Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mayalı hamurdan elmalı çörek

Mayalı hamurdan elmalı çörek
 

Değişik bir lezzet arayanlar kabartma tozu ile yapılan elmalı çöreklerin haricinde mayalı hamurdan da elmalı çörek yapabilirler. Çörekleri mayalı hamurdan yaptığımız zaman hamuru çok ince açmalıyız çünkü pişince o ince hamur bile kabarıp hacmi büyüyor. Elmaları pişirirken içine tarçın, çekilmiş ceviz veya fındık koyarsanız elmalı çöreklerin tadına doyum olmaz.

Malzemeler:

Hamuru için:
3 su bardağı un

1 çorba kaşığı kuru maya

2 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay kaşığı tuz

1 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

3 tane rendelenmiş elma

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri veya toz şekeri

Yapılışı:

Önce elmaların kabuklarını soyarak rendeleriz, tarçın ve şeker ekleyerek pişirerek soğumaya bırakırız. İçine çekilmiş ceviz veya fındık koyarak karıştırırız.

Çukur cam veya plastik bir kabın içine ılık su ve süt koyularak içinde maya eritilir, toz şeker ve tuz ilave edilerek karışım sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. 15-20 dakika sonra yağ ve un ilave edilerek hamur yoğrulur, biraz da ılık su ilave ederek hamuru çoğaltabilirsiniz. Mayalı hamur ele yapışmayacak kıvama gelince kabın üzerine bir kapak kapatılarak mayalanmaya bırakılır. 15 dakika da bir hamura elle bastırılarak hamurun gazı çıkarılır.

1 saat sonra iyice dinlenmiş olan hamuru bir kaç bezeye ayırırız ve un serpilmiş hamur tahtasında tabak büyüklüğünde açarız. İnce açılan hamurları üçgen dilimler halinde keseriz. İçine elmalı harçtan koyarak üçgen rulolar yaparız ve yağlanmış, hafif unlanmış tepsiye dizeriz. Şayet arzu ederseniz pişirmeden önce hamurların üzerine toz şekeri serpebilirsiniz veya çörekler piştikten sonra pudra şekeri serpebilirsiniz.

200-220 derece hararetteki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..