Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mayalı hamurdan peynirli poğaça

Mayalı hamurdan peynirli poğaça
 

Hamur işlerinin ve çay saatinin gözdelerinden olan poğaçayı mayalı hamurla da yapabiliriz. Peynirlisi, kıymalısı, patateslisi ve aklınıza gelen her sebze çeşidini mayalı hamurda deneyebilirsiniz. Biraz fazla yaparak birkaç gün yiyebilirsiniz. Mayalı hamurun içine yoğurt ve beyaz peynir koyarak protein değerini artırabiliriz ayrıca yoğurt poğaçanın kısa sürede bozulmasını da önler. Pişerken poğaçaların üzerine çörek otu ve susam serpersek lezzetini daha çok artırmış oluruz.

Malzemeler:

Hamuru için:

1 çorba kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya

Mayayı eritmek 1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz ve tozşeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık yoğurt

Hamuru yoğurmak için ılık su

İçi için:

1 yemek tabağı ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Bir miktar sıvı yağ

Üzeri için:

1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Çörek otu ve susam

Yapılışı:
Bir kabın içine maya konulur ve ılık suda eritilir, içine toz şeker ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve kabın üzerine bez konularak 15 dakika maya bekletilir.

Mayanın içine yoğurt ve sıvı yağ ilave edilerek karıştırılır ve bolca un konularak ılık suyla beraber yoğrulur. Un miktarı size bağlıdır, bolca yapmak isterseniz miktarları artırabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru üzerine bir bez kapatarak en az bir saat ılık bir ortamda dinlendirmelisiniz. Ara sıra hamuru mıncıklayarak gazını çıkarmalısınız.

Hamurunuzu ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın ve bir kabın içine bir miktar sıvı yağ koyarak elinizi yağın içine batırın ve hamurunuzu elinizle iki tarafını da yağlayarak maydanozlu beyaz peynirleri öyle koyun. Kapattığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepside yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş poğaçaların üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış bir yumurta sarısını sürün. Çörek otu ve susamları poğaçaların üzerine serpin.

220 derece ısıdaki fırında poğaçaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..