- Kategori
- Yemek - Mutfak
Mayalı Pofuduk Poğaça Tarifi
Mayalı Pofuduk Poğaça Tarifi
MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Alabildiğince un
HAZIRLANMASI:
Sütü bir kabın içerisine alıp ılık hale gelene kadar ısıtalım. Isınan sütün içine mayayı atıp karıştıralım. Başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu, sıvı yağı koyalım, sonra da ılıyan mayalı sütü de içine boşaltıp elimizle karıştıralım. Sonra yavaş yavaş un ekleyelim. Açmanın hamuru gayet yumuşak olacak. Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakalım. Sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır. Ağzı kapalı kilitli bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır çabukça. Küçük bir kabın içine koyulan az bir miktar sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediğimiz şekli verelim. Isıtılmış fırında 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
http://www.lezzetlisirlar.com/mayali-pofuduk-pogaca-tarifi.html