Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Mayalı Börek

Mayalı Börek
 

Mayalı Börek


Kullanılacak Malzemeler:
6 su bardağı un,
3,5 su bardağı su,
25 gram maya,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
1 kahve kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı toz şeker.
İç harç için;
250 gram lor peyniri,
¼ demet dereotu,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
Üzeri için;
1 yemek kaşığı yoğurt,
1 tane yumurta,
1 kahve kaşığı haşhaş.

Pişirme süresi: 30 dakika dinlenme süresi,
45 dakika mayalanma süresi,
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişme süresi.

Mayalı börek tarifini hazırlanışı :

Bir yoğurma kabının içerisine 6 su bardağı un,yarım su bardağı zeytinyağı, 3,5 su bardağı su ilave edip 3 dakika karıştırın ayrı küçük bir kaba 25 gramlık mayanızı koyun, üzerine 3 yemek kaşığı su ilave edip maya eriyene kadar hızlıca karıştırın.

Yumuşayan mayayı böreğin yapımı için malzemeleri eklediğiniz yoğurma kabının içerisine aktarın. Üzerine 1 kahve kaşığı tuz,1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. 4 dakika boyunca yoğurup daha sonra 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Bu sırada iç harcının hazırlığı için ayrı bir kaba 250 gram lor peyniri alın. Üzerine 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber ilave edin. 1/4 demet dereotunu incecik kıyıp hazırladığınız harca ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanlayın.

Böreği pişireceğiniz fırın kabını bir fırça kullanarak yağlayın. 30 dakika dinlenmiş olan hamurunuzun yarısını fırın kabına dökün. Üzerine önceden hazırladığınız lor peynirli harcı ilave edin. Hamurun geriye kalan yarısını da fırın kabına döküp elinizi ıslatarak tepsiye iyice yayın. Ayrıca bir kaba 1 yemek kaşığı yoğurt ilave edin. Üzerine 1 tane yumurta kırın ve çırpın. Bu karışımı hazırlamış olduğunuz hamurun üzerine fırça yardımıyla sürün. Son olarak 1 kahve kaşığı haşhaş serpiştirin. Sonra hamurunuzu 45 dakika mayalanması için bir kenarda bekletin.

Mayalanan hamurunuzu önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Pişen böreği fırından çıkarıp servise dilimleyerek sıcak olarak sunabilirsiniz.

 


Afiyet Olsun.

 

Kaynak: mayalı börek tarifi

http://www.tarifkeyif.com/mayali-borek-tarifi.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..