ama neden Yahya’ ya malcı deniyor çok iyi biliyorsun artık. Önce işini bıraktın, gayrimenkulleri elinden çıkardın. Tabi bunları yaparken aileni de düşündün, onları havuzlu, bahçeli yalıdan çıkarıp yaşayabilecekleri yada kahrolacakları bir apartman dairesine gönderdin. Sonra ne yaptın? Yapılmaması gerekeni seni sevenleri geride bıraktın. Tüm paranı araştırmalarına, eğlenceye ve en önemlisi Malcı Yahya’ nın getirdiği seni dünyanın sonuna hazırladığına inandığın uyuşturucuya harcadın. Araştırmalarına ihtiyaç duymaz olduğunda artık uyuşturucu seni ele geçirmişti. İnanmak için sadece malcının getirdiklerine ihtiyacın vardı.

Geride bıraktıkların. Eşin tek bir kelime etmedi. İçine ağladı güçlü durdu. Kızın sahi yüzünü hatırlayabiliyor musun? Ya da ismini? Kızın güldüğünde evde esen bahar havası şimdi nerede? Kayınvaliden onları bıraktığını duyduğunda ağzından “ MAYAsı bozukmuş” sözleri dökülürken, sen beyaz ölümü New York un 16. caddesinde 1281 nolu otel odasında içine çekiyordun.

Dıt – dıt

Şimdi sevdiklerin, eşin, kızın, annen, baban, arkadaşların, Malcı Yahya hariç, hatta kayınvaliden etrafında. Karar vermeye çalışıyorlar. Affetmek mi? Seni çoktan affetti hepsi. Ama yine de bir kara vermek zorundalar. Sesi duymuyor musun? Yaşam destek ünitesinin sesini duymuyor musun? Bak yine bekleyen kalabalığın kulaklarını tırmalıyor.

Dıt

Hayatını uğruna mahvettiğin maya takvimine dakikalar, kala son aldığın uyuşturucunun etkisiyle girdin bitkisel hayata. İşte istediğin oldu 21 Aralık 2012 tarihindeyiz. Karar verildi. Yaşam destek ünitesinin sesi çıkmıyor artık. Beklediğin, dünyanın sonu değil senin dünyanın sonu geldi.

Umarım bu yazdıklarımı okursun. Umarım sen okumasan bile başkaları okur. Umarım 21 Aralık 2012 gelmeden sana birleri yardım eder.

Çünkü biz yardım edemedik baba.

 
Toplam blog
: 21
: 681
Kayıt tarihi
: 01.02.12
 
 

Yazalım bakalım. Ne istersek yazalım, nasıl istersek yazalım, nerede istersek yazalım. Buralarda ..